MendozaDe constante zonneschijn in de provincie Mendoza nodigt toeristen van over de hele wereld uit om het "wijnland" van Argentinië te bezoeken. Hoewel het gebied oorspronkelijk geen toeristische locatie was, werden de bodega's of wijnmakerijen, hun legendarische geschiedenis, prachtige omgeving en natuurlijk hun wijnen een trekpleister voor velen. Tegenwoordig is toerisme gerelateerd aan wijnmakerijen de grootste inkomstenbron voor de regio. Het prachtige uitzicht op de Andes, het hele jaar door weinig regenval en de romantiek en geschiedenis van deze wijnmakerijen maken Mendoza een ideale plek voor een vakantie en de essentie van Argentinië zelf te proeven.
GESCHIEDENIS
Terwijl Mendoza groeide als wijnbestemming, verschenen er letterlijk honderden wijngaarden, meer dan 60 hotels en tientallen eersteklas restaurants in het grotere stadsgebied van Mendoza en er kwamen er nog meer. Veel van de wijnmakerijen bieden nu gratis wijnproeverijen aan en verschillende hebben luxe accommodaties en/of restaurants. Wijnmakerijen of bodega's zoals ze in Mendoza worden genoemd zijn er in alle soorten en maten en er zijn er meer dan 700 in de hele provincie. Sommige weerspiegelen de traditionele architectuurstijlen, terwijl andere een moderne draai hebben gekregen. Ze willen allemaal de schoonheid van het maken van wijn delen door hun rondleidingen en opendeurbeleid.
KLIMAAT EN GEOGRAFIE
De beste tijd om Mendoza te bezoeken is het hele jaar door. De zon maakt deel uit van het dagelijks leven en schijnt meer dan 300 dagen per jaar. Zelfs in de winter is er altijd zonneschijn. Omdat het ten zuiden van de evenaar ligt, komt de lente in september en de zomer begint in december. Zomertemperaturen kunnen oplopen tot meer dan 30 graden, maar de hitte is droog met een lage luchtvochtigheid. Regen is een zeldzaamheid; gemiddelde regenval is iets meer dan 8 centimeter. Dit weer komt niet alleen de bezoekers ten goede, maar ook het wijnbereidingsproces. Het klimaat in Mendoza, van de zon tot de regen tot de lage luchtvochtigheid, dragen allemaal bij aan de succesvolle oogst van druiven en de heerlijke productie van verschillende wijnen.
FEEST 

mmm1.jpgAls u van wijn houdt, dan is maart het moment om uw reis naar Mendoza te plannen. Het Vendimia-festival vindt 2 weken in de grote steden plaats ter viering van het verzamelen van de druiven. Muziek en evenementen in de verschillende wijnmakerijen vullen de dagen met feestvreugde en plezier. Dit is een populaire tijd om Mendoza te bezoeken, dus zorg ervoor dat u ruim van tevoren reserveert om een ​​plek om te verblijven te garanderen.
SEIZOENEN
De schoonheid van de herfst in Mendoza kan worden ervaren in april en mei. Met minder drukte en de veelkleurige tinten van bomen is dit een heerlijke tijd voor een vakantie. De bodega's leven van de wijnbereiding en het oogsten van de verschillende druivensoorten.
Andere periodes van het jaar bieden ook de kans om de vele activiteiten rondom een ​​wijngaard te zien. Gedurende juni, juli en augustus (de wintermaanden) worden de wijnstokken gesnoeid om toekomstige groei te garanderen. De volgende maanden, september en oktober, zijn een tijd van voorbereiding, wanneer het terrein wordt opgeruimd en de wijnstokken worden geprepareerd. De mix van goede wijnstokken wordt in november besloten, terwijl de constante verzorging van en de verzorging van de jonge wijnstokken de komende maanden voortduurt.