Minas de Wandaminas.jpgIn 1977 werd de eerste halfedelsteen ader in Wanda ontdekt. Sindsdien zijn de mijnen geopend en worden halfedelstenen zoals kwartskristallen, amethisten, agaten en topaas gevonden. Ongeveer 150 miljoen jaar geleden in het tertiaire tijdperk werd het fundament gelegd voor het ontstaan. Er waren lavastromen die uit het middelpunt van de aarde kwamen, toen deze lavastromen afkoelden werden er gasballonnen gevormd waardoor basalt ontstond. Basalt is het gesteente dat zorgt voor de vorming van de halfedelstenen.

Wanda, dat gelegen is op ongeveer 40 km van Puerto Iguazú en 260 km van Posades, is een plaats waar Poolse immigranten zich vestigden. De mijn is vernoemd naar een Poolse prinses die van edelstenen hield. minas1.jpg

De naam mijn is iets wat verwarrend, u gaat niet ondergronds naar de diepte van de aarde. Het zijn grotten en u blijft aan de oppervlakte en bezoekt lopend de vindplaatsen van de halfedelstenen. Gidsen vertellen u alles over het ontstaan van de halfedelstenen en na de rondleiding wordt u naar de winkel geleid om eventueel iets te kopen.

Er worden excursies aangeboden vanuit Puerto de Iguazú, deze zijn vaak in combinatie met een bezoek aan de Las Ruinas de San Ignacio Miní.

Openingstijden:

Maandag t/m zondag van 07:30 uur tot 18:30 uur (maart t/m december)

Maandag t/m zondag van 07:30 uur tot 19:00 uur (januari en februari)

Let wel op het weer, want het kan weleens hard regenen in dit gebied en dan gaan de mijnen niet open.

Wanda

111115-53.jpg

111114-89.jpg


Maak jouw eigen website met JouwWeb