WijnenRODE WIJNEN

MALBEC

 • Malbec is de parel van Argentijnse wijnen. Oorspronkelijk uit het zuidwesten van Frankrijk, is Malbec de rode wijn die zich het beste heeft aangepast aan de Argentijnse bodem en het is één van de meest uitzonderlijke wijnen ter wereld. Zie volgende pagina.

CABERNET SAUVIGNON

 • De koning van de rode wijnen komt uit de Bordeaux-wijngaarden van Frankrijk en behoort nu tot de beste wijnen van Argentinië. De wijn is vol met een rijke bessensmaak, maar kan op jonge leeftijd enigszins ruw zijn (vanwege het hoge tanninegehalte).
  Het beste geserveerd bij: lams- en rundvleesgerechten

PINOT NOIR

 • Dit is een van de grote rode wijnen, overgebracht uit de Bourgondië in Frankrijk, nu goed gekweekt in de Alto Valle van de Rio Negro. De wijn is delicater dan Cabernet of Merlot en heeft vaak aroma's en smaken van aardbeien en theebladeren.
  Het beste geserveerd bij: gebraden kip, gegrilde zalm en gegrild lamsvlees

MERLOT

 • Deze wijn wordt voornamelijk geproduceerd in de regio Rio Negro en maximaliseert de zachtheid van zijn fruitige aroma bij elk gerecht, een kenmerk waar deze wijn beroemd om is.
  Het beste geserveerd bij: steak of lamsvlees

SYRAH

 • Deze wijn, voornamelijk gevonden in de Rodano-vallei van de provincie San Juan, is goed voor langdurig genieten.De wijn is ideaal voor rijping in vaten, de vaten geven deze wijn een ​​hout smaak. In deze wijn komen vaak bessen- en zelfs leeraroma's voor.
  Het beste geserveerd bij: wild, kalkoen en worstjes


WITTE WIJNEN

TORRONTES

 • Net als de Malbec-wijnen zijn de Torrontes-wijnen het meest gekend van alle Argentijnse wijnen die over de hele wereld worden gedronken. Oorspronkelijk van de oevers van de Middellandse Zee, heeft Torrontes een uitstekende plek gevonden om te groeien in de Argentijnse provincies Salta en Mendoza. Zie volgende pagina.

CHARDONNAY

 • Dit is een van de meest geliefde wijnen ter wereld. Deze wijn komt oorspronkelijk uit Bourgondië en is aangepast aan verschillende omgevingen over de hele wereld. In Argentinië wordt het in vele vormen geproduceerd: van jong en licht tot de meest complexe en oudere soorten.

      Het beste geserveerd bij: Vis en kazen zoals geitenkaas

SEMILLION

 • Vergelijkbaar met de populaire Duitse Riesling-wijn, maar minder bekend buiten Argentinië, de Semillion-wijnen ontwikkelen een zoete smaak wanneer de schil van de druif zacht wordt in warme omstandigheden. Deze wijn wordt gemaakt in de Valle de Uco in Mendoza en de Hoge Vallei van de Rio Negro.

      Het beste geserveerd bij: kip en pittige gerechten

SAUVIGNON BLANC

 • Deze wijn heeft een kruiden- en citrusaroma en is populair  bij de ervaren wijnliefhebbers vanwege de uitgesproken smaken met van groene olijven en kruiden. De wijn varieert in stijl van licht en droog tot vol en zoet.

      Het beste geserveerd bij: vis en kazen zoals geitenkaas

Bodega Norton