Villa LA Angosturavil12-1.jpgVilla La Angostura is een pitoresk bergdorp gelegen in de provincie Neuquen. De stad met 11.000 inwoners bevindt zich in het Parque Nacional Nahuel Haupi. De prachtige omgeving die u zult ervaren tijdens een reis naar Villa La Angostura zorgen voor een onvergetelijk avontuur.
KLIMAAT EN GEOGRAFIE
Villa La Angostura ligt in het midden tussen San Martín de los Andes en Bariloche. De stad ligt dicht bij de Chileense grens, vlakbij de Paso Cardenal Samoré, die naar Osorno in Chili leidt. Tijdens de zomermaanden kunt u genieten van de bloemen in volle bloei, watervallen, stromende beekjes en de bergen. Ideaal voor wandelaars, fietsers, kajakkers en vliegvissers. De stad en het park zijn de hele winter bedekt met verse sneeuw. Van de skigebieden in de omgeving is Cerro Bayo een populaire bestemming, op slechts een klein stukje rijden van Villa La Angostura. In deze stad ziet u de kleurrijke natuur en de meren variëren in kleur van smaragdgroen tot diep indigo en ontmoeten luchten van blauw, roze en oranje. De bossen van diep groene bomen staan ​​vol met bloemen in alle kleuren, van paars tot geel en rood. Grijze vossen jagen en bruine herten grazen in het bos, terwijl condors, adelaars en haviken er boven cirkelen.
OUTDOOR ACTIVITEITEN
Wandelen is de meest populaire zomeractiviteit in Villa La Angostura. Er zijn veel kronkelende paden met verschillende moeilijkheidsgraden in de nabijgelegen bossen. Omdat de stad in een nationaal park ligt, is er gemakkelijk toegang tot goed onderhouden paden. vil111-3.jpgPaardrijden en mountainbiken zijn ook populair op de nabijgelegen paden. Bij de plaatselijke fietsenwinkels kunt u een fiets huren of u kunt u aanmelden voor een rondleiding. De plaatselijk bevolking die bekend is met het terrein begeleiden paardrijtochten. Avontuur toerisme in Villa La Angostura stopt niet aan het einde van de paden. De locatie staat ook bekend om zijn toegang tot de beste visplekken en kajakken op de meren of de rivieren. Zeilen over het  Lago Nahuel Haupi is ook een zeer gewilde activiteit.
LOS ARRAYANES
Emblema_Parque_Nacional_Los_Arrayanes.jpgLos Arrayanes is een van de nationale parken van Argentinië. Het bevindt zich eigenlijk in het Parque Nacional Nahuel Haupi, maar is in 1971 gecreëerd met als doel de inheemse en zeldzame arrayán (mirte) bomen te beschermen. Door deze bossen wandelen betekent lopen over een houten looppad om ervoor te zorgen dat de wortels van deze kwetsbare bomen intact blijven. Het park is rustig en onaangetast door de mens.

Toegang:

Volwassenen AR$ 1.820.

Kinderen van 6 jaar tot 12 jaar AR$ 140.

111115-251.jpg