PARQUE NACIONAL Iguazú
Parque_Nacional_Iguaz.jpgDe Iguazú watervallen zijn een waar natuurwonder en worden door veel bezoekers gezien als de mooiste watervallen ter wereld. De watervallen liggen precies op de grens van de landen Argentinië, Brazilië en Paraguay, ongeveer anderhalf uur vliegen vanaf Buenos Aires. De waterval zelf bevindt zich fysiek in Argentinië, maar het is heel gebruikelijk om ook de Braziliaanse kant te bezoeken. Aan de Argentijnse kant van de watervallen kunt u rond het vallende water lopen, een boottocht maken naar de monding van de waterval en het Nationaal Park naast de waterval verkennen. Aan de andere kant biedt de Braziliaanse kant een prachtig panoramisch uitzicht en toont het de volledige pracht van het wereldwonder. De watervallen bevinden zich in twee nationale parken, Parque Nacional Iguazú in Argentinië en Parque Nacional do Iguaçu in Brazilië, die in 1984 en 1986 aan de lijst van het UNESCO Werelderfgoed werden toegevoegd.igua1.jpg In het park bevinden zich meer dan 200 soorten bomen, 448 vogelsoorten, 71 soorten zoogdieren, 250 soorten vlinders en tientallen soorten reptielen en amfibieën. Vlakbij de watervallen bevinden zich twee steden. De grootste ligt in Brazilië en heet Foz do Iguaçu, de andere stad is Puerto Iguazú in Argentinië. Niet veel verder is ook de Paraguayaanse stad Ciudad del Este, het drielandenpunt tussen Argentinië, Brazilië en Paraguay en verderop ook nog de Itaipudam. Hetgeen de cataratas wordt genoemd is een geheel van tussen de 270 en 300 watervallen, afhankelijk van de hoeveelheid water die door de rivier Iguaçu stroomt. In totaal zijn de watervallen 2,7 kilometer breed en het water valt tot 82 meter naar beneden. De daadwerkelijke watervallen liggen op 890 km van hun bron en hebben een watervolume dat varieert van 300 tot 6.500 kubieke meter per seconde. Er zijn 6 verschillende routes (zie kaart) door het park, die u lopend kunt volgen. igua3.jpgU kunt ook met een boot tot vlakbij de watervallen komen, deze vertrekken op het park. Als u op het internet zoekt, dan worden er ook helicoptervluchten aangeboden, zodat u het geheel uit de lucht kunt aanschouwen.

GARGANTE DEL DIABLO (DUIVELSKEEL)

igua21.jpgDit is de locatie van de grootste waterval en de grootste bezienswaardigheid van het park. Het is een grote halfronde waterval van 150 meter breed waarin het water 70 meter in de diepte stort. 

KLIMAAT

Het klimaat in park is typerend voor de jungle: vochtig en heet. Uiteraard kan de temperatuur verschillen per seizoen, maar over het algemeen is het een bestemming om comfortabele en lichte kleding te dragen. Het grootste deel van het gebied is laag en moerassig omdat het veel regent en het gebied net ten zuiden van de watervallen bestaat voornamelijk uit lage heuvels en moerasgebied.

Vergeet niet zonnebrandcrème en muggenspray mee te nemen!

GESCHIEDENIS

De oorsprong van de naam Iguazú komt van de inheemse bevolking van Mbyá-Guaraní, vertaald in het Spaans "Agua Grande" (groot water). De eerste persoon die de Iguazu-watervallen vond, was een Spaanse ontdekkingsreiziger genaamd Alvar Nuñez Cabeza de Vaca, die tijdens een reis van wat we nu kennen als Asunción (Paraguay) de watervallen zou tegenkomen, die hij "Saltos del Santa Mary" zou noemen. Later arriveerden de eerste jezuïetenmissies (tegenwoordig zijn de ruïnes een interessante toeristische attractie), die meer dan 30 steden stichten in het zuiden van Paraguay, Brazilië en de hele provincie Misiones. De jezuïeten werden in 1768 door de Spaanjaarden verdreven en de plaats raakte in de vergetelheid. Enige tijd later zou Gregorio Lezama, een Argentijnse zakenman en politicus, het land verkopen omdat hij het van geringe waarde achtte. Tijdens de veiling verscheen het als "een blok jungle dat aan verschillende watervallen grenst". Deze gronden zouden in 1907 door Domingo Ayarragaray worden verworven, die het toeristische potentieel van de plaats zou ontdekken, het eerste hotel zou opzetten en een aantal wegen zou aanleggen om de watervallen te leren kennen. Het is interessant om te vermelden dat in 1901 de eerste toeristische excursie naar het gebied arriveerde, maar zonder positieve resultaten omdat het moeilijk te bereiken was. igua41.jpgEen van de deelnemers aan deze groep was Victoria Aguirre en dankzij haar donatie kon de eerste snelweg van Puerto Iguazú naar de Iguazú-watervallen worden aangelegd. Jaren later zou de stad Puerto Iguazu groeien dankzij het toerisme en houtkap in het gebied. In 1934 werd wettelijk het "Iguazú National Park" opgericht. In 1984 verklaarde UNESCO het Iguazu National Park tot "Werelderfgoed". In 2011 heeft de New Seven Wonders Foundation het "New Wonder of the World" genoemd. Tot slot, in 2013, verklaarde UNESCO het Iguazu National Park opnieuw als "uitzonderlijke universele waarde", vanwege het culturele en natuurlijke belang van dit gebied.

Openingstijden:

Maandag t/m zondag van 08:00 uur tot 18:00 uur (vanaf 16:30 uur geen toegang meer).

Toegangsprijs:

Volwassenen AR$ 2.800.

Kinderen van 6 jaar tot 12 jaar AR$ 700.

Kinderen tot 6 jaar gratis 

1111-21.jpgrestroom15-63.jpg

111115-52.jpg

111112-77.jpg

111113-35.jpg

111114-87.jpg

Maak jouw eigen website met JouwWeb