Bodega'sLUIGI BOSCA

Luigi Bosca combineert het traditionele met het moderne en is een van de meest succesvolle wijnmakerijen in Argentinië, wereldwijd is het bekend om zijn variëteiten. Het hoofdgebouw, opgericht in 1901, doet denken aan een antiek Nederlands landhuis en is een herkenningspunt voor zowel de lokale bevolking als toeristen. Het wijnhuis is eigendom van de familie Arizu, de oorspronkelijke oprichters. Wijn maken zit in het hart van de familie. Generaties hebben de traditie doorgegeven en de wijn wordt gemaakt met oprechte passie. bodega-luigi-bosca-2-1348780079.jpgDe wijnmakerij Luigi Bosca heeft een bezoekerscentrum met alle wijnen die de bodega produceert. De werkelijk prachtige sfeer nodigt gasten uit om te blijven, tijd door te brengen met het proeven van de sfeer, te genieten van de wijnen en de algehele rust en charme die de wijnmakerij biedt. Een ander deel van dit wijnhuis toont het werk van de kunstenaar Hugo Leytes. Zijn "Wine's Way of the Cross" bestaat uit veertien muurschilderingen, die het verhaal van de wijnbereiding vertellen. Het zien van dit monumentale kunstwerk voegt een andere dimensie toe aan de ervaring bij wijnmakerij Luigi Bosca.

111115-216.jpg

111112-245.jpg

111113-110.jpg

111114-282.jpg

TRAPICHE

Het gebouw werd in 1912 gebouwd in een Florentijnse stijl en wordt erkend als een icoon van de wijnbouwarchitectuur van Mendoza. Het werd in zijn geheel gerestaureerd en gerecycled om bezoekers van over de hele wereld te verwelkomen. Dit wijnhuis weerspiegelt een eerbetoon aan de mensen die de ontwikkeling van de Argentijnse wijnindustrie hebben mogelijk gemaakt. trepiche-1.jpgDe combinatie van traditie en geavanceerde technologie is ontworpen voor de productie van de premium wijnen. De wijngaarden die bij de ingang van de bodega zijn geplant, worden onderhouden volgens de biodynamica. Dit is een vorm van ecologische en biologische landbouw.  Ze maken geen gebruik van chemicaliën, herbiciden en fungiciden, maar proberen het ecosysteem, de biodiversiteit en het herstel van bacteriële activiteit in de bodem in evenwicht te brengen. Ze maken uitstekende Malbec wijnen, die ook in Nederland overal verkrijgbaar zijn.

111115-217.jpg

111113-111.jpg

111114-283.jpg

NORTON

De Norton bodega is populair bij zowel de lokale bevolking als reizigers, aangezien veel personeel zowel Engels als Spaans spreekt. Deze wijnmakerij is meer dan een eeuw oud en biedt informatie over wijnproductie en proeverijen in een zeer traditionele sfeer in een gerestaureerd 19de eeuws landhuis. Een bezoek aan Norton gaat verder dan alleen het zien van het eindproduct: er worden rondleidingen gegeven naar de wijngaarden zelf, uitstapjes naar het panoramische wijnbarterras en lunch in de weelderige tuin zijn essentiële stops. norton-mendoza-001-801x563.jpgBezoeken is eenvoudig en dagelijks beschikbaar voor individuen en groepen tussen 9.00 en 17.00 uur. Elk uur begint er een nieuwe tour. Er kunnen ook speciale rondleidingen worden georganiseerd met de nadruk op een bepaald onderwerp.
Door traditioneel hands-on werk en state-of-the-art technologie produceren de wijngaarden druiven van vele variëteiten. Malbec, Torrontes en Syrah maken allemaal deel uit van het smaakpalet op dit wijnhuis. Er zijn ook melanges beschikbaar, met speciale smaken waaronder een Malbec-Cabernet Sauvignon-Merlot-mengsel.

111115-218.jpg

111112-246.jpg

111113-112.jpg

111114-285.jpg

TERRAZAS DE LOS ANDES

Deze 19de eeuwse wijnmakerij combineert de tradities van het verleden met de technologieën van vandaag. Het voegt zijn enorme, moderne stalen tanks met eeuwenoude architectuur samen, wat bijdraagt ​​aan het creëren van een perfecte setting voor het maken van wijn. De schoonheid en aroma's van de sfeer vervoeren bezoekers die de Chardonnay, Malbec en Cabernet Sauvignon komen proeven die door dit wijnhuis worden geproduceerd. bodega_terrazas_3.jpgDe geschiedenis van Terrazas de los Andes gaat terug tot de jaren 50, toen de Franse champagnemakers Moet en Chandon besloten dat Zuid-Amerika de plaats was van de toekomstige wijngroei. Na onderzoek naar mogelijke locaties werd besloten dat Mendoza de ideale regio was voor de oprichting van Moet en Chandon en werd de eerste niet Franse wijnmakerij. Gebruikmakend van de originele structuur - een huis uit 1749 - als inspiratie, hebben de nieuwe eigenaren het hoofdgebouw gerestaureerd en vervolgens moderne apparatuur aangebracht zonder de lang gevestigde sierlijke lijnen en ruimtes van het prachtige oude herenhuis te veranderen.

111115-219.jpg

111112-247.jpg

111113-113.jpg

111114-286.jpg

PULENTA ESTATE

Gelegen in Alto Argelo in Lujan de Cuyo, is Pulenta Estate een wijnmakerij die is opgericht door twee Italiaanse broers, Hugo en Eduardo. Met meer dan 135 hectare land produceert dit wijnhuis rode wijnen, waaronder Malbec, Merlot, Cabernet Sauvignon en speciale melanges. U kunt hier ook twee witte wijnen vinden, Sauvignon Blanc en Chardonnay. Het gematigde weer waarvoor Mendoza bekend staat, helpt bij de groei van wijnen, evenals het zuivere water dat uit het nabijgelegen Andesgebergte stroomt. pulenta-estate-winery.jpgDe wijnmakerij staat vol met de modernste technologie en 18 jaar oude wijnstokken. Meer dan 800 liter wijn wordt gefermenteerd in gigantische stalen tanks, terwijl nog eens 300 liter wordt gefermenteerd in grote betonnen poelen. Een ander fermentatiemiddel zijn de grote eikenhouten vaten, die elk meer dan 110 liter van de verschillende variëteiten bevatten. Elke fermentatie wordt geregeld via een mechanisch temperatuursysteem.

111115-220.jpg

ACHAVAL FERRER

Bekend om zijn hoge onderscheidingen ontvangen van het tijdschrift Wine Spectator, was dit wijnhuis de droom van twee Argentijnse zakenlieden. Manuel Ferrer en Santiago Achaval ruilden hun banden in voor wijnglazen en bouwden hun wijnmakerij in Lujan de Cuyo, dicht bij de oude rivier de Mendoza (nu een droge rivierbedding). Aangezien hun achtergrond niet in wijn lag, huurden Ferrer en Achaval een Italiaanse wijnmaker in om de activiteiten van de wijngaard te leiden. achavalferrer-mendoza-003.jpgDe rest is geschiedenis, zoals het gezegde luidt. De nu geproduceerde wijnen zijn onder meer Finca Altamira, Finca Bella Vista, Finca Mirador, Quimera en Malbec Mendoza. De Altamira-blend wordt over het algemeen beschouwd als de wijn die u moet proeven als u deze succesvolle wijnmakerij bezoekt. Achaval Ferrer is druk in het hoogseizoen, dus maak uw afspraak om vroeg te komen. De wijnmakerij is open voor het publiek tussen 9.00 en 16.00 uur op weekdagen en op zaterdag van 9.00 tot 11.30 uur.

111115-221.jpg

DOMINIO DEL PLATA

Pedro Marchevsky en Susana Balbo delen een passie voor heerlijke wijnen en brengen Dominio del Plata tot leven met verschillende variëteiten. Deze wijnmakerij is gevestigd in Lujan de Cuyo en is gevestigd in een gebouw met een uniek ijzeren en houten dak en wordt omgeven door hectares wijnstokken. Bodega-Dominio-del-Plata-2.jpg
U kunt meer dan 50 roestvrijstalen tanks zien, die elk de wijnen tot in de perfectie vergisten, binnen de grenzen van de hoofdgebouwen. Deze tanks bevatten vele soorten wijn, waaronder Malbec, Torrontes, Cabernet Sauvignon en verschillende melanges. Probeer de mix Malbec-Bonarda-Cabernet Sauvignon-Syrah of proef de Cabernet Sauvignon-Malbec-Merlot-mix. De meeste wijnen die in deze wijngaard worden gemaakt, worden geëxporteerd. Hoewel Dominio del Plata over het algemeen niet toegankelijk is voor het publiek, kunnen privéafspraken worden gemaakt.

111115-222.jpg

ENRIQUE FOSTER

Bodega Enrique Foster is gecentreerd tussen de honderden 80 jaar oude wijnstokken. Dit wijnhuis is de thuisbasis van een van de beste Malbecs in Argentinië en maakt gebruik van roestvrijstalen tanks en eiken vaten om zijn voortreffelijke wijnen te creëren. In plaats van een pompsysteem te gebruiken, wordt de wijn verplaatst door liften, wat heeft bijgedragen aan succesvolle nieuwe variëteiten.foster.jpg De variatie in temperatuur, samen met de kleine hoeveelheden regen, draagt ​​jaarlijks bij aan een rijke oogst voor deze wijngaard.  Met alleen Franse eiken vaten rijpt de wijn in de kelder van de wijnmakerij. Zodra het in de vaten is geplaatst, worden deze snel bedekt met puimsteen deksels. Dit bevordert de ontwikkeling van de wijn, waarbij zowel de vochtigheid als de temperatuur worden gebruikt om de smaak en kleur van elke fles Malbec te cultiveren. Het proeven van de bekroonde Malbecs is echter alleen via een privé-afspraak.

111115-223.jpg

VINA AMALIA

Ongeveer 11 kilometer buiten de stad Mendoza is Vina Amalia een wijnmakerij met een echte geschiedenis . Na 30 jaar succes werd het in 1966 verlaten en vervolgens in 1997 heropend. Met behulp van de oorspronkelijke structuur werd het hoofdgebouw opnieuw ontworpen en gerenoveerd, met behoud van de traditionele flair, maar met een moderne twist. Deze wijngaard produceert veel variëteiten, gecultiveerd op meer dan 70 hectare land. De wijngaard is een van de meest productieve van Argentinië: er worden jaarlijks meer dan 200.000 flessen geproduceerd. Smaken variëren van Sauvignon Blanc tot Malbec tot Chardonnay. Blends maken ook deel uit van het Vina Amalia-repertoire, dat Cabernet Sauvignon en Merlot combineert. De deuren van het wijnhuis staan ​​open voor bezoekers met eerder bevestigde afspraken. 

111115-224.jpg

SALENTEIN

Het verbouwen van dit wijnhuis is uniek in zijn vorm en doel. De algehele structuur lijkt op een kruis met twee niveaus op elke vleugel. Nadat de wijn is gefermenteerd, stroomt hij naar de eikenhouten vaten voor veroudering. SalenteinExterior.jpgHet centrum van de bodega is een gigantische ronde kamer, die een geweldige ruimte biedt om te proeven waar gasten een eerbetoon brengen aan de prachtige wijnen die worden geproefd. Het proeflokaal is elke dag van het jaar geopend van 10.00 uur tot 16.00 uur. Het landgoed is meer dan 1619 hectare, inclusief ongeveer 486 hectare aan aangeplante wijnstokken. De druiven worden geïrrigeerd met water uit de Andes. Dit draagt ​​bij aan de kleur van de wijn en creëert een druif die gemakkelijk veroudert, wat op zijn beurt bijdraagt ​​aan een overvloed aan variëteiten, waaronder Chardonnay, Cabernet Sauvignon, Malbec, Merlot en Pinot Noir.

111115-225.jpg


Maak jouw eigen website met JouwWeb