BezienswaardighedenU zult geen tekort aan dingen vinden om te doen wanneer u Cordoba bezoekt, een van de meest dynamische stedelijke centra van Argentinië. Met zijn delicate balans tussen historische traditie en eenentwintigste-eeuws modernisme, is er voor bijna iedereen iets te vinden in deze bruisende stad. Zorg ervoor dat u voldoende tijd inplant om alles wat de stad te bieden heeft te verkennen, evenals de talloze excursies naar naburige bestemmingen.

PLAZA DE SAN MARTÍN

Het centrale plein van de stad is een goede plek om uw tijd in Córdoba te beginnen. In het midden vindt u een standbeeld van de beroemde generaal Jose de San Martin, de bevrijder van Argentinië (Chili en Peru). plaza11.jpgVoor architectuurliefhebbers en kathedraalliefhebbers is er de Iglesia Catedral Córdoba die werd gebouwd in de zestiende eeuw en een zeventiende eeuwse koloniale cabildo die nu toeristische informatie biedt. Bijna dagelijks vindt u er shows van bands of straatartiesten en verkopers die hier hun waren verkopen. Op dit mooie centrale plein kunt u koffie drinken, mensen kijken of de duiven voeren.

111114-129.jpg

TEATRO SAN MARTÍN
Het San Martin Theater, gebouwd in 1891, is het oudste theater in zijn soort in heel Argentinië. Hoewel het oorspronkelijk was ontworpen om operaproducties te huisvesten, toont het momenteel een verscheidenheid aan balletten, symfonieën, toneelstukken en musicals.cordoba1-2.jpg De focus van de bouwer op de opera zorgde er echter voor dat het theater een akoestisch superieure locatie werd. Het interieurontwerp en de details binnen de muren van het San Martin Theater zijn ook opmerkelijk, wat bijdraagt ​​aan zowel de culturele als architectonische waarde.

Av. Vélez Sarsfield 365

111112-95.jpg

111114-130.jpg

CATEDRAL DE CORDOBA 
Met bouwelementen die teruggaan tot 1577, duurde de bouw van de kathedraal van Cordoba meer dan tweehonderd jaar voor voltooiing.cordoba-2.jpg Als resultaat ontdekt u een gevarieerde verzameling stijlen die door het hele pand worden gebruikt en die elk een hoofdstuk toevoegen aan de verhalen uit het verleden van de stad. Een koepelstructuur geschilderd door de opmerkelijke inwoner van Cordoba, Emilio Carrafa, staat in contrast met inheemse schilderijen van Indiaanse engelen. Verder grenzen barokke torens aan modernere versieringen en decoratie. Deze eclectische maar historisch belangrijke aard maakt de kathedraal van Cordoba een essentiële stop voor bezoekers van de stad.

Idependencia 80 Plaza San Martín

111114-131.jpg 
MANZANA JESUÍTICA

De Manzana Jesuítica is een van de best bewaarde Europese nederzettingen in zijn soort. Het blok is door UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed en bevat de jezuïetenuniversiteit, de kerk (La Iglesia de la Compañía de Jesús), een middelbare school en verschillende woongebouwen allemaal gebouwd door de jezuïeten in de zeventiende eeuw met het oog op religie en onderwijs. Manzana-jesuitca-cordoba.jpgDe rondleidingen van een uur worden aangeboden in het Museo Histórico de la Universidad Nacional de Córdoba. Leer alles over de geschiedenis van het gebied en bekijk de jezuïetenbibliotheek met zijn collectie 17de eeuwse boeken.

Camino a Obispo Trejo 242

111112-96.jpg

111114-132.jpg

IGLESIA DE LOS CAPUCHINOS

Een prachtige kerk in de wijk Nueva Córdoba, de binnenkant lijkt misschien een beetje ingetogen in vergelijking met de indrukwekkende, veelkleurige neogotische buitenkant. iglesia-de-los-capuchinos.jpgOntworpen door de Italiaanse architect Augusto Ferrari en gebouwd in de jaren twintig en dertig. Ga naar binnen om naar het plafond te kijken met de geschilderde nachtelijke hemel en om de muurschilderingen en religieuze kunstwerken te zien, terwijl de lokale bevolking komt en gaat voor een snel gebed of een biecht gedurende de dag.

Buenos Aires/Obispo Oro

111112-97.jpg

111114-133.jpg

MUSEO EVITA PALACIO FERREYRA

Dit museum is gevestigd in een grandioos herenhuis van Beaux-Arts en bevat meer dan 500 kunstwerken en een beeldentuin. U kunt door de zalen lopen die zijn gevuld met schilderijen van vele belangrijke kunstenaars zoals Picasso en Goya. fer.jpgHet museum was ooit de weelderige privéwoning van de aristocratische arts en zakenman Martin Ferreyra. De kunstcollectie is alleen al een bezoek waard, maar het prachtige huis bevat een indrukwekkende trap en een leuk café met een balkon.

Openingstijden:

Dinsdag t/m zondag van 10:00 uur tot 20:00 uur.

Maandag gesloten.

Hipolito Yrigoyen 511

111115-72.jpg

111112-98.jpg

111114-134.jpg

MUSEO EMILIO GARAFFA

garaffa.jpgDit museum voor moderne kunst bevindt zich naast Plaza España en Parque Sarmiento. Het neoklassieke gebouw met een moderne aanbouw bevat werken van zijn naamgenoot en verschillende andere beroemde Argentijnse kunstenaars zoals Juan Carlos Castagnino, Fernando Fader en Emilio Pettoruti. Er zijn ook exposities die maandelijks veranderen. Er zijn zelfs enkele litho's van Picasso en enkele schilderijen van Goya te zien.

Av. Poeta Lugones 411

Openingstijden:

Dinsdag t/m zondag van 10:00 uur tot 19:00 uur.

Maandag gesloten.

Toegang: AR$ 250 (woensdag gratis)

111115-73.jpg

111112-99.jpg

111113-43.jpg

111114-135.jpg

MUSEO DE LA MEMORIA

Als u nog niet vertrouwd bent met de geschiedenis van de "vuile oorlog" van Argentinië in de jaren zeventig en tachtig, dan biedt dit museum een ​​verhelderende blik. Bezoekers kunnen foto's zien van de vele duizenden mensen die in deze tijd van politieke onrust zijn verdwenen door toedoen van de overheid. mem.jpgU krijgt inzicht in de militaire dictatuur van la Guerra Sucia en de ontvoeringen en martelingen die in het geheim hebben plaatsgevonden. De grimmige ruimte waarin het museum is gevestigd, werd door de gevreesde afdeling van de inlichtingendienst (D2) gebruikt als geheime martel- en detentieplaats. Families van degenen die 'verdwenen' zijn, hebben de informatie en foto's gedoneerd die hier overal op de muren te zien zijn.

Openingstijden:

Woensdag t/m vrijdag van 10:00 uur tot 18:00 uur.

Zaterdag en zondag van 10:00 uur tot 15:00 uur.

Maandag en dinsdag gesloten.

De toegang is gratis.

Cordoba 2019

111115-74.jpg

111112-100.jpg

111113-44.jpg

111114-136.jpg

PASEO DE LOS ARTES

Een geweldige plek om te winkelen of gewoon rond te snuffelen, deze straatmarkt in het weekend bevat origineel handwerk, souvenirs en vintage kleding en accessoires, allemaal verspreid in de wijk Güemes. Feria-de-artesanias-en-Crdoba.jpgEr zijn eet kraampjes en straatartiesten die geld proberen te verdienen terwijl u langs de kraampjes van verkopers loopt. U zult veel dezelfde spullen zien, dus zorg ervoor dat u goed rondkijkt voor de beste prijzen. Zelfs als u niets wilt kopen, wordt de markt omringd door tal van geweldige restaurants, cafés, bars en kunstgalerijen.

Zaterdag en zondag van 17:00 uur tot 23:00 uur. (tijdens de winter van 16:00 uur tot 22:00 uur)

Belgrano/Achával Rodrígez

111112-101.jpg

111114-137.jpg

PARQUE SARMIENTO

Het is het grootste openbare park in Cordoba. Als u zin heeft in wat rust, ontspan dan bij het pittoreske meer of loop de rozentuin binnen. Het park is centraal gelegen en er komen veel gezinnen en joggers passeren u op de vele paden. sarr.jpg Neem een ​​waterfiets, gebruik de fitnessapparatuur, voer de eenden of ontspan gewoon in het gras. Het park herbergt zelfs een kleine dierentuin. Er zijn af en toe live optredens in het amfitheater en het is tot laat geopend in de zomer.

Av. Deodoro Roca/Av. Concepcion Arenal

111114-138.jpg

NUEVA CORDOBA 
nuev.jpgDit is de grootste wijk van Cordoba en overdag een commercieel centrum en 's nachts een hotspot van bedrijvigheid. Ontelbare pubs, discotheek-restaurants, restaurants, winkelpleinen en supermarkten langs de straten die gedijen op zowel lokale als toeristische klandizie. De wijk is ook de thuisbasis van de Ecipsa-toren, een van de belangrijkste zakencentra van de stad.


Maak jouw eigen website met JouwWeb