Costa AtlánticaOp ongeveer 400 kilometer van Buenos Aires vindt u een aantal populaire badplaatsen aan de Atlantische Oceaan. In de zomermaanden, vooral tussen december en februari, komen veel inwoners van Buenos Aires naar de kust om te ontspannen en te ontsnappen aan de hitte van de stad.
Naast het prachtige landschap en de aangename oceaan biedt het gebied veel sportactiviteiten voor vakantiegangers. Vissen, zeilen en windsurfen zijn populaire watersporten. Het gebied biedt ook veel golfmogelijkheden, waarbij elke stad zijn eigen prachtige golfbaan heeft.
MAR DEL PLATA

beach1-2.jpgMar del Plata is de toonaangevende badplaats aan de Atlantische Oceaan. In plaats van een eenvoudig resort, is Mar del Plata eigenlijk een stad met meer dan een half miljoen inwoners, een aantal dat in de zomermaanden verdrievoudigt. De stad heeft een groot strand en biedt interessante attracties, vissen op volle zee, zeil regatta's en voldoende winkels, restaurants en accommodaties.
PINAMAR

beach2-1.jpgDe badplaats Pinamar ligt aan de rand van een prachtig dennenbos, ongeveer een uur rijden van Mar del Plata. Het bewonersaantal telt ongeveer 30.000 en tijdens de winter is het een rustige stad. De aanleg van de stad is begonnen in 1941 door de architect Jorge Bunge. De wilde zandduinen zijn kunstmatig veranderd in een bos van pijnbomen (pina), vandaar de naam. Bezoekers genieten van het strand, de visrestaurants en het prachtige landschap in een rustige maar toch chique omgeving.

111115-80.jpg

111114-153.jpg
CARILÓ

beach3-1.jpgCariló is niet zomaar een klein stadje, met ongeveer 2.000 inwoners, in de buurt van Pinamar, maar een toevluchtsoord voor de elite van Buenos Aires. De naam komt uit de indiaanse taal van de Mapuche en betekent 'groene duin'. In de jaren dertig is men begonnen met de aanleg van het bos. Mooie hotels en woningen liggen aan de oceaan en de plaats heeft een beetje een countryclub-sfeer. Bezoekers krijgen een glimp van het Argentijnse leven van de hogere klasse in deze prachtige omgeving.

111114-154.jpg
VILLA GESELL

beach41.jpgVilla Gesell mist het elitisme van de nabijgelegen kustplaatsen, maar behoudt een enigszins ontspannen en positieve sfeer. Het is vernoemd naar de oprichter van de stad Carlos Idaho Gesell (1891-1979). De stad met ongeveer 35.000 inwoners was eerst populair bij vooral jonge mensen, maar nu richt men zich vooral op volwassenen. Villa Gesell biedt een actiever nachtleven dan het nabijgelegen Pinamar of Cariló.

111114-155.jpg
VERVOER
De stad Mar del Plata heeft een eigen luchthaven. Aerolinas Argentinas vliegt van beide vliegvelden van Buenos Aires naar Mar del Plata, vandaar kunt u een bus nemen naar de andere badplaatsen. De vliegduur tussen Buenos Aires en Mar del Plata is ongeveer 1 uur met een aantal vluchten per dag.
Mar del Plata en de andere steden aan de Atlantische kust liggen op ongeveer 400 km van Buenos Aires. Bussen vanaf Retiro hebben ongeveer 5 uur nodig om de reis te voltooien, terwijl het rijden met een auto iets meer dan 4 uur kan duren. U kunt ook met de trein vanaf station Constitución (2x per dag), de trein doet er ongeveer 5½ uur over. Station Constitución ligt niet ver van de  Av. 25 de Mayo en San Telmo.

arw-2.png

bus1.png

trenes1.jpg