Parque Nacional Nahuel HuapiNahuel-Huapi.jpgHet Parque Nacional Nahuel Huapi, of "eiland van de tijger" in de mapuche-taal, is een van de mooiste en oudste parken van Argentinië. Tussen de oude gletsjers beschikt het park over schilderachtige meren, rivieren, valleien, weiden, regenwoud bossen en wilde bloemen, een absolute traktatie voor zowel natuurliefhebbers als sportliefhebbers. Verspreid over de provincies Rio Negro en Neuquen is het Parque Nacional Nahuel Huapi een lust voor het oog in alle seizoenen; de lente brengt smeltende sneeuw en tientallen watervallen, terwijl de winter volop mogelijkheden biedt voor skiërs, vooral bij de Cerro Cathedral. De Hoge Andes, het leefgebied van de condor, het vochtige bos en de golvende steppen laten de verschillende landschappen van Patagonië zien. Er is een overvloed aan paden om te wandelen, fietsen, bergbeklimmen of paardrijden. Talloze historische mijlpalen die zo'n 10.000 jaar oud zijn, trekken ook bezoekers aan, evenals de met bergen omringde meren. Dergelijke adembenemende bezienswaardigheden, unieke excursies en recreatieve activiteiten maken het Parque Nacional Nahuel Huapi een bezienswaardigheid die u niet mag missen. nahu1-2.jpgDe prachtige zuidelijke Andes biedt adembenemende uitzichten aan de bezoekers van het park. De hoogste top bereikt 3554 meter boven zeeniveau; genoemd Cerro Tronador en het wordt zo genoemd vanwege het luidruchtige kraken van de enorme massa's ijs. Andere opmerkelijke bergen zijn de Cerro Crespo,  Cerro Cuyin, Cerro  Manzano, Cerro Campana, Cerro Bastion en  Cerro Lopez, met hoogtes tussen de 1800 en 2400 meter. 
Diepe valleien en ravijnen maken de oversteek naar Chili mogelijk; de bekendste passen zijn Paso Puyehue, Paso Perez Rosales en Paso Los Vuriloches, die in de oudheid door de inlanders werden gebruikt. Het belangrijkste meer is de 6.000 km² grote Lago Nahuel Huapi, waaraan het park zijn naam dankt. Meren en grote rivieren, gevoed door smeltende gletsjers en sneeuw, stromen naar de oceanen en het prachtige Victoria-eiland valt op in het midden, samen met een paar andere kleine eilanden. De rivier de Manso ligt aan de zuidelijke grenzen van het park, samen met lagunes zoals Laguna La Negra, Laguna Schmoll en Laguna Jacob.
Het grootste gedeelte van het park bestaat uit bossen met inheemse bomen zoals de cipres en de cohiue en een verscheidenheid aan dieren, zoals de poema en het edelhert, naast roofvogels en verschillende vissoorten. nahu11-1.jpgEen bijzonder opvallende attractie is te vinden aan de monding van de Rio Frias, die van de gelijknamige lagune uitkomt in het meest westelijke deel van het Lago Nahuel Nuapi. Hier vermengen ongerepte blauwe wateren zich met het groene water van de Rio Frias en dat zorgt voor een bijzonder adembenemend zicht. Een ander spectaculair uitzicht is te vinden bij het uitzichtpunt genaamd Mirador, waar een klif zich recht in het Lago Traful stort. Bovendien heeft Valle Encantado unieke door het weer geërodeerde rotsformaties die een bezoek waard zijn, zoals "Gods vinger", "het kasteel” en "de gestrafte”.

Skiën, bergbeklimmen, wandelen, sportvissen en kajakken zijn de belangrijkste sporten die in het park worden beoefend. 

Toegang:

Volwassenen AR$ 1.820.

Kinderen van 6 jaar tot 12 jaar AR$ 140.

111115-249.jpg


Maak jouw eigen website met JouwWeb