Salta StadDe naam Salta la Linda ("Salta de mooiste") verbindt de natuur en de stad in harmonie en schoonheid. Salta is zowel de naam van de regio als de hoofdstad. De geschiedenis van Argentinië ademt door de stad Salta, boordevol historische architectuur en kunst. Het feit dat Salta een stad waar 700.000 mensen wonen, wordt gemakkelijk vergeten als u door het centrum en de rustige, smalle 18e eeuwse straten met houten balkons en huizen loopt. Salta is ook de beste uitvalsbasis voor het verkennen van het noordwestelijke deel van Argentinië. Gelegen in de Lerma-vallei, kijkt deze stad omhoog naar de vergezichten van twee bergen. De locatie van Salta is ideaal voor de reiziger, aangezien het slechts 8 kilometer van de luchthaven El Aybal is en dicht bij de belangrijkste wegen (nummer 9 en nummer 34). Liggend op bijna 1.200 meter boven zeeniveau, verbetert het weer in Salta de vruchtbaarheid van het land. Zomer en winter zijn beide mild. Van temperaturen in de wintermaanden is bekend dat ze overdag rond de 20°C en s'nachts rond de 4°C zijn en daarom is Salta een perfecte plek voor vakantie en wijnproductie. De straten van Salta zijn gevuld met kunst. Gebouwen weerspiegelen de tradities van de Spaanse architectuur, terwijl de smalle trottoirs herinneren aan de eeuwenoude geschiedenis van de stad. Talloze beelden maken deel uit van het stadslandschap, evenals verschillende musea die zich richten op een verscheidenheid aan onderwerpen, waaronder geschiedenis en cultuur. Andere plekken die u kunt bezoeken, zijn de kathedraal en de San Francisco-kerk. Beiden bieden een kijkje in het historische verleden van Salta. sal1.jpgMis niet de prachtige sinaasappelbomen tegenover de kathedraal op Plaza 9 de Julio. Als u ervoor kiest om buiten de stadsgrenzen te reizen, wacht u een prachtige ervaring in de Tren de las Nubes. Deze gelegenheid nodigt de reiziger uit om door het Andesgebergte te reizen, letterlijk door de wolken op meer dan 4.000 meter boven zeeniveau.

GESCHIEDENIS

Salta werd gesticht op 16 april 1582 door de Spaanse ontdekkingsreiziger Hernando de Lerma, als tussenstop tussen Lima in Peru en Buenos Aires. Gedurende de onafhankelijkheidsoorlog werd de stad een militair strategisch punt tussen Peru en Argentinië. Martn_Miguel_de_Gemes_11.jpgTussen 1816 en 1821 werd de stad bestuurd door de lokale militaire leider generaal Martín Miguel de Güemes, die onder bevel van generaal José de San Martín de stad verdedigde tegen Spaanse legers uit het noorden. Als gevolg van deze oorlog was Salta grotendeels verwoest en was ze praktisch failliet. Na de aankomst van Italiaanse, Spaanse en Arabische immigranten aan het einde van de 19e eeuw, bloeide de stad langzaam weer op. De handel en landbouw floreerden en de stad kende een economische bloei binnen een multiculturele sfeer.
LOKALE KEUKEN 
Salta presenteert veel lokale gerechten, waaronder empanadas en tamales. De kaas- en maïspasta gekookt in de bolsters of humita is te vinden in de vele restaurants die de stad bevolken. Andere lokale favorieten zijn twee soorten stoofpotten. Eén daarvan is locro, een langzaam gekookt brouwsel met lente-uitjes, vlees en maïs. De andere is meer een pittige soep genaamd mondongo, compleet met trip en rode peper.
WEER EN WIJN
In de buurt van Salta vindt de wijnproductie plaats in Cafayate en wordt gevoed door het perfecte klimaat. De zon schijnt meer dan 300 dagen per jaar in de regio, terwijl de gemiddelde temperatuur boven de 19C is. Een droge atmosfeer werkt samen met de rivieren en temperatuur om een ​​ruimte te creëren die de groei van de Torrontes-druiven en wijnstokken stimuleert om Cabernet Sauvignon, Malbec, Chardonnay en Syrah te produceren. Reizen naar de lokale wijnmakerijen omvat een reis van 140 km buiten Salta naar Cafayate. De route is gevuld met majestueuze uitzichten op de natuur, bergtoppen en zandvalleien. 

De belangrijkste gebouwen in Salta zijn gegroepeerd rond het centrale plein, waaronder de kathedraal, de Cabildo en de San Francisco-kerk. Een andere geweldige activiteit is het nemen van de kabelbaan van Parque San Martin naar Cerro San Bernardo voor een prachtig uitzicht over de stad. 

CATEDRAL BASILICA DE SALTA

sal3-1.jpgDe kathedraal werd gebouwd tussen 1865 en 1882 (één keer verwoest door een aardbeving) en ligt direct aan de Plaza 9 de Julio. Het is een van de meest herkenbare en meest gefotografeerde monumenten in Salta met zijn lichtroze buitenkant. Vooral 's avonds is het bijzonder spectaculair. Het interieur herbergt het graf van de held van de revolutie en de onafhankelijkheid van Salta, generaal Martín Miguel de Güemes en is een bezoek waard om een ​​kijkje te nemen naar de glas-in-loodramen en de grote fresco's rond het altaar. 

Plaza 9 de Julio

111115-60.jpg

111112-85.jpg

111114-101.jpg

IGLESIA SAN FRANCISCO CATEDRAL

Slechts een blok verwijderd van het centrale plein op Caseros staat de San Fransisco kathedraal en het is een van de meest geliefde gebouwen van Salta. De kerk heeft majestueuze witte pilaren en een prachtige gevel. Oorspronkelijk gebouwd in 1625, werd de kerk herbouwd in 1882 nadat een brand de oude structuur had verwoest. sal2.jpgEen klokkentoren van 54 meter hoog uit 1877 herbergt een bel die gemaakt is van het brons van kanonnen die werden gebruikt in de Argentijnse Onafhankelijkheidsoorlog (de klokkentoren is de hoogste van Zuid-Amerika). De kerk werd in 1941 uitgeroepen tot Nationaal Historisch Monument. De openingstijden zijn zeer beperkt, dus controleer van tevoren of u ook binnen kunt kijken.

Caseros/Córdoba

111114-102.jpg

CABILDO

sal4.jpgDe Cabildo (het stadhuis) is een prachtig witgekalkt gebouw dat oorspronkelijk in 1582 werd gebouwd. Hoewel het een aantal keren is herbouwd, behoudt het zijn belang en blijft het de gemeentelijke overheid van Salta huisvesten. Het Museo Historico del Norte (museum voor de geschiedenis van het noorden) bevindt zich ook in de Cabildo. De museumcollectie bevat een mix van stukken uit de pre-Spaanse en koloniale tijd, samen met exposities van hedendaagse regionale kunstenaars.

Caseros 549

111114-103.jpg

MUSEO DE ARQUEOLOGIA DE ALTE MONTAÑA (MAAM)

Het museum ligt direct aan Plaza 9 de Julio en herbergt de gemummificeerde resten van drie kinderen (leeftijd 6, 7 en 15) en talloze voorwerpen die ermee werden begraven tijdens een ritueel Inca-offer ongeveer 600 jaar geleden. maam.jpgDe overblijfselen van de kinderen werden in 1999 ontdekt op de top van de 6.739 meter hoge Volcán Llullaillaco op de grens van Argentinië en Chili. De lichamen werden van nature gemummificeerd door de hoge lucht en de vriestemperaturen, waardoor de huid, haren, handen en kleding in opmerkelijk goede conditie zijn gebleven. Bovendien krijgt u een inzicht in de Inca-cultuur zelf.

Openingstijden:

Dinsdag t/m zondag van 10:00 uur tot 18:30 uur.

Maandag gesloten.

Mitre 77

111114-104.jpg

CASA DE HERNANDEZ

salta11.jpgIn dit prachtig witgekalkte gebouw bevindt zich het Museo de la Ciudad (stadsmuseum). Het museum heeft een uitstekende collectie muziekinstrumenten en veel kamers tonen de geschiedenis van Salta met foto's en schilderijen.

La Florida 97

111112-86.jpg

111114-105.jpg

CONVENTO SAN BERNARDO

salta12.jpgHet gebouw op Caseros, op de hoek van Santa Fe, heeft dienst gedaan als kapel en ziekenhuis en herbergt nu een orde van karmelietessen. Dwaal langs de wit gekalkte muur en zie de zware houten deur, die in 1762 door inheemse ambachtslieden is gemaakt; het is niet toegestaan ​​om dit gebouw te bezoeken. 

Caseros 83

111114-106.jpg

MONUMENTO A GENERAL MARTIN MIGUEL DE GÜEMES

sal5.jpgGelegen aan de voet van de San Bernardo-heuvel en in het midden van een van de mooiere wijken van Salta (een wandeling waard om rond te kijken en de huizen te bekijken) staat het Monument voor generaal Martin Miguel de Güemes, opgedragen aan een held van de Argentijnse onafhankelijkheid en gouverneur van de provincie Salta. Het monument, opgericht in 1931, staat (naar verluidt) precies op de plek waar de generaal van zijn paard viel nadat hij een dodelijke kogelwond had opgelopen. Tegenwoordig is het omliggende park 's avonds een verzamelplaats voor jongeren en biedt het een mooi uitzicht op Salta - vooral leuk tijdens de zonsondergang.

Av. Uruguay/Paseo Güemes

111114-107.jpg

CERRO SAN BERNARDO

Het monument General Martin is waar u het startpunt vindt voor de trap met meer dan 1000 treden naar de top van San Bernardo. Daar kunt u genieten van de weidse vergezichten, een hapje eten in het restaurant, ronddwalen in de tuin of gewoon zitten en genieten. Als u niet naar de naar de top wilt lopen dan is er een gemakkelijkere manier: de kabelbaan vanaf Parque San Martin.

111114-108.jpg

TELEFERICO A CERRO SAN BERNARDO

Vanaf de top geniet u van een van de beste uitzichten over de stad. U kunt ofwel de trap oplopen (de sportieve bevolking doet het als training) en de kabelbaan naar beneden nemen, u kunt ook met de kabelbaan omhoog en naar beneden lopen of beide richtingen met de kabelbaan doen. sal6.jpgBovenaan zijn er mooie tuinen en een paar verkopers die Salta-snuisterijen verkopen. Rondhangen in de tuin om te genieten van de omgeving hoort natuurlijk bij de beleving. Het basisstation grenst aan Parque San Martin, waar u ook op een warme dag kunt ontspannen en kunt genieten van het kleine meer met een mooie fontein en waterfietsen. Er is ook een openluchtmarkt met souvenirs, kleding en andere marktartikelen. 

Openingstijden:

Maandag t/m zondag van 09:00 uur tot 19:00 uur.

Toegang:

Volwassenen AR$ 1000.

Kinderen van 6 jaar tot 12 jaar AR$ 500.

Kinderen tot 6 jaar gratis

San Martín/Hipólito Irigoyen

111115-61.jpg

111112-87.jpg

111113-39.jpg

111114-109.jpgMaak jouw eigen website met JouwWeb