Antárticaarti-1.jpgAntarctica is een bestemming die anders is dan alle andere. Terwijl de meeste vakantiegangers kiezen voor de gebruikelijke zomervakantie, blijft een reis naar het Witte Continent een van de meest unieke ervaringen van uw leven. Antarctica, ooit door ontdekkingsreizigers bekend als "Terra Incognito", heeft de meest ruige en misschien wel spirituele missies die de mensheid kent. Antarctica heeft het record voor het koudste, winderigste, droogste en hoogste punt op aarde.
De reis i s een avontuur op zich, want het oversteken van de turbulente Drake Passage ten zuiden van Argentinië zal niet snel worden vergeten. arti1.jpg
Ontdek onmogelijk blauwe ijsbergen die op zee drijven, zeehonden, nieuwsgierige walvissen en miljoenen zeevogels. Ga aan wal met een boot voor een kijkje in een landschap vol enorme pinguïnkolonies. Historici en natuuronderzoekers aan boord zullen u vertellen over de rijke geschiedenis en de natuur van het continent. Avonturiers kunnen duiken, ijs klimmen, kamperen, kajakken of een helicoptervlucht maken. Fotografen zullen genieten van de talloze mogelijkheden om het spectaculaire landschap vast te leggen.
HOOGTEPUNTEN
Vaar door de beroemde Iceberg Alley en staar verwonderd naar fjordachtige ijsformaties aan weerszijden van het schip. Bezoek het Antarctisch Schiereiland en de vele eilanden voor de kust om pinguïns en walvissen te spotten. Vaar naar het bergachtige Zuid-Georgia, waar meer dan drie miljoen zeehonden zich koesteren in de felle Antarctische zon. Land met een boot in Paradise Harbor om te zien hoe de gletsjer vlakbij ligt.
CRUISES 
Reizen naar Antarctica betekent een cruise maken. Er is een assortiment cruises om uit te kiezen, inclusief reisduur en scheepstype. Over het algemeen lopen cruises van twaalf tot twintig dagen en omvatten ten minste vier dagen reizen op zee. Schepen variëren van economische onderzoeksschepen tot luxe expeditieboten. De meeste cruises vertrekken vanuit Ushuaia.Maak jouw eigen website met JouwWeb