GlaciAR Perito Morenoper-1-1.jpgOp het eerste gezicht zult u versteld staan ​​van de enorme omvang van de Perito Moreno gletsjer, een van de grootste gletsjers in beide Parque Nacional de Glaciares van Zuid-Amerika. De hoogte van de gletser is zo'n veertig meter vanaf het water, waar het ijs het Lago Argentino ontmoet. Deze hoogte is gelijk aan die van een gebouw van vijftien verdiepingen en de lengte van de gletsjer is ongeveer vijf kilometer. De gletsjer vormt een imposante panoramische muur, die zich in beide richtingen uitstrekt zover het oog reikt. Het meest opvallende kenmerk van de Perito Moreno is de dynamische en steeds veranderende voorkant. per2.jpgIn tegenstelling tot bijna elke andere gletsjer op de aarde, die in de loop van de tijd in omvang afneemt, groeit de Perito Moreno elke dag. Het wordt beschouwd als een "voortschrijdende gletsjer" en het ijs groeit voortdurend en breidt zich uit naar de zijkanten, waarbij het geleidelijk meer en meer ruimte inneemt. Hoewel de gletsjer elke dag naar buiten beweegt, vallen er elk moment grote brokken ijs in het meer. Dit fenomeen maakt het bekijken van de gletsjer des te onvoorspelbaarder en spannender.

Er zijn veel manieren om de Perito Moreno te verkennen, waaronder gletsjer trekking en bootexcursies. Ongeacht de optie die u kiest, u zult nooit de tijd vergeten die u besteedt aan het verkennen van dit unieke Argentijnse wonder.
GLETSJER TREKKING 
per5.jpgGletsjer trekking is de meest avontuurlijke manier om de Perito Moreno te verkennen. Door een trekking te maken over het ijzige oppervlak, voelt u de kou van Patagonië, hoort u het gekraak van vallende ijsblokken en ziet u de prachtige vergezichten over het  Lago Argentino. De tour is vaak een halve dag, inclusief een korte wandeling door de gletsjerbossen, een introductie over glaciologie en een wandeling van een uur op de gletsjer zelf. Vanwege de complexe aard van de Perito Moreno mogen er alleen rondleidingen met een gids op het ijs worden gemaakt. U moet er dus aan denken, dat u de trekking excursie van tevoren moet boeken. Helaas zijn kinderen onder de acht jaar niet toegestaan ​​op deze  gletsjerexcursies.
BOOTEXCURSIES
per3.jpgEr zijn een aantal bootexcursies waarmee bezoekers de uitgestrektheid van de Perito Moreno kunnen zien zonder daadwerkelijk een voet op het ijsoppervlak te zetten. Hoewel de boot op een veilige afstand van de gletsjermuren blijft, ervaart u nog steeds het opwindende gevoel als het ijzige puin van de gletsjer in het Lago Argentino valt. Varend op het blauwe water van het Lago Argentino met de talloze ijsbergen, kunt u de gletsjer prima zien. De boottochten kunnen een uur tot een hele dag duren.
BEREIKBAARHEID
De Perito Moreno-gletsjer ligt in het Parque Nacional los Glaciares, aan de oever van het Lago Argentino, ongeveer 1¼ uur rijden van El Calafate. Shuttle busjes die meerdere keren per dag vertrekken vanuit El Calafate bieden de gemakkelijkste toegang tot het park. Bezoekers worden aangemoedigd om vroeg te vertrekken, zodat er voldoende tijd is om de Perito Moreno te verkennen. Er zijn ook excursies waarbij u ook andere gletsjers gaat bekijken.

Toegang tot het park:

Volwassenen AR$ 2.520 (€ 20,80).

Kinderen van 6 jaar tot 12 jaar AR$ 300 (€ 2,50).

1112-9.jpg

111114-317.jpg
Maak jouw eigen website met JouwWeb