SaltaSalta is een van de grootste provincies van Argentinië en wordt begrensd door Chili, Bolivia en Paraguay. De provincie wordt gekenmerkt door een enorm divers terrein zoals de vruchtbare vallei van de hoofdstad, de canyons van Cafayate en de verlaten plateaus van Puna de Atacama. Salta Stad is de hoofdstad van de provincie en heeft de best bewaarde koloniale architectuur van Argentinië. De stad heeft smalle straatjes en charmante pleinen. Tren a las Nubes ("de trein naar de wolken") is de grootste attractie van Salta. Een andere legendarische site in de buurt van Salta Stad is de Cerro de los Siete Colores ("heuvel van de zeven kleuren") bij Purmamarca (Jujuy). Salta is een erg populaire bestemming voor toeristen. Er is een constant verkeer van mensen die door de stad trekken op weg van en naar Bolivia. Er is ook een grote verscheidenheid aan accommodaties voor elke prijsklasse en de lokale horeca is bereid om de bezoeker te verrassen. Salta is ook een belangrijke bestemming voor sportliefhebbers. Fietsen, raften, wandelen en andere sporten zijn allemaal mogelijk in de Salta. 

PARQUE NACIONAL CALILEGUA

cali3-1.jpgDit nationale park is een van de grootste en meest pittoreske in de provincie Jujuy. Het park ligt 200 km en 3 uur rijden van de stad Salta. De hoogste berg van het park is Cerro Hermoso en biedt een spectaculair uitzicht op het platteland. Natuuractiviteiten staan ​​centraal bij het bezoek aan het park. cali.jpgBekijk dieren bij de beekjes en ga wandelen over de paden van het park. Er zijn meer dan 200 vogelsoorten in grote hoeveelheden en ze presenteren zich in een grote verscheidenheid aan kleuren. De belangrijkste zijn de condor, toekan, bergeend en bruine adelaar. Voor dierenliefhebbers zijn de poema-, tapir- en jaguarsporen behoorlijk prominent aanwezig, hoewel het veel moeilijker is om de dieren zelf te zien.

Toegang tot het park is gratis.

111115-59.jpg

QUILMES

Quilmes was een complexe Indiaanse nederzetting van rond 1000 na Chr.. In het gebied rond de stad woonden maar liefst 5000 mensen.Quilmes-Ruins-702x4681.jpg De Quilmes-indianen overleefden de oorlogen tegen de Inca's en bleven een onafhankelijke stam tot de Spaanse belegeringen uiteindelijk de laatste 2000 inwoners in 1667 terugbrachten naar Buenos Aires. Er is een museum en een winkel met verschillende ambachtelijke goederen te koop. Bezoek de ruïnes en krijg een weids uitzicht over de omvang van de ruïnes door een van de paden te beklimmen die beginnen vanaf het midden van de ruïnes.

Openingstijden:

Maandag t/m zondag van 09:00 uur tot 19:00 uur

Amaicha del Valle

111114-100.jpg

VERVOER

Salta is op verschillende manieren te bereiken:

-vliegtuig. Van Buenos Aires kunt u het vliegtuig nemen naar Salta. Vanaf beide vliegvelden kunt u dagelijks vliegen met Aerolineas Argentinas en Latam (alleen Aeroparque). Verblijft u in Palermo, dan is het vliegveld Aeroparque Jorge Newbery vlakbij. De reistijd is ongeveer 2 uur. Het vliegveld van Salta ligt 12 km van de stad. Naar de stad kunt u een taxi of bus nemen.

arw-2.png

aba-1.png

-bus. Een goedkopere optie is de bus. U vertrekt van Retiro busstation en de reistijd is ongeveer 21 uur. 

bus1.png

-auto. De afstand tussen Buenos Aires en Salta is ongeveer 1550 km en de reistijd 16 uur.