Torres del Paine (CHILI)torres.jpgParque Nacional Torres del Paine ligt in het nabijgelegen Chili, op 368 km en 5 uur rijden van El Calafate. Torres del Paine is een spectaculair park dat internationaal bekend staat als een van de mooiste, meest ongerepte en afgelegen plekken op aarde. Het 4.500 km² grote park is een verbazingwekkende biosfeer die in 1978 door UNESCO is erkend als werelderfgoed. torre4-1.jpgVeel voorkomende dieren in het park zijn de guanaco en nandoe. Guanaco's zijn prachtige Zuid-Amerikaanse dieren die enigszins lijken op lama's en nandoe's zijn struisvogelachtige vogels. Er zijn ook andere vogelsoorten en in de verte zijn zelfs poema's gezien. Wandelen is de meest populaire activiteit in het park en er zijn veel wandelpaden, samen met accommodaties en campings. de wandel paden zijn veilig en relatief gemakkelijk te volgen,  ze zijn gemaakt voor de gemiddelde wandelaar. Bent u op zoek  naar grotere uitdagingen, dan kunt u kiezen uit wandelpaden voor de gevorderde wandelaar samen met andere activiteiten zoals paardrijden, klimmen, kajakken, raften en het oversteken van een gletsjer.
Torres del Paine kan worden verkend door verschillende activiteiten. Het type activiteit is sterk afhankelijk van het soort accommodatie waar u verblijft. Wat u ook kiest, houdt er rekening mee dat alle accommodaties, behalve campings, zeer beperkt zijn en snel vol geboekt zijn. Het wordt aanbevolen om uw accommodatie ver van tevoren te boeken.
HOTELS
Er zijn een handvol fatsoenlijke hotels in het Parque Nacional Torres del Paine. De hotels bieden comfortabele kamers, een eetzaal en WIFI. De hotels zijn er voor mensen die dagwandelingen of andere excursies naar verschillende delen van het park willen maken. 
REFUGIOS
Refugios, of zogenaamde "vluchtelingenhuizen", zijn de volgende "meest luxueuze" accommodaties in Torres del Paine. Refugios bieden verwarmde kamers, hebben een eetkamer en badkamers met warm water. Het is vaak zo dat u de kamer moet delen met andere reizigers en dat u slaapt in een stapelbed. Slaapzakken kunnen worden gehuurd en maaltijden worden ook aangeboden in de refugios.
CAMPINGS
Campings zijn de derde soort van accommodatie in Torres del Paine. Tenten kunnen alleen worden opgezet in een aangewezen deel van het park. Veel campings liggen pal naast de refugios, in dat geval kunnen kampeerders gebruik maken van alle faciliteiten die in de refugio aanwezig zijn.
SIERRA TORRES DE PAINE torre5.jpg
Drie grote bergen, de bergen waaraan het park zijn naam dankt, staan ​​in het Parque Nacional. De namen van de bergen zijn Torre Central (2800 m), Torre Sur (2850 m) en Torre Norte (2600 m). De Mirador del Torres is de beste plek om deze prachtige bergen te bekijken.
RUTA W
De zogenaamde "W" route, is de meest populaire route die wandelaars nemen om het park te zien. De vorm van de route lijkt op de letter "W", vandaar de naam. De belangrijkste bezienswaardigheden van het park zijn te zien vanaf de route, waaronder de Sierra Torres del Paine, Lago Grey, Lago Nordenskjold en het verbazingwekkende Sierra Cuernos. De hele "W" -route kan worden gedaan door in hotels, refugio's of op campings te verblijven. De route duurt ongeveer 5 dagen om te voltooien en begint meestal bij Laguna Amagra.
RUTA MACIZO PAINE
De route omcirkelt de buitenkant van de "W" route en duurt 7 dagen wandelen. Er zijn 5 campings en één extra refugio op deze route. Deze route is niet bereikbaar vanuit hotels en wordt dus door veel minder wandelaars gedaan.
GLETSJER EN MEER 
Glacier Grey en Lago Grey zijn echte hoogtepunten van Torres del Paine. Er is een boot die een mooie tocht van 3 uur op het meer maakt en u direct naast de gletsjer brengt.
Maak jouw eigen website met JouwWeb