Chacarita



Het grondgebied van Chacarita behoorden vroeger toe aan de jezuïten, die kleine boerderijen hadden. De oorsprong van de naam komt van het woord "kleine boerderij" of chácara in het oud-Spaans. Na de onderdrukking van de jezuïten in 1767 werden ze verdreven en werden al hun goederen en land eigendom van de Spaanse Kroon. Een van de weinige en belangrijkste overgebleven woning is die van de familie Comastri (eind 19de eeuw), op dit moment de Escuela Nacional de Educación Técnica N ° 34. Het belangrijkste park van de wijk is Los Andes, dat werd ingewijd in 1941. Chacarita is de naamgever van zowel de Chacarita begraafplaats als de Chacarita Juniors voetbalclub. Het stadion van Chacarita Juniors ligt niet in Chacarita maar in Villa Maipú. Naast het treinstation Federico Lacroze ligt de Galpón, een binnen markt met biologische producten.


CHACARITA CEMETERIO

Deze begraafplaats werd opgericht in 1871 toen de gele koorts in Buenos Aires uitbrak. Hierbij kwamen duizenden mensen om het leven, waardoor andere begraafplaatsen van de stad de hoeveelheid begravingen niet meer aankonden. Neem een kijkje bij de grafkelders, mausolea en tombes van de enorme begraafplaats waar honderdduizenden liggen begraven. De prachtig uitgehouwen mausolea, grote marmeren beelden en de granieten grafstenen van de begraafplaats Chacarita zijn zeker de moeite waard. Het terrein is zo'n 95 hectare groot en is daarmee de grootste begraafplaats van Argentinië. Tijdens een wandeling langs de mausolea en grafkelders zult u me zien dat er allerlei verschillende bouwstijlen te vinden zijn. Voorbeelden hiervan zijn grafkelders in de vorm van een piramide, tombes uit de renaissance en neoklassieke stijlen en tombes die wat weg hebben van kleine tempels. Daarnaast zijn er uiteraard verschillende uitgehouwen engelen en beelden van bekende overledenen te zien. Kijk door de glazen voordeur van sommige graftombes voor een bijzonder gezicht. Zo kunt u er onder andere religieuze schilderijen, foto's van de overledenen en hun kist zien. Ook kunt u oude, onverzorgde en met mos begroeide grafstenen vinden op het terrein. Een van de bekendste graven is die van Carlos Gardel, de legendarische Argentijnse tangozanger en songwriter. Andere bekende mensen hier zijn onder andere Nobelprijswinnaar Bernardo Houssay, voormalig president Leopoldo Galtieri en de eerste wereldkampioen boksen van Argentinië, Pascual Nicolás Pérez. Verder kon u hier vroeger voormalig president Juan Domingo Perón vinden, wiens tweede vrouw Eva ("Evita") Perón was. Sinds 2006 zijn de overblijfselen verplaatst naar een mausoleum in zijn oude huis.

Openingstijden:

Maandag t/m zondag van 7:30 uur t/m 17:00 uur.

Metro Lijn B (rood) Station Frederico Lacroze

Av. Guzmán 680

1112-158.jpgrestroom15-64.jpg

111115-309.jpg

111114-341.jpg


Graf van Carlos Gardel

Chacarita Cemeterio

Chacarita Cemeterio


PARQUE LOS ANDES

In 1871, als gevolg van de grote epidemie van gele koorts maakte het park deel uit van de grote begraafplaats van het westen. In 1886 werd het omgevormd tot een park en de graven werden overgebracht naar de huidige begraafplaats. Los Andes Park is de ontmoetingsplaats voor de bewoners van de wijk. Ze komen naar het park om te rusten of te flaneren met het gezin. Tijdens het weekend is er een markt, waar u antiek, handwerk, kleding en alles wat u maar kunt bedenken te vinden is. U vindt in het park prachtige exemplaren van honderdjarige bomen. Er staan onder andere bananenbomen, eucalyptussen, zwarte acacia's en tipa's (tipuana), een inheemse boom met gele bloemen en een donkere stam. Er is ook het bronzen monument van Los Andes, opgericht in 1941 door de beeldhouwer Luis Perlotti ter ere van de oorspronkelijke bewoners van het Andesgebergte: de Calchaquíes, de Ona en de Tehuelches. Op de hoek van Corrientes Avenue en Dorrego is een heiligdom van Gauchito Gil, evenals een tempel gewijd aan de Difunta Correa, beide populaire Argentijnse heiligen, niet heilig verklaard door de kerk. In 2005 werd het park gerenoveerd.

De markt is geopend op zaterdag en zondag van 10:00 uur tot 18:00 uur.

Metro Lijn B (rood) Station Dorrego

1112-159.jpg

111112-311.jpg

111114-342.jpg


Parque Los Andes

Monumento Los Andes (Luis Perlotti 1941)

Santuario Gauchito Gil

Chacarita Juniors

Comastri Mirador

Estacion Frederico Lacroze

Bar Palacio (Museo Fotografico Simik)

El Galpón