Tax FreeBTW TERUGGAVE VAN DE ACCOMMODATIE

Internationale bezoekers ontvangen een directe en automatische terugbetaling van de 21% belasting over de toegevoegde waarde (BTW) die wordt geheven op accommodaties in Argentinië.

BTW op hotelverblijven en andere accommodatie wordt automatisch terugbetaald voor buitenlandse bezoekers die betalen met een buitenlandse creditcard of via bankoverschrijving van een buitenlandse bank. 

Dit geldt voor hotels, estancia's, pensions, motels, campings, appartementen en dergelijke, die zijn geregistreerd bij de douane als BTW afdragende accommodatie.

De BTW-regel heeft betrekking op hotelverblijven en andere vormen van accommodatie en omvat BTW over ontbijtdiensten als deze deel uitmaken van de verblijfskosten. Andere diensten zijn uitgesloten en moeten apart worden betaald.

U kunt de diensten direct boeken via de accommodatie of via reisbureaus. Hiervoor hoeft u geen formaliteiten te vervullen of aanvraag voor teruggave achteraf te doen: de terugbetaling geschiedt rechtstreeks en automatisch op het moment dat de service wordt gefactureerd en de diensten worden afgerekend. 

Als u een pakketreis of toeristische diensten direct betaalt aan een reisbureau in het buitenland (buiten Argentinië), is deze al vrijgesteld van BTW. Er hoeft dan ook geen terugvordering achteraf plaats te vinden.

Het kortingssysteem is beschikbaar voor bezoekers die met een geldig paspoort of identiteitskaart kunnen aantonen dat ze in het buitenland wonen en die hun accommodatie betalen met een niet-Argentijnse creditcard of via bankoverschrijving vanuit een ander land. Het proces is voltooid op het moment van facturering, zonder extra papierwerk.

De afschaffing van BTW op verblijfskosten, gecombineerd met een gunstige wisselkoers, maken een bezoek aan Argentinië goedkoper.

BTW TERUGGAVE OP WINKELEN

Afzonderlijk kunnen bezoekers ook de BTW terugvorderen die ze betalen voor in Argentinië geproduceerde producten met een waarde van meer dan AR$ 70 , gekocht bij deelnemende retailers die zich hebben aangemeld voor het Global Blue Argentina- programma.

Volg deze stappen om te profiteren:

  1. Koop bij winkels met het Tax Free-logo en vergeet niet om het belastingteruggaveformulier samen met uw aankoopbewijs te vragen.
  2. Laat bij het verlaten van Argentinië uw ontvangstbewijzen, paspoort en belastingformulieren zien bij de douane. Zij zullen de formulieren afstempelen.
  3. U kunt uw terugbetaling contant, met een creditcard of per bankcheque ontvangen.

Let op: Er zijn 7 terugvorderingsplekken in Argentinië: de 2 vliegvelden van Buenos Aires, het vliegveld van Bariloche, Mendoza en Cordoba, de veerboot naar Uruguay (Buquebus) en de grensovergang bij Iguazu. De maximale terugvordering is € 350 per persoon, alléén op het vliegveld Ezeiza (Buenos Aires) kunt u € 500  per persoon terugvorderen.

Voor meer informatie zie de website:

grandblue.png