San Antonio de ArecoOp 1½ uur rijden van Buenos Aires langs de Ruta 8 ligt San Antonio de Areco. Met de bus vanuit Buenos Aires vertrekt u van het busstation Retiro, de busreis duurt ongeveer 2 uur. Voordat u in San Antonio de Areco aankomt rijdt u door de uitgestrekte vlaktes van de pampa. De stad werd gesticht als Pagos de Areco in 1730, tijdens de bouw van de parochie Sint Antonius van Padua, gewijd aan Sint Antonius van Padua. padova.jpgVoordat het gebied door de Spanjaarden werd veroverd, werd het bevolkt door inheemse stammen zoals de Ranqueles, de Querandíes en de Pampas-indianen. San Antonio de Areco is al eeuwenlang de thuisbasis van de tradities en gebruiken geïnspireerd door de gaucho's. De stad begon zijn bekendheid na de publicatie, in 1926, van de beroemde roman Don Segundo Sombra van Ricardo Güiraldes, die de ontmoeting volgt tussen een gaucho en een wees in de Blanqueada, een typische pulpería van San Antonio de Areco. Door de eeuwen heen is het dorp erin geslaagd zijn erfgoed en identiteit te behouden en is het een van de meest bezochte historische plaatsen in de provincie Buenos Aires geworden. Elk jaar tijdens de week van 10 november viert San Antonio de Areco het Fiesta de la Tradición, het officiële evenement voor de Argentijnse gaucho's. Het is een fantastische kans om verschillende hippische gaucho-demonstraties te zien.

HET OUDE CENTRUM

Voor degenen die van cultuur en geschiedenis houden, is de beste manier om uw bezoek te beginnen op het centrale plein Ruiz de Arellano, de thuisbasis van de parochie van San Antonio de Padua. U leert het verhaal kennen van hoe de eerste Spaanse conquistadores, die uit Europa materialen als hout en vloertegels importeerden, rond 1730 de stad begonnen te bouwen. Vanaf de bouw in 1885 behoorde een oud koloniaal herenhuis tegenover de parochie aan een van de rijkste families van de stad.casa_municipal_fachada_500.jpg In 1966 werd het door de gemeente gekocht en gerenoveerd en dient als stadhuis sinds 1967. Tegenwoordig kunt u het bezoeken en de grote binnenplaats, de historische tegels, de oude waterput en de smeedijzeren hekken bewonderen.

EL PUENTE DE LOS MARTINEZ

In 1857 werd de Martinez-brug gebouwd, die nu bekend staat als Puente Viejo. De brug is het embleem van de stad. Puente-Areco.jpgVroeger moesten de bewoners een vergoeding betalen om de brug over te steken: de eerste tol in Argentinië was geboren. De brug bevindt zich aan de oude Camino Real, die vóór de onafhankelijkheid van Argentinië, Alto Peru (het huidige Peru en Bolivia) met Buenos Aires verbond. Het volgt de oorspronkelijke route van de de rijtuigen die tussen Noord en Zuid (Buenos Aires) reden. Aan de andere kant staat het beroemde Ricardo Güiraldes museum.

111114-291.jpg

MUSEO RICARDO GÜIRALDES Y PARQUE CRIOLLO

museo-gauchesco-y-parque.jpgDit museum is een eerbetoon aan de karakteristieke traditionele gaucho en aan de beroemde Argentijnse schrijver, romanschrijver en dichter Ricardo Güiraldes (1886-1927). Als u door het museum loopt, ontdekt u een grote verscheidenheid aan objecten uit het leven van Ricardo Güiraldes, maar ook de gebruiken en gewoonten van de gaucho's. U kunt ook de naastgelegen pulperia La Blangueada bezoeken.

Openingstijden:

Maandag, woensdag t/m zondag 11:00 uur tot 16:45 uur.

Dinsdag gesloten.

111115-231.jpg

111114-292.jpg

MUSEO TALLER DRAGHI

Het Draghi museum met zijn sieraden- en zilverwerk atelier werd in 1960 geopend. draghi.jpgDe tentoonstellingshal, onder de koepel van het huis, toont een indrukwekkende collectie negentiende eeuwse gauchesco-objecten van 100% puur zilver. U zult ook een groot aantal facones en tiradores (traditionele messen en gauchogordels) zien en stukken bewonderen die de typische uitrusting zijn van een gauchopaard: hoofdstel, zadels, bits of zelfs stijgbeugels gemaakt van zilver.

Lavalle 387

111115-232.jpg

111114-293.jpg

MUSEO LAS LILAS DE ARECO

Het museum heeft een selectie van originele schilderijen van Florencio Molina Campos (1891-1959). museo-las-lilas-de-areco.jpgDe aquarellen werden voor het eerst bekend door middel van kalenders die werden gepubliceerd door "Alpargatas" (een soort sandalen). Ze vertegenwoordigen scènes van het dagelijkse leven van de gaucho in de Pampa. Het museum heeft ook verschillende tentoonstellingen van artistieke uitingen vanaf de pre-Columbiaanse tijd tot heden.

Openingstijden:

Donderdag t/m zondag van 10:00 uur tot 19:00 uur (gesloten tussen 14:00 uur en 15:00 uur).

Maandag t/m woensdag gesloten.

Toegang:

Volwassenen AR$ 600 (kinderen tot 12 jaar gratis)

Moreno 279

111115-233.jpg

111112-255.jpg

111114-294.jpg

DORPJES EN ESTANCIA'S

Rondom San Antonio de Areco zijn de kleine pittoreske dorpjes Vagues, Duggan en Villa Lia zeker een bezoek waard. In de buurt zijn een aantal estancia's zoals La Bamba de Areco, El Ombú de Areco en La Porteña.