La BocaLa Boca ("de mond") is een van de kleurrijkste wijken van Buenos Aires, het is de oude haven van het begin van de vorige eeuw en gelegen aan het smalle kanaal Riachuelo. Veel immigranten, voornamelijk uit Italië zijn hier gaan wonen. De naam van de wijk is volgens sommige afgeleid van een wijk in Genua "Boccadasse". Het hart van het toeristische deel van La Boca is de straat El Caminito ("kleine weg"). Hier vind men de beroemde "conventillos", de kleurrijk geschilderde huizen van La Boca. Deze huizen zijn van hout en zink en geverfd met botenverf. Men vind er vele kunstenaars en op straat wordt de tango gedanst. De wijk is ook bekend om haar beroemde voetbalclub de "Boca Juniors". Hun oud sterspeler Diego Maradona is nog steeds overal aanwezig. Het stadion van de Boca Juniors heet in de volksmond "La Bombonera"("de chocolade doos"). 

Als u deze wijk bezoekt, blijft u dan in het toeristische gedeelte. De rest van de wijk is een bezoek niet waard en bovendien in de avond en nacht niet veilig!

111114-343.jpg


Caminito

Caminito

Caminito

Puente Transbordador de La Boca

Diego Maradona

Het stadion van Boca Juniors "La Bombonera"


MUSEO BENITO QUINQUELA  MARTÍN

Eens was dit het huis en atelier van de lokale schilder Benito Quinquela Martín (1890 – 1977). In dit museum van de schone kunsten zijn de werken van Benito Quinquela Martín en die van andere Argentijnse kunstenaars te zien. Quinquela Martín gebruikte silhouetten van werkende mannen, schoorstenen en water reflecties als terugkerende thema's in zijn schilderijen en hij schilderde met brede, ruwe penseelstreken en donkere kleuren. Mis niet de kleurrijke keuken en badkamer, zijn hand geschilderde piano en de beelden op de terrassen op het dak. De terrassen hebben een geweldig uitzicht over de haven. Voor het museum staat een standbeeld van de schilder.

Av. Pedro de Mendoza 1835/1843

Openingstijden:

Dinsdag t/m zondag van 11:15 uur tot 18:00 uur.

Maandag gesloten.

De toegang is gratis

111112-312.jpg

111114-344.jpg


Museo Benito Quinquela Martín


FUNDACIÓN PROA

Fundación Proa is een van de beste kunstgalerijen voor moderne kunst van de stad sinds 1996. Het gebouw uit de 19de eeuw heeft drie verdiepingen. Op de eerste verdieping zijn de tentoonstellingen van moderne kunsten, op de tweede verdieping vindt u een boekenwinkel en op de derde verdieping is een café gevestigd met een terras met een geweldig uitzicht over de haven van La Boca. De tentoonstellingen veranderen constant, dus raadpleeg de website voor details.

Av. Pedro de Mendoza 1929

Openingstijden:

Donderdag t/m zondag van 12:00 uur tot 19:00 uur.

Maandag, dinsdag en woensdag gesloten.

Voor de tentoonstellingen wordt toegang gevraagd.

1111-20.jpgrestroom15-13.jpg

111115-310.jpg

111112-313.jpg

111114-345.jpg


Fundación Proa

Museo del Cine Pablo Ducrós Hicken

Centro Cultural Usina del Arte


Maak jouw eigen website met JouwWeb