Clubs en FeestenBuenos Aires staat bekend om zijn uitbundige nachtleven. De Argentijnen beginnen laat en hebben geen problemen om tot in de late uurtjes door te gaan. Voor twee uur een club binnen gaan is eigenlijk not done en het is vaker regel dan uitzondering, dat de zon u recht in het gezicht schijnt tegen de tijd dat de vele clubs hun deuren sluiten. In een miljoenenstad zijn de mogelijkheden om op stap te gaan legio. Nieuwe clubs openen hun deuren en andere gaan weer dicht. De bekende club Pacha was ook gevestigd in Buenos Aires, maar is inmiddels gesloten. Hier volgt een selectie van de voornaamste clubs en feesten, die Buenos Aires rijk is.


CROBAR CLUB $$$
Deze club is gelijk zijn Amerikaanse naamgenoten een must om te bezoeken. Gelegen in het stadspark van Buenos Aires zou u niet verwachten om een topclub aan te treffen. Met verschillende zalen en balkons die uitkijken over een enorme dansvloer is Crobar 'the place to be". Internationale dj’s, live acts en thema avonden verzekeren u ervan dat u hier geen moment hoeft te vervelen.  

Paseo de la Infanta (hoek Av. Macelino Freyre) 1425 (Palermo Park)

111115-23.jpg

111112-30.jpg

Crobar Club


COCOLICHE CLUB $$
Internationaal gezien is deze kleine club bekend als een van de beste underground clubs van Zuid Amerika. Geen VIP gedeeltes of gezien en gezien worden dat in andere grote clubs vaak zo belangrijk lijkt te zijn. Nee, Cocoliche is een ietwat duistere uitgaansgelegenheid waar de stampende beats u naar binnen leiden. Niet commercieel, intiem met topartiesten die in de donkere kelder avant-garde techno ten gehore brengen en vaak tot ’s ochtends vroeg doorgaan. 

Rivadavia 878 (San Nicolás)

111112-31.jpg

Cocoliche Club


NICETO CLUB $$

Sinds de opening in juli 1998 werd de Niceto Club de referentie voor de muziek in Palermo.
Nu wordt de  Niceto Club  beschouwd als de enige club in Buenos Aires, waar een grote diversiteit aan stijlen van muziek, kunsten en publiek samenkomen. Veel lokale en internationale muzikanten hebben opgetreden op het podium van deze club. De muziek varieert van pop en rock tot reggae, hip hop, house, tango, soul, funk en meer... 

Iedere donderdagnacht vult Club Niceto zich voor een spektakel wat zonder twijfel de meest unieke avond van Buenos Aires te noemen is. Al vele jaren verzorgt La Compania Inestable Club69, een evenement dat zijn gelijke niet kent. Geinspireerd door de beruchte cabarets uit vergane Franse glorietijden krijgt u in Club69 een show voor uw kiezen met sexy danseressen in prachtige kostuums, sierlijke travestieten en acrobatische beatboys die de hele nacht doorgaat. Iedere week worden er weer nieuwe acts bedacht, is er een nieuwe choreografie ingestudeerd en zorgen afwisselende dj’s en live acts voor de muzikale aankleding. 

Niceto Vega 5510 (Palermo Hollywood)

nicetoclub.png

111112-32.jpg

111113-13.jpg

club-691.jpg

111112-33.jpg

 

 

Niceto Club

Club 69


KIKA CLUB $$$

Kika Club is een club  gelegen in het hart van Palermo Soho. Kika biedt twee zalen met de meest complete diversiteit van muziekstijlen, variërend van pop, rock, hits van het moment en elektronische muziek. Het is een kleine club met een capaciteit van 1100 personen.

Honduras 5339 (Palermo Soho)

111112-34.jpg

Kika Club


ASIA DE CUBA $$$
Deze hippe tent ligt in het sjieke Puerto Madero. Er kan diverse avonden gedanst worden, maar vooral zaterdagavond is een drukke avond.  Met een lounge gedeelte buiten en een uitstekende keuken kan er ook gegeten worden alvorens u tegoed te doen aan allerlei cocktails die door vakkundig barpersoneel worden bereid.

Pierina Dialessi 750 (Puerto Madero)

111112-35.jpg

Asia de Cuba


JET LOUNGE $$$$
Wie zich onder de Argentijnse jetset wil begeven dient er goed aan om Jet Lounge te bezoeken. Gelegen aan de kust heeft deze kleine club een sjieke aankleding, uitzicht over de jachthaven en een verzameling mooie mensen die u normaal gesproken alleen maar in de hippe blaadjes tegen komt. Jet Lounge mag er wezen, de locatie is uniek en de lounge muziek maakt het plaatje compleet. Vergeet uw creditcard niet.

Av. Rafael Obligado 4801 (Costanera)

111112-36.jpg

Jet Lounge


INK CLUB $$$$

Deze club met twee verdiepingen is niet alleen een nachtclub, het is ook een gerenommeerd restaurant. Muziek- en modeshows zullen uw diner aanvullen en dienen als voorproefje voor het komende feest. Laat na een paar drankjes al uw remmingen achter u en dans op de dansvloer als de Argentijnse beroemdheden. Geniet van de popmuziek, reggaeton, cumbia en housemuziek in deze stijlvolle disco van Palermo. De club heeft een capaciteit voor 500 bezoekers, 3 bars en 2 vip areas. 

Niceto Vega 5635 (Palermo Hollywood)

111112-37.jpg

Ink Club


THE BASEMENT $$
Onder The Shamrock Irish Pub is een kleine club waar opkomend talent en ook gevestigde dj’s achter de draaitafels plaatsnemen. De interessante mix van locals en toeristen garandeert een leuk publiek, dat zich laat gaan tot in de late uurtjes. Drankjes zijn goed betaalbaar, het geluid is uitstekend en de oplichtende dansvloer maken dat u geen spijt zult krijgen van een bezoek aan de Basement. Mocht het u allemaal toch iets te druk worden, dan kunt u boven in de bar even bijkomen.

Rodriguez Pena 1220 (Recoleta)
111112-38.jpg

The Shamrock


TERRAZAS DEL ESTE $$$

Deze lokatie is gelegen aan de rivier met een prachtig uitzicht. Er kan hier in de buitenlucht gedanst worden in de tuin met terassen. Met een publiek ouder dan 20 jaar is er een relaxte sfeer. Terrazas del Este opent zijn deuren als dansgelegenheid op woensdag als office afterparty (vanaf 18:30 uur) en zaterdagen als een club vanaf 23:55 uur.
De muziek is gevarieerd, er zijn 4 ruimtes waar verschillende muziekstijlen te horen zijn zoals house, rock & pop, 80 ´s, 90 ' s, latino en hedendaagse hits.

Costanera Norte en Sarmiento (Costanera)

111112-39.jpg

Terrazas del Este


CLUB BAHREIN $$$

Een van de belangrijkste clubs in het centrum van Buenos Aires, gevestigd in een oud historisch gebouw waar voorheen een bank was.  De muziek is een mengeling van verschillende stijlen. De zalen verdeeld over drie niveaus hebben elk hun eigen sfeer. In de kelder wordt vooral electro muziek gedraaid. Er is ook een restaurant.

Lavalle 345 (San Nicolás)

111115-24.jpg

111112-40.jpg

Club Bahrein


AMERIKA $$
Amerika is de grootste en wildste gay club van Buenos Aires. De club heeft een capaciteit van 2000 bezoekers. De club heeft 2 verdiepingen, een grote dansvloer met techno muziek en een kleinere dansvloer met 90-jaren hits en latino muziek. Er is een semi-darkroom op de eerste verdieping.

Gascon 1040 (Almargo)

111115-25.jpg

111112-42.jpg

Amerika


GLAM $$
Deze club heeft 1 dansvloer, 2 bars, een darkroom en een patio.  Het is een kleine en drukbezocht club, dus is het weleens dringen geblazen. Ook hier is het zo, dat de meeste bezoekers pas komen na 02:00 uur. Geopend op donderdag en zaterdag.

Cabrera 2046 (Recoleta)

111112-43.jpg

Glam


CONTRAMANO $$
Contramano is de oudste gay club in de stad (de opening was in 1984). Oorspronkelijk een nachtclub voor een ouder publiek, maar de club is tegenwoordig meer divers. U kunt er nu mensen vinden uit alle leeftijdsgroepen. Het heeft een ontspannen en vriendelijke sfeer. De muziek is vooral dansbare populaire muziek. Geopend op vrijdag, zaterdag en zondag.

Rodrígez Peña 1082 (Recoleta)

111112-44.jpg

Contramano

 


FIESTA JOLIE $$

Woensdag is de nieuwe zaterdag geworden met dit feest in deze club. Er zijn 2 verdiepingen met drie bars, een grote dansvloer, een balkon en een terras. Verder is er veel te zien en te doen zoals kunsttentoonstellingen, live shows, films en nog veel meer voor een goed avondje uit.

Av. Juan B. Justo 1658 (Palermo Soho)

111112-45.jpg

Fiesta Jolie


FIESTA PLOP (VORTERIX) $$
Fiesta Plop is al vele jaren een groot succes. Het feest wordt gehouden op vrijdag in Teatro Colegiales (Vorterix). 

Federico Lacroze 3455 (Colegiales)

111112-46.jpg

vor1.jpg

111112-47.jpg

Vorterix


RHEO (CROBAR) $$$

Zaterdagnacht is Rheo in de Crobar club. Met diverse acts en house muziek gaat het de hele nacht door.

Paseo de la Infanta (hoek Av. Macelino Freyre) 1425 (Palermo Park)

111112-48.jpg

Crobar


Maak jouw eigen website met JouwWeb