BezienswaardighedenCATEDRAL

catedral-bariloche1-1.pngDe kathedraal van Nestra Senora de Nahuel Huapi is een monument dat staat aan de oevers van het meer met dezelfde naam. De bouw begon in 1946 door de architect Alejandro Bustillo. De 50 glas-in-loodramen verbeelden religieuze thema's en lokale geschiedenis. 

MUSEO DE LA PATAGONIA

Het museum is een van de beste Argentijnse musea omdat het een grote collectie etnografische en archeologische tentoonstellingen bevat. Dit museum bevindt zich in het Centro Civico.

Openingstijden:

Dinsdag t/m vrijdag van 10:00 tot 12:30. 14:00 uur tot 19:00 uur.

Zaterdag van 10:00 uur tot 17:00 uur.

Zondag en maandag gesloten.

Centro Civico

111115-248.jpg

111112-270.jpg

111114-310.jpg

CENTRO CIVICO
Het Centro Civico is een groep gebouwen in middeleeuwse stijl, prachtig gelegen in het centrum van Bariloche. Centro-Cvico-Bariloche-1.jpgHet complex heeft een mooi plein, een klokkentoren en een standbeeld van generaal Roca, de leider van een woestijncampagne die de indianen in 1879 verdreef. Het gebouw in het complex omvat het stadhuis, het Museo de la Patagonia, het toeristenbureau, de bibliotheek, politiebureau, tentoonstellingsruimte en een kantoor van de Nationale Parken.
BARTOLOME MITRE

Bartolome Mitre is de belangrijkste winkelstraat in Bariloche. Er zijn interessante gebouwen met houten gevels, café's, restaurants, chocoladewinkels en souvenierswinkels. Puerto San Carlos is het vertrekpunt voor de schepen die van en naar Bariloche komen via het meer. Excursies naar Victoria Island en informatie over vele andere boottochten zijn verkrijgbaar bij de haven.