ReisbenodigdhedenWAT VOOR BAGAGE NEEMT U MEE NAAR ARGENTINIË?
De voorbereiding begint met het kiezen van een geschikte koffer of tas. Bij het maken van een korte reis, neemt u alleen handbagage mee. Let op dat er strenge regels gelden voor het formaat en gewicht van uw (hand)bagage. De IATA normen vormen de standaard, maar iedere luchtvaartmaatschappij heeft haar eigen variant. Wanneer uw bagage niet aan de gestelde eisen voldoet, loopt u kans flink bij te moeten betalen. Neem geen verse producten mee zoals fruit, vleeswaren en melkproducten. U mag alleen producten meenemen in de originele fabrieksverpakking.
HOE REIST U COMFORTABEL NAAR ARGENTINIË?
Lange vliegreizen zijn erg vermoeiend, maar er zijn genoeg tips om het aangenamer te maken. Zorg voor genoeg vermaak zoals een boek, muziek of een film kijken. Drink veel water tijdens de vlucht, kleedt uzelf warm en pas u zo snel mogelijk aan aan het dagritme van de tijdzone waarin u landt. Om tijdens de vlucht zoveel mogelijk slaap te pakken, mogen eventueel een nek kussen, slaapmasker en oordopjes natuurlijk niet in uw handbagage ontbreken. Om te zorgen dat u deze spullen niet kwijt raakt, vervoert u alles in een speciale reis toilettas.

WAT MOET U NIET VERGETEN?

Argentinië kent verschillende klimaten, waardoor het weer nogal kan verschillen. Gaat u in de zomer en bezoekt u alléén Buenos Aires neem dan vooral lichte kleding mee en voor de avond eventueel een lange broek. Gaat u naar het zuiden of de bergen neem dan warme kleding en een goed windjack mee. Gaat u veel wandelen neem dan een paar goede wandelschoenen mee. U moet ook niet te veel meenemen, want u kunt het eventueel ook in Argentinië kopen.

 • Reispapieren (vliegticket), paspoort (neem ook een kopie mee), pasje van de zorgverzekeraar, een kopie van de reisverzekering en eventueel inentingsboekje. (recente pasfoto's, indien nodig)
 • Geld (euro's en dollars), pinpas voor buiten Europa, een creditcard en uw bank app.
 • Gaat u een auto huren, neem uw geldig rijbewijs mee.
 • EHBO setje, middel tegen insecten, zonnecrème, lippenbalsem, goede zonnebril en noodzakelijke medicijnen (in de originele verpakking).
 • Een rugzakje voor overdag en eventueel een geldgordel.
 • Stevige waterdichte wandelschoenen (voor trekking) en sneakers voor de stad.
 • Goed windjack, warme trui, warme sokken, handschoenen, sjaal en muts. (koudere gebieden). Voor de warme gebieden en zomer in de stad, korte broeken en t shirts.
 • Reserve bril en spullen voor uw lenzen.
 • Wereldstekker. Het voltage in Argentinië is 220 volt. Er zijn 2 stopcontacten in Argentinië: ongeaard met 2 ronde gaten (Type C) en geaard met 3 rechthoekige gaten (Type I). Voor de stopcontacten met ronde gaten is geen verloopstekker nodig. Voor de stopcontacten met 3 rechthoekige gaten is een verloopstekker I nodig (verloopstekker Australië) of een wereldstekker.

  Argentinië type C plug
  Type C plug

  Argentinië type I plug
  Type I plug

 • Toiletartikelen (denk aan het gewicht van uw koffer, deze artikelen kunt u ook daar kopen)


Maak jouw eigen website met JouwWeb