Colonia de Sacramento (URUGUAY)


colo4-1.jpgColonia del Sacramento, of gewoon Colonia, is een levendige koloniale stad met smalle geplaveide straatjes geflankeerd door witgekalkte gebouwen. Een reis naar deze charmante stad lijkt een reis terug in de tijd. Omdat Colonia aan de andere kant van de rivier ligt is het niet zo ver verwijderd van Buenos Aires en het kan een interessant uitstapje zijn tijdens uw vakantie. 

GESCHIEDENIS

Colonia werd in 1680 opgericht door de Portugezen en diende al die  jaren als smokkelhaven. Nu is Colonia een rustige badplaats dat een cultureel juweel is en in 1995 werd uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed.
SFEER
Het historische gedeelte van Colonia, gebouwd in Portugese stijl met stenen huizen en geplaveide straten, herinnert de bezoekers aan het oude Lissabon. Toeristen stoppen om te genieten van de uitstekende restaurants, kunst- en handwerkwinkels, musea en de jachthaven die zoveel karakter geven aan deze rustige stad. calledelossuspiros21.jpgOok gelegen in het historische district van Colonia is de meest gefotografeerde straat in de stad: La calle de los Suspiros. De straat weerspiegelt de tijd van de stad als Portugese kolonie. Het blijft een groot mysterie waarom het bekend staat als 'de straat der zuchten'.

BEZIENSWAARDIGHEDEN 

STRANDEN
playa-urbana-balneario-municipal.jpgColonia is een favoriet toevluchtsoord voor veel Argentijnen vanwege de stranden. Tijdens het zomerweekend zullen de stranden vol zijn met mensen uit Buenos Aires die de veerboot hebben genomen om op het strand te liggen. Stranden in de buurt van Colonia zijn Playa Ferrando, Playa Real de San Carlos en Playa Honda.

111114-170.jpg
EL FARO
colonia-1.jpgDe vuurtoren, El Faro, werd in 1857 in gebruik genomen. Men begon met de bouw in 1855 op de ruïnes van het klooster San Francisco Xavier. De bouw werd betaald met geld dat men moest betalen bij aanmeren in de haven van Colonia. De vuurtoren is 26 meter hoog en heeft een vierkante basis met een cilindervormige toren. Men begon met petroleumlampen, daarna  lampen met gas, toen elektriciteit en nu worden zonnepanelen gebruikt.

Openingstijden:

Maandag t/m zondag van 10:00 uur tot 18:30 uur. (tijden kunnen in de zomer afwijken)

Toegang: UR$ 30

111114-171.jpg

MUSEO PORTUGUES
colo1.jpgHet museum op Plaza Mayor geeft een blik op architectuur van de Portugese kolonisatie en er zijn meubels, militaire uniformen en andere items uit die periode. Het is gevestigd in een 18de eeuws gebouw en geopend in 1977.

Enríquez de la Peña 180-184

111114-172.jpg

MUSEO ESPAÑOL

colo2.jpgHet Spaans Museum herbergt een verzameling oudheden en relikwieën uit de vroege Spaanse heerschappij over het gebied. Kunstwerken, wapens en kostuums vormen het assortiment. Het doel is om bezoekers te leren hoe de Spaanse kolonisten in de 17de en 18de eeuw in Colonia del Sacramento woonden. U kunt de verschillen zien tussen de Spaanse en Portugese levenswijzen van die tijd.

San José/Español

111114-173.jpg

MUSEO MUNICIPAL

colo3.jpgHet Stedelijk Museum Dr. Bautista Rebuffo is een van de belangrijkste musea van de stad Colonia in Uruguay, aangezien het het eerste museum in de stad was en gehuisvest is in een huis uit de eerste helft van de 18de eeuw. Het is ook bekend als het huis van admiraal Brown, omdat het aan hem werd gegeven als een eerbetoon voor zijn werk ten behoeve van de Eastern Liberation Campaign. Gelegen in het historische district van Colonia, herbergt het museum een ​​collectie die de ontwikkeling van de inheemse bevolking laat zien.

Comercio 77

111114-174.jpg

CASA NACARELLO

uruguai_colonia_del_sacramento_casa_de_nacarello.jpgDit huis werd gebouwd in 1790 en is gemaakt van steen, adobe en klei. De buitenmuren hebben een diep roze kleur en daar wordt het ook wel het 'roze huis' genoemd. Het is een eenvoudig ontwerp in de Portugese stijl. Het huis is origineel en gerenoveerd in 1993 met replica's van meubelen en andere voorwerpen uit de 17de en 18de eeuw.

Openingstijden:

Maandag, woensdag t/m zondag van 11:15 uur tot 16:30 uur.

Dinsdag gesloten.

Comercio 67

111114-175.jpg

PUERTA DE CIUDADELO

Puerta_del_Campo_Colonia.jpgDe Puerta de Ciudadelo is een van de historische monumenten van Colonia die u niet mag missen. De poort is ook bekend als de Puerta de Campo of Pontón de Campo. De poort werd gebouw in 1745 in opdracht van de toenmalige Portugese gouverneur Pedro de Vasconcellos en was de enige toegangspoort tot de stad.

111114-176.jpg

BEREIKBAARHEID
De manier om de stad te bereiken is met de veerboot (Buquebus) vanuit Buenos Aires. Er zijn 3 overtochten per dag in elke richting en de vaart duurt 1 1/4 uur. Het wordt aanbevolen dat u de vroege veerboot neemt, geniet van de dag in Colonia en terugkeert met de avond veerboot. Vergeet niet om vroeg naar de haven in Puerto Madero te gaan, als u de tickets nog moet kopen. U zult alle douaneprocedures moeten doorlopen, omdat u een ander land binnenkomt (vergeet uw paspoort niet). Wees bereid om wat geld te wisselen in Uruguayaanse peso's
Hoogseizoen:
Buenos Aires-Colonia: 08:15 uur, 12:15 uur en 18:55 uur.

Colonia-Buenos Aires: 10:16 uur, 17:01 uur en 21:16 uur.

Prijzen: heen en terug vanaf € 70,00 per persoon.

bus21.png




Maak jouw eigen website met JouwWeb