WiijnbouwWIJNREGIO'S
Er zijn een aantal uitstekende wijn producerende regio's in Argentinië. De meest populaire regio's om te bezoeken zijn de wijnregio's Mendoza, Salta en Cafayate. Wijn en Argentinië komen samen in een succesvol partnerschap en creëren een plek voor wijnliefhebbers om de buitengewone variëteiten te proeven. Bezoek de regio's Salta en Cafayate voor de smaak van Torrontes, Cabernet Sauvignon, Malbec, Chardonnay en Syrah. De andere regio's hebben lokale wijnhuizen en kleine wijnproeverijen. 

GESCHIEDENIS

De wijnen van Argentinië hebben een geschiedenis die is gegroeid door de jaren heen vanaf het midden van de 17de eeuw. Een Chileense monnik bracht voor het eerst wijn via een kloof naar Argentinië. Terwijl hij de zaailingen koesterde, begon de wijnproductie in Argentinië te veranderen en te evolueren, wat leidde tot de oorsprong van twee belangrijke wijnregio's: Mendoza en Cuyo in de jaren 1561 en 1562. Om de wijnontwikkeling in deze gebieden te bevorderen, werden wijnstekken geïmporteerd uit Santiago del Estero.
De 19de eeuw begon een nieuwe periode voor het maken van wijn met de komst van Europese kolonisten. De aanwezigheid van de Fransen, Italianen en Spanjaarden voegde een andere smaak toe aan de zich ontwikkelende Argentijnse wijn. De economische implicatie van de nieuw aangelegde spoorweg in 1885 was het gemak van het transporteren van wijn van de wijnregio's naar de steden en andere delen van Argentinië.
Naarmate de vraag naar wijn toenam, groeide ook de voldoening voor een heerlijke smaak. Met de aanwezigheid van wijnvernieuwer Tuburcio Benegas kwam er een nieuwe smaak aan de horizon. Het genie van Benegas bracht de meesterlijke formules voor de wijnbereiding en versterkte de Argentijnse wijn met de Franse variëteiten van de Bourgondië en Bordeaux. Deze wijnen waren in harmonie met het sappige vlees van Argentinië, daarvan was een overvloed in plaatsen. In de jaren 70 was het grootste deel van de in Argentinië geproduceerde wijn gewone tafelwijn, die het Argentijnse vlees vergezelde. Tegelijkertijd bestond er geen beleid met betrekking tot de landbouw van wijngaarden, waardoor veel van de boerderijen de kwaliteit van de wijn over het hoofd zagen. Dit leidde tot een daling van de wijnproductie omdat een slechte wijn niet werd verwelkomd in de Argentijnse keuken. Om de kwaliteit van de wijn te verbeteren, moesten deze wijnstokken worden geëlimineerd en moesten er nieuwe planten worden gezaaid. De nieuwe planten, samen met het doel van excellentie in het maken van wijn, kreeg de Argentijnse wijn een ander uiterlijk - een van eersteklas smaak, uitzonderlijke kleur en unieke flair.
Hoewel de wijnbereiding in Argentinië tot de jaren 80 een klein profiel behield, heeft de lokale wijnproductie een geschiedenis van meer dan 300 jaar. In deze jaren is men begonnen de wijnen naar een internationaal publiek te exporteren.


WIJNREGIO'S


Maak jouw eigen website met JouwWeb