Pinguïns kolonies & Walvissen kijkenPINGUÏN KOLONIES

pin3-1.jpgEen van de grootste hoogtepunten van Patagonië is de kans om een ​​echte pinguïnkolonie te bezoeken en pinguïns in hun natuurlijke omgeving te bekijken. De enige pinguïnkolonie op het schiereiland Valdes zelf ligt op een stuk strand tussen Punta Norte en Punta Delgada. In plaats van die kolonie, richten de meeste pinguïn excursies zich op het gebied rond Trelew, en met name Punta Tombo, waar de grootste Magelhaense pinguïnkolonie ter wereld woont; naar schatting een ½ miljoen pinguïns komen hier jaarlijks. pin1-1.jpgEr zijn excursies die zowel in Puerto Madryn als Trelew beginnen, hoewel Trelew de betere optie is vanwege de nabijheid van de koloniën. De beste tijd om het gebied te bezoeken is tussen oktober en maart, wanneer de pinguïns overal aan de zeekust worden gevonden.

PUNTA TOMBO

De pinguïnkolonie Punta Tombo ligt op 180 km afstand van Puerto Madryn en 130 km van Trelew. De beste manier om er te komen is de Route 3 naar het zuiden te nemen. De laatste 35 km om bij Punta Tombo te komen is over een grindweg. Er is geen openbaar vervoer naar de pinguïnkolonie, maar u kunt wel een auto huren of een excursie boeken bij de vele reisbureaus. De pinguïnkolonie is een kuststrook van 3 km lang bij 600 meter breed. Het gebied is de plaats die door pinguïns wordt uitgekozen om hun nest te maken en hun kuikens te hebben. Hoewel pinguïns het hele jaar door kunnen worden waargenomen, zijn het er in de winter maar heel weinig, terwijl er in de zomermaanden meer dan 400.000 volwassen pinguïns zijn. De pinguïnkolonie heeft een bezoekerscentrum waar natuurbeschermers lezingen en uitleg geven. Vanaf hier begint een 3.500 meter lang pad langs het strand dat door het leefgebied van de pinguïns loopt. Er is ook een kort pad van 650 meter voor mensen met een beperkte mobiliteit.

Openingstijden:

Maandag t/m zondag van 08:00 uur tot 18:00 uur.

Het park gaat half september open en sluit eind februari.

Maart tot september gesloten.

Toegang:

Volwassenen AR$ 1.300.

Kinderen van 6 jaar tot 11 jaar AR$ 500.

1112-13.jpg

WALVISSEN KIJKEN

wal2-1.jpgSamen met pinguïns vormen walvissen de topatractie van het schiereiland Valdes, hoewel de twee soorten op verschillende locaties voorkomen. De meest voorkomende walvis in de regio is de Southern Right Whale. Ongeveer 1.500 van al deze majestueuze wezens komen vaak langs de kust en zijn het hele jaar door te zien. De meeste walvistochten vanuit Puerto Madryn organiseren expedities van 7 of 9 uur heen en terug. wal1-1.jpgEen typische reisroute voor elk bureau in Puerto Madryn omvat stops bij Puerto Piramides, Punta Delgada en Calleta Valdes. Normaal gesproken is Punta Norte niet inbegrepen, maar voor reizigers die van plan zijn pinguïns op het schiereiland te zien, is het een verplichte stop.