TilcaraSan Francisco de Tilcara (meestal aangeduid als Tilcara) is een stad in de provincie Jujuy op 175 km van Salta en 65 km afstand van de provinciehoofdstad San Salvador de Jujuy. tila.jpgTilcara is misschien wel het levendigste pre koloniale dorp langs de Quebrada de Humahuaca en ligt op 2500 m boven de zeespiegel. Als u deze spectaculaire rit door het adembenemende landschap van de Quebrada de Humahuaca maakt, breng dan de nacht (of een paar) door in Tilcara met een geweldig stadsplein, leuke bars en restaurants en tal van historische en natuurlijke hoogtepunten. De stad telt zo'n 6.000 inwoners en is de archeologische hoofdstad van Argentinië. Sporen van menselijke bewoning in het gebied dateren van meer dan 10.000 jaar geleden, waardoor het een van de oudste continu bewoonde nederzettingen van Argentinië is. ti11.jpgDe grootste attractie in Tilcara is het nabijgelegen Pucará de Tilcara, de gedeeltelijk gereconstrueerde ruïnes van een pre-inca fortificatie op een heuveltop met een indrukwekkend uitzicht op de vallei van de Río Grande. U kunt ook naar de grotten of de waterval (Gargante del Diablo) gaan of de musea en de ambachtelijke markten bezoeken. U kunt ook gaan fietsen of de wijnmakerij van de stad en de alfagor fabriek bezoeken.

111114-119.jpg

BEZIENSWAARDIGHEDEN

PUCARÁ DE TILCARA

De goed bewaarde pre-Inca-vestingwerken die bekend staan ​​als de Pucará de Tilcara zijn wel de belangrijkste attractie van deze stad. tilcara12.jpgGelegen aan de rand van de stad, kunt u deze archeologische vindplaats bezoeken die oorspronkelijk werd gebouwd door de Omaguaca-bevolking, strategisch gelegen net boven de rivieren en valleien ter bescherming. De oude inwoners gebruikten deze nederzetting van de 11de tot de 15de eeuw en de ruïnes werden ontdekt door archeologen en gedeeltelijk gereconstrueerd. tilcara103.jpgBij een bezoek krijgt u een idee hoe het plein, het fort en de tempel eruit moeten hebben gezien in deze geavanceerde gemeenschap van inheemse mensen. Als u naar de Pucará gaat, dan passeert u de oude spoorbrug.

Openingstijden:

Dinsdag t/m zondag van 09:00 uur tot 18:30 uur.

Maandag gesloten.

Toegang AR$ 500 (tot 12 jaar gratis).

111115-65.jpg

111114-120.jpg

JARDÍN DE BOTANICO DE ALTURA

Het is een plezier om door deze tuin met inheemse planten te dwalen naast de Pucará de Tilcara gelegen. tilcara1-1.jpgU vindt er vetplanten, verschillende soorten en maten cactussen en andere hooggelegen bergvegetaties die hier voorkomen. Het gebied is goed ingedeeld en u kunt foto's maken van het uitzicht of rusten op een van de banken. Er is ook de piedra campana in de tuin, een merkwaardige natuursteen die een belachtig geluid maakt als u erop slaat.

111115-64.jpg

111114-121.jpg

MUSEO ARCHEOLOGICO

Uw toegangsticket voor de ruïnes van Pucará geeft u ook toegang tot het Museo Archeológico in de stad, dus u kunt even binnenlopen om meer te weten te komen over wat u daar hebt gezien. Gelegen aan het hoofdplein vindt u er Inca kunst, keramiek, rituele maskers en zelfs mummies. tilcara2-1.jpgHoewel het klein is en veel informatie alleen in het Spaans is, is het toch de moeite waard. U leert meer over de nederzetting Pucará, de manier van leven en de cultuur van de pre-Spaanse volkeren en het staat vol met interessante objecten die zijn opgegraven in de buurt van Tilcara.

Belgrano 445

111114-122.jpg

CUEVAS DE WAIRA

Ga met een gids wandelen om het ​​onvergetelijk landschap en de berggrotten te ervaren. Het is geen gemakkelijke trektocht, maar u wordt beloond met een prachtig uitzicht, donkere en stille grotten en paden waar u geen hoogtevrees moet hebben. tilcara3-1.jpgEen gids is nodig om u de weg te wijzen over de steile, rotsachtige paden, en u zult tijdens uw bezoek alle lokale legendes en mythen horen die de Waira grotten omringen. Beklim deze bergpaden en betreed twee grotten die ooit als schuilplaats werden gebruikt in tijden van een conflict. U moet deze wandeling zeker van tevoren regelen (raadpleeg het VVV-kantoor in Tilcara) en veel water en zonnebrandcrème meenemen. 

111114-123.jpg

CARAVANA DE LLAMAS

Caravana de Llamas is een lokaal bedrijf dat de tijd terugbrengt waarin lama's werden gebruikt als vrachtdieren. Ze stellen een lama-trekking-excursie voor u samen, of u nu een korte wandeling, een halve dag wandelen of zelfs meerdaagse bergtochten wilt maken. ti1-1.jpgDe pluizige dieren dragen uw kampeerspullen, tassen, eten en natuurlijk de wijn die u tijdens de maaltijden drinkt. Houdt er rekening mee dat de lama's het tempo van uw wandeling kunnen bepalen, maar u kunt het bedrijf laten weten of u een zware of gemakkelijke reis wilt. Het beste is dat uw gids een scala aan fantastisch eten bereidt, zodat u kunt picknicken in de buitenlucht terwijl u wordt omringd door lama's.

111115-66.jpg

111112-90.jpg

111114-124.jpgMaak jouw eigen website met JouwWeb