Los Glaciares del Patagonia SurTerwijl de Glaciar Perito Moreno de boventoon voert in de wereld van Patagonische natuurwonderen, draagt ​​een overvloed aan andere gletsjers bij aan het karakter en de aantrekkingskracht van de regio El Calafate. condor1.jpgU kunt een bezoek brengen aan de Glaciar Onelli en Glaciar Upsala, die het brede scala aan gletsjerstructuren die de regio rijk is, laten zien. Excursies naar deze gletsjers bieden ook een uitgelezen kans om de flora en fauna van de regio te bekijken, mogelijk wordt u getuige van zwevende buizerds en condors.


UPSALA 

Het voelt of u naar een andere wereld bent gereisd terwijl u een van de meest verbluffende geografische kenmerken van Argentinië nadert, de Glaciar Upsala. Als een van de grootste gletsjers in Zuid-Amerika mag de Glaciar Upsala niet ontbreken.
De Glaciar Upsala bevindt zich in de buurt van de noordelijke arm van het Lago Argentino in het Parque Nacional los Glaciares. Hoewel de Glaciar Perito Moreno en Glaciar Spegazzini ook gewenste bestemmingen zijn, valt de schoonheid van de Glaciar Upsala niet te ontkennen. Bezoekers worden begroet met adembenemende vergezichten van kristalhelder ijs dat de uitgestrekte blauwe lucht ontmoet met de hoge Argentijnse bergen op de achtergrond. Upsala_Glacier1.jpgEen reis naar de Glaciar Upsala omvat ongetwijfeld 4x4 rijden, wandelen, varen en mogelijk zelfs paardrijden. De reis omvat lichte trektochten, die geschikt zijn voor het hele gezin. Bezoekers wordt geadviseerd om vroeg in de ochtend naar de gletsjer te reizen en een camera mee te nemen om alles vast te leggen. Hoewel elke gletsjer in het Parque Nacional los Glaciares unieke kenmerken heeft, is er misschien geen enkele spectaculairder dan die van de Glaciar Upsala.upsala-glacier-michael-leggero1.jpg Deze gletsjer bezit een van de belangrijkste mediale stuwwallen in Zuid-Amerika. Een stuwwal is een verzameling rots-, zand- en kleiafzettingen die uit naburige bergen is gevallen en wordt vervoerd door de langzame bewegingen van de gletsjer ijskappen. In de loop van de tijd groeien deze ophopingen en markeren ze de richting van de gletsjerstroom. Hoewel er veel soorten stuwwallen zijn, heeft de Glaciar Upsala een mediale stuwwal gevormd, die verschijnt wanneer meer dan twee gletsjers zich verenigen en puin van meerdere bronnen samenbrengen.
BEREIKBAARHEID
Omdat de Glaciar Upsala alleen per boot bereikbaar is, moet u van El Calafate naar Puerto Bandera rijden, ongeveer 45 kilometer verderop. Vanuit de haven, gelegen aan de meest noordelijke arm van het Lago Argentino, vaart u naar de Brazo Upsala van het meer en u nadert direct de voet van de torenhoge muren van de Glaciar Upsala. De boottocht heen en terug zal waarschijnlijk het grootste deel van de dag in beslag nemen.


ONELLI

De Glaciar Onelli is slechts een van de 46 gletsjers in het hart van het Parque Nacional los Glaciares. Nog steeds een relatief verborgen schat evenals het naburige bos en meer, ze bieden een onvergelijkbare kans om een ​​verscheidenheid aan landschappen te bekijken binnen een enkele dagtocht. Vanaf de gletsjer heeft u ongelofelijke vergezichten op de naburige bergen. Het water van de gletsjer stroomt uiteindelijk naar de Atlantische Oceaan.
LAGO ONELLI

onel1-1.jpgBekend als Lago Onelli, is deze natuurlijke lagune is in alle opzichten fascinerend mooi. Slechts een paar honderd meter van het Lago Argentino, is het Lago Onelli bijna volledig omsloten door een combinatie van bergen en gletsjers. Het is uniek te zien dat talloze ijsbergen zijn gevallen van een van de drie omliggende gletsjers: Glaciar Onelli, Glaciar Bolado en Glaciar Agassiz.
ONELLI BOS
Dit majestueuze bos dat grenst aan het Lago Onelli herbergt de typische Patagonische flora en fauna, die interessant is voor zowel reizigers als ecologen.onel1-2.jpg Lenga en Guindo bomen zijn bedekt met een dikke laag mos en vormen het grootste deel van het gebladerte in dit gebied. Deze soorten loofbomen en struiken komen oorspronkelijk uit het Andesgebergte en zijn te vinden in heel Argentinië en Chili. De regio herbergt ook een breed scala aan dieren in het wild, waaronder condor en de buizerd.
BEREIKBAARHEID
Als u ervoor kiest om de Glaciar Onelli te bezoeken, dan reist u per boot van Puerta Bandera aan het Lago Argentino naar de Brazo Onellii. Eenmaal aangemeerd, leidt een wandeling van 800 meter door bebost terrein u naar de oever van het Lago Onelli en de Glaciar Onelli. Puerta Bandera ligt ongeveer ¾ uur rijden van El Calafate, maar het is raadzaam om vroeg in de ochtend op excursie te gaan om voldoende tijd te hebben om de gletsjer te bezoeken. U kunt ook een boottocht nemen die tevens de naburige Glaciar Upsala bezoekt.Maak jouw eigen website met JouwWeb