CordobaReis naar het geografische centrum van Argentinië, ongeveer zevenhonderd kilometer ten noordwesten van Buenos Aires en u zult de op een na grootste stad en het culturele centrum van het land, Cordoba, vinden. Opgericht in 1573 door Jeronimo Luis de Cabrer, werd Cordoba niet alleen vernoemd naar een prominente Spaanse stad, maar werd het ook een van de eerste Spaanse koloniale hoofdsteden in de regio. Tegenwoordig is Cordoba echter uitgegroeid tot een technologische en industriële leider in Argentinië. Als gevolg hiervan zal een bezoek aan deze koloniale stad ongetwijfeld deze unieke mix van deze historische betekenis en de technologische bekwaamheid laten zien.
codoba1.jpgDe complexe en veelzijdige geschiedenis van Cordoba creëert een dynamische omgeving en een bruisende sfeer voor de inwoners van vandaag. Met veel van de architectuur die teruggaat tot de oprichting van de stad aan het einde van de zestiende eeuw, zult u deze geschiedenis uit de eerste hand zien als u door bijna elke straat loopt. In 1613 werd de Universidad Nacional de Cordoba opgericht en werd daarmee de eerste functionerende universiteit in heel Zuid-Amerika. Opgericht door de jezuïetenorde, is de school nog steeds actief. Pas na de Tweede Wereldoorlog ontstond Cordoba als een industrieel centrum met de opening van de Fábrica Militar de Aviones, de militaire vliegtuigfabriek.
Tegenwoordig biedt Cordoba een schat aan activiteiten voor zowel toeristen als de lokale bevolking. Een levendig nachtleven, een competitieve sporttraditie en liefde voor openluchtrecreatie markeren de cultuur, die bezoekers verwelkomt met alle benodigde voorzieningen. De stad blijft 365 dagen per jaar aantrekkelijk voor bezoekers, hoewel het weer met de seizoenen behoorlijk fluctueert. Reizigers kunnen koude en droge winters verwachten, vochtige en stormachtige lente- en zomermaanden en een aangenaam warm en zonnig herfstseizoen.

VERVOER
Naar Cordoba gaan is vrij eenvoudig met inkomende vluchten vanuit verschillende Zuid-Amerikaanse steden. Dagelijkse vluchten vanuit Buenos Aires of Mendoza brengen u naar de luchthaven Taravella, van waar u met een taxirit van een half uur naar het hart van de stad rijdt. Een goedkopere manier is de bus naar de stad te nemen.

Cordoba is op verschillende manieren te bereiken:

-vliegtuig. Van Buenos Aires kunt u het vliegtuig nemen naar Cordoba. Vanaf beide vliegvelden kunt u dagelijks vliegen met Aerolineas Argentinas en Latam. Verblijft u in Palermo, dan is het vliegveld Aeroparque Jorge Newbery vlakbij. De reistijd is ongeveer 1 uur en 25 minuten. 

Vliegduur:

Mendoza-Cordoba 1:05 uur

Salta-Cordoba 1:20 uur

arw-2.png

aba-1.png

-bus. Een goedkopere optie is de bus. U vertrekt van Retiro busstation en de reistijd is ongeveer 10 uur. 

bus1.png

-trein. De trein vertrekt van het treinstation Retiro. De reistijd is ongeveer 19 uur.

trenes1-1.jpg

-auto. De afstand tussen Buenos Aires en Cordoba is ongeveer 700 km en de reistijd 8 uur. 


Maak jouw eigen website met JouwWeb