AccommodatiesArgentinië heeft accommodaties voor elk budget van eenvoudige hotels tot uitstekende vijfsterrenhotels.
HOTELS
In Argentinië is het aanbod van hotels zeer groot en goed. De classificatie en hun sterren komen vrijwel overeen met de Europese normen. De sterindeling staat onder controle van het Nationaal Bureau voor Toerisme. Bij de ingang van de hotels ziet u een bord met de sterindeling. De normen in de grote steden (vooral in Buenos Aires en in Patagonië) liggen hoger. Alle sterrenhotels hebben WiFi, eigen douche of badkamer en vaak ook een kluis. Daarnaast hebben de kamers televisie en zijn ze schoon! Nieuw zijn de hotel boutiques, die u in de bekende toeristische steden kunt vinden, zoals in Buenos Aires, Salta, Cafayate, Mendoza en El Calafate. Het zijn kleine hotels met een vijfsterrenservice en goedkoper dan de grote vijf- of viersterrenhotels. Een prima alternatief voor diegene die niet in grote toeristenhotels willen overnachten.

TripAdvisor_logo_white_background-4.png

trivago2.jpg

Booking_logo_blue-1.png

agoda2.jpg


JONGERENHOTELS/HOSTELS
Albergue de la Juventud of hostels worden ze genoemd en u vindt ze in alle steden in de toeristische gebieden, maar ze zijn vaak vol in het hoogseizoen. De meesten zijn aangesloten bij een organisatie, hebben WiFi, goede douche gelegenheden, ruimte om te koken of te eten en vaak worden er excursies georganiseerd.

hostelworld-2.jpg


HOSPEDAJES/RECIDENCIALES
Buiten de hotels vindt u in Argentinië in de provincies volop hospedajes en residenciales. Er zit geen groot verschil tussen die twee, het zijn een soort pensions of huiselijke herbergen. Over het algemeen zijn hospedajes iets beter qua accommodatie en residenciales hebben meer een familiesfeer. Bij beiden zijn de kamers eenvoudig, maar in steden als Buenos Aires, Salta of Tucumán kunt u recidenciales treffen in oude koloniale huizen met enorme kamers waar de tijd heeft stil gestaan. De wat duurdere hebben een douche op de kamer en anders deelt u de douche op de gang.


CASA DE FAMILIA
In het hoogseizoen kunt u in de provincies vaak in toeristische plaatsen bij families slapen. Casa de Familia of Bed and Breakfast worden ze genoemd (b.v. in Buenos Aires, Ushuaia en Mendoza). Ze zijn niet altijd goedkoper, dan een hospedaje of hostel. Maar u krijgt vaak een hartelijk ontvangst en persoonlijke aandacht van de familie. Een nadeel is dat de meesten niet in reisgidsen staan en u pas via een toeristenoffice aan zo’n adres kan komen. Staan ze er wel in, dan zijn ze in het hoogseizoen vaak al volgeboekt.

b54-1.jpg


ESTANCIA'S
Logeren op een estancia (een grote herenboerderij) is een andere vorm van vakantie houden in Argentinië, maar wel een duurdere. Want vaak is het vol pension en dan moet u rekenen tussen de 100 en 250 dollar per persoon per dag. Sommige estancia’s zijn net exclusieve hotels met een golfbaan, zwembad of met een eigen stek voor de sportvisserij. De meeste hebben een heel programma aan excursies, van paardrijden tot vogelspotten. Maar er zijn ook estancia’s waar u een dagje mee kunt kijken. 

wel1.jpg


CABAÑAS
Een cabaña (soort bungalow) is erg populair bij de Argentijnen en relatief goedkoper dan een hotel, want u kunt er met meerderen slapen voor één prijs. Met een cabaña heeft u een keuken. een living en slaapkamers. Het nadeel is dat ze meestal rondom de steden liggen. 

0-1.jpg

cabaaaaa2.jpg


KAMPEREN
Kamperen is vrij populair en niet duur. In alle steden en in toeristische streken vindt u campings. Het kunnen gemeente-(camping municipal) of privécampings (camping privado) zijn, voor de service maakt het niet veel uit.
De campings zijn over het algemeen goed en betaalbaar. Ze liggen niet al te ver van het centrum of strand. De gemeentecampings beschikken meestal over warm water, toiletten, washokken, elektriciteit en vaak stookplaatsen waar de Argentijnen een ‘asado’ kunnen maken (een barbecue). "Camping agreste" (natuur camping) zijn vrij eenvoudige campings met weinig voorzieningen maar met veel bomen en groen. Een echte een plek voor de natuurliefhebber.

solo1.jpg


TIJDELIJK VERBLIJF IN BUENOS AIRES
Wilt U langer verblijven in Buenos Aires voor een cursus, studie of voor zaken, dan kunt u een appartement of studio huren. De minimale verblijftijd is een maand en de maximale verblijftijd is een jaar met een optie voor nog een jaar. U kunt al vanaf ongeveer 450 dollar per maand een studio huren. De wijk Palermo is de ideale wijk om langere tijd in Buenos Aires te verblijven. 

prop2-1.png