Mendoza



De provincie Mendoza ligt in het noordwesten van het land en dient als toegangspoort tot de hoge Andes en de Chileense grens. De wijnen van Argentinië zijn wereldwijd populair en komen meestal uit regio Mendoza. De meeste wijngaarden - ongeveer 70% van het totaal van Argentinië - en de bodega's zijn hier gevestigd. Wijnreizen zijn de belangrijkste bron van toerisme voor de regio. Mendoza is ook een belangrijke bestemming voor sportliefhebbers: veel buitensporten kunnen worden beoefend in een prachtige omgeving. mm4.jpgEn als u geïnteresseerd bent in het buitenleven dan heeft het gebied een overvloed aan parken, meren en rivieren. U kunt geweldig skiën op de hoogste berg van het continent. Wat eindeloze mogelijkheden biedt voor een vakantie ver van de stedelijke drukte. U kunt hier zelfs de gaucho's in actie zien, terwijl ze de kudde begeleiden vanaf de gigantische veeboerderijen in de zuidelijke uitgestrekte gebieden van de provincie.
Maar er is veel meer in Mendoza, inclusief de legendarische geschiedenis van de hoofdstad en de uitstekende keuken. Traditionele gerechten en natuurlijk de beroemde wijnen uit de regio zullen uw reis zeker aangenamer maken. Deze zijn zelfs de belangrijkste attracties op zich, dus vergeet niet uw reisgids en eetlust mee te nemen. Als u op zoek bent naar de traditionele kant van het Argentijnse leven dan zijn er traditionele steden zoals San Rafael.

PUENTE DEL INCA 

mm1.jpgDe Puente del Inca is een prachtige natuurlijke boog met een warmwaterbron en vormt een brug over de Rio Mendoza. Het wordt beschouwd als een van de natuurlijke wonderen van Argentinië, de koper-gouden kleur komt van de rotsen afkomstige mineralen in de rivier. De legende gaat dat de brug werd gevormd door Inca-krijgers die in steen werden veranderd nadat hun chef overgestoken was naar de andere oever.

111114-140.jpg
CRISTO REDENTOR

mm.jpgOpgericht in 1904 nabij het grensstadje Uspallata om de vreedzame oplossing van een grensgeschil tussen Argentinië en Chili te markeren. Het is een zes ton zwaar standbeeld van Christus de Verlosser op 4.000 m hoogte, alleen toegankelijk als de weg open is. (In de winter sluiten zware sneeuwval en temperaturen onder nul de route). Kanonnen die werden gebruikt in de bevrijdingsoorlogen van zowel Argentinië als Chili werden omgesmolten om metaal te leveren voor het beeld. Het kleine gehucht Uspallata was de locatie voor verschillende scènes uit de film Seven Years in Tibet met Brad Pitt.

111114-141.jpg
PARQUE PROVINCIAL ACONCAGUA 
Ongeveer 180 km ten westen van de stad Mendoza ligt het Parque Provincial Aconcagua, de thuisbasis van de werkelijk majestueuze Cerro Aconcagua, op 6962 m hoogte, de hoogste berg in het Zuid Amerika. mm3.jpgKlimmers moeten rekenen op minimaal twee weken, inclusief acclimatisatie, om de berg te beklimmen. U kunt geweldige foto's van de berg maken vanaf de ingang van het park aan Laguna de Horcones.

SAN RAFAEL
Op 236 kilometer ten zuiden van de stad Mendoza ligt de traditionele stad San Rafael. De stad staat bekend om een ​​goed ontwikkelde wijncultuur, fruitproductie, buitensporten en als toegangspoort tot de fantastische rotsformaties en landschappen van Canon del Atuel. 
LAS LENAS

mm2.jpgHet skigebied Las Lenas, op 3.430 meter hoogte ligt 420 kilometer ten zuidwesten van Mendoza. Het biedt een aantal van de beste skipistes van het land en er zijn talloze andere buitenactiviteiten het hele jaar door.

 

VERVOER

Mendoza is op verschillende manieren te bereiken:

-vliegtuig. Van Buenos Aires kunt u het vliegtuig nemen naar Mendoza. Vanaf beide vliegvelden kunt u dagelijks vliegen met Aerolineas Argentinas en Latam. Verblijft u in Palermo, dan is het vliegveld Aeroparque Jorge Newbery vlakbij. De reistijd is ongeveer 1 uur en 50 minuten. Het vliegveld van Mendoza ligt 9 km van de stad. Naar de stad kunt u een taxi of bus nemen.

arw-2.png

aba-1.png

-bus. Een goedkopere optie is de bus. U vertrekt van Retiro busstation en de reistijd is ongeveer 13½ uur. 

bus1.png

-auto. De afstand tussen Buenos Aires en Mendoza is ongeveer 1150 km en de reistijd 12 uur.