El BolsÓnOmringd door met sneeuw bedekte bergen en oude gletsjers, ligt het pittoreske El Bolsón in het midden van de vruchtbare Valle Nuevo, omringd door de Tallado bossen in het westen en de machtige Cerro Piltriquitron in het oosten. bol1.jpgDeze gastvrije stad, omgeven door prachtige wateren en bossen, kan het hele jaar door worden bezocht, met in de wintermaanden skiën op de berg Perito Moreno. In de zomer kunt u vissen en watersporten beoefenen en tijdens de kleurrijke lente en herfst zijn er een overvloed aan activiteiten.
GESCHIEDENIS
Geboren uit een mythe en legende, werd deze vallei-route ontdekt door de Spaanse ontdekkingsreiziger Juan Fernández, die stierf tijdens de zoektocht naar goud en zilver en de stad Césares. De eerste kolonisten waren van Chileense afkomst en de vallei werd in 1902 Argentijns verklaard. In 1933 werd de stad gesticht op 128 km van Bariloche. De bevolking is te danken aan immigratie, zowel uit Argentinië als uit sommige Europese landen, waarbij de kolonisten zich aangetrokken voelden tot het landschap van El Bolson en het rustige bergleven. Om deze bevoorrechte natuurlijke omgeving te behouden, werd El Bolson in 1984 uitgeroepen tot ecologische gemeente.
BEZIENSWAARDIGHEDEN
In de winter bieden de besneeuwde hellingen van de berg Perito Moreno geweldige skimogelijkheden. Herfst en lente schilderen El Bolson in prachtige tinten oker en groen, met de cipressen, coihues en lenga's . azul1.jpgIn de zomer zijn de beken ideaal voor forelvissen en raften op de Rio Azul, fruit plukken en mountainbiken. Paardrijden naar Mallin Ahogado en de waterval, kamperen op een van de campings, wandelen, vogels kijken en trektochten langs de verschillende meren en beken.
MARKT
Op dinsdag, donderdag en zaterdag, van 10:00 uur tot 15:00 uur, vindt de "Feria Regional de El Bolsón" plaats aan de voet van Cerro Piltriquitron op het Plaza Pagano. bol11.jpgHier komen lokale ambachtslieden uit de hele omgeving samen voor deze ambachtelijke markt; kunst, keramiek, wol producten, hout- en leerbewerking, kleding, verse producten en muziekinstrumenten vormen een authentieke weerspiegeling van het gebied. Gevormd door een groep hippies uit de jaren 70, heeft de beurs vandaag meer dan 250 kramen, die toeristen uitnodigt om het scala aan unieke regionale producten te leren kennen en te proeven. Zo'n fascinerende weerspiegeling van de Argentijnse cultuur mag niet ontbreken tijdens uw reis naar El Bolsón.
LANDBOUW
In heel El Bolsón verbouwen boerderijen en boomgaarden tarwe, maïs, zoete en zure kersen, frambozen, druiven en appels. Daarnaast verbouwt de gemeenschap hop voor de bierindustrie, waardoor het de locatie is voor het Nationaal Hop Festival dat jaarlijks plaatsvindt in februari. Geiten en schapen worden ook gehouden voor zuivelproducten, zoals kaas en yoghurt, zijn er forelkwekerijen en  wordt er chocolade en ijs gemaakt.


Maak jouw eigen website met JouwWeb