San RafaelSan Rafael, gesticht in 1805, ligt in het hart van de provincie Mendoza, 236 km ten zuiden van Mendoza en is een bruisende stad met 110.000 inwoners. Hoewel de omliggende Pampa-vlaktes over het algemeen droog en vlak zijn, maken de rivieren Diamante en Atuel San Rafael het tot een vruchtbare oase van rijke landbouw en het lokale centrum voor toerisme. De Andes, ongerepte meren, valleien en prachtige witte wateren vormen het decor van de stad. Bezoekers profiteren van de vele sporten die worden aangeboden zoals vissen, fietsen, raften, paardrijden, duiken en kajakken.
San Rafael heeft milde winters en warme zomers. De luchtvochtigheid is meestal laag en de wind is matig en er is bijna elke dag zon. Een netwerk van zoetwaterkanalen koelt de maanden juni, juli en augustus af, terwijl de overige maanden warmer zijn.
Net als Mendoza ligt San Rafael ook in een schilderachtig wijnland en herbergt een aantal traditionele wijn- en champagnekelders en wijngaarden, waarvan de meeste door toeristen te bezoeken zijn. Er zijn ook traditionele winkels en boetieks langs de schilderachtige, met bomen omzoomde straten van San Rafael. De mogelijkheid is er om te skiën en begeleide excursies in de nabijgelegen bergen te boeken. Het Valle Grande-gebied, de Canon del Atuel en de Nihuil-dam zijn allemaal spectaculaire bezienswaardigheden in de nabijheid van San Rafael.

111114-142.jpg
EVENEMENTEN
De bewoners zijn trouw aan hun tradities en genieten van tal van festivals. Het Fiesta Nacional de la Vendimia, het nationale druivenoogstfestival dat in de hele provincie wordt gehouden tijdens de eerste zaterdag van maart, is het grootste evenement in San Rafael. Het is het feest van de wijnoogst en activiteiten omvatten religieuze ceremonies om de druiven te zegenen, sportevenementen en een kroning van de Queen of the Vintage. Parades, oude auto's, muzikanten en acteurs zijn er in overvloed en veel wijn en entertainment zorgen voor maximale vrolijkheid tijdens dit festival.
San Rafael organiseert ook elk jaar de Argentijnse vijfkamp. Dit evenement vindt plaats in de eerste twee weken van februari. Atleten nemen deel aan vijf verschillende evenementen in een circuit rond de Atuel River Canyon.

BEZIENSWAARDIGHEDEN

MUSEO MUNICIPAL DEL HISTORIA NATURAL

raf.jpegHet museum is verdeeld in verschillende afdelingen, waardoor u een brede benadering van natuurwetenschappen ziet. De gebieden antropologie en archeologie zijn gericht op de studie van regionale en lokale culturen. De botanische en zoölogiezaal toont de lokale fauna en flora. De paleontologische zaal bestudeert de ontwikkeling en evolutie van de verschillende geologische periodes die Mendoza doormaakte. In Geologie, dat is onderverdeeld in Petrografie en Mineralogie, wordt een verzameling materialen uit beide gebieden getoond, terwijl het museum ook een astronomisch observatorium heeft. Er is ook een bibliotheek en historische archieven en een ecomuseum.

Openingstijden:

Maandag t/m vrijdag van 08:00 uur tot 19:00 uur.

Zaterdag en zondag gesloten.

Parque Mariano Moreno

111115-78.jpg

111114-144.jpg

MUSEO HISTORICO MILITAR

museo-historico-militar.jpgDit museum is vrij oud en laat de militaire geschiedenis zien. Er is veel te bekijken, van militaire voorwerpen tot uniformen, schilderijen en oude foto's; alles wat gaat over militairen is tentoongesteld. Zelfs de wapens die werden gebruikt tijdens de oorlog, zijn prachtig bewaard gebleven in dit schitterende museum dat zelf ook een kunstwerk is. Er zijn in totaal 15 zalen in het Museo Historico Militar. De gidsen kunnen u van alles vertellen over het museum. Sommige schilderijen en foto's zijn van plaatsen die vroeger bestonden voordat ze ofwel door mensen of door natuurrampen werden vernietigd. Buiten in het park zijn tanks, jeeps en andere militaire voertuigen te zien.

Openingstijden:

Dinsdag t/m zaterdag van 09:00 uur tot 13:00 uur en van 16:00 uur tot 20:00 uur.

Zondag van 16:00 uur tot 20:00 uur.

Maandag gesloten.

Mitre 5500

111114-145.jpg

PLAZA SAN MARTIN
ra.jpgPlaza San Martin ligt in het centrum van San Rafeal en is een plek om te ontspannen met in het midden een standbeeld van San Martin. Vlakbij de rivier is de Gruta del Indio (de grot van de indiaan) de thuisbasis van een archeologische plek vol archaïsche overblijfselen, er zijn muurschilderingen uit oude culturen gevonden, evenals prehistorische dierenresten.

111114-146.jpg
CATEDRAL SAN RAFAEL ARCANGEL

catedral-san-rafael-arcangel-san-rafael.jpgDe kathedraal van Arcangel, een modern gebouw met neo-romantische architectuur, is het spirituele hart van San Rafael. De bouw begon in 1935 en werd voltooid in 1952

 

 

Belgrano 122

111114-147.jpg

DIQUE LOS REYUNOS

reyunos.jpgHoewel er veel dammen in de omgeving zijn, wordt de Los Reyunos dam als een van de beste toeristische plekken gezien. Vlak voor de dam is een ​​plek voor leuke activiteiten zoals kajakken, zwemmen en duiken. U kunt zelfs uw kinderen meenemen, omdat het op plekken niet al te diep is.

111114-148.jpg

DIQUE VALLE GRANDE DAM
ra1.jpgDe afdamming van de Valle Grande vormde een enorme spiegel van groenachtig smaragdgroen water, dat nu wordt gebruikt voor watersporten, zwemmen, duiken, waterskiën, windsurfen en varen. Er zijn ook handwerkwinkels, kleine hotels, restaurants en volledig uitgeruste campings voor backpackers. U kunt er ook raften, kajakken en het is een geweldig landschap voor liefhebbers van vissen. fietsen, paardrijden en wandelen.

111114-149.jpg
CAÑON DEL ATUEL
Atuel_Canyon_1-1.jpgVanaf de dam van Valle Grande is de Cañon del Atuel een van de echte natuurlijke wonderen van Zuid-Amerika. Wind en regen hebben de rots uitgehold en diepe holtes in de kloof gevormd. Twee kunstmatige meren, Aisol en Tierras Blancas, evenals de waterval van de Atuel-rivier dragen bij aan de schoonheid van de kloof.

111114-150.jpg
DIQUE EL NIHUIL
Net als bij de Valle Grande Dam, zijn watersporten zoals windsurfen en waterskiën mogelijk bij de El Nihuil Dam, die ook bekend staat als een goede plek om te vissen.

111114-151.jpg