HoogtepuntenEr zijn altijd een paar plaatsen die u gezien moet hebben op elke reisbestemming en Antarctica is daarop geen uitzondering. Reizen naar het bevroren continent omvat een spannende oversteek van de Drake Passage, door enkele van de ruigste wateren ter wereld. Uw avontuur is niet compleet zonder een bezoek aan het Antarctisch Schiereiland, de South Shetland-eilanden en de nabijgelegen eilanden voor de kust. De hele regio wemelt van de levendige fauna, waaronder pinguïns, zeehonden en walvissen. Iceberg Alley en Beagle Channel bieden enkele van de meest spectaculaire fotografiemogelijkheden van ijsformaties over het hele continent.
DECEPTION ISLAND

decap.jpgDeze slapende vulkaan vormt nu de golf van Neptunus; een ruige natuurlijke haven op het puntje van het Antarctisch Schiereiland, tussen de South Shetland Islands. Een eenmalig huis voor Noorse walvisvaarders, Britse wetenschappers en Chileense ontdekkingsreizigers, dit hoefijzervormige eiland is bezaaid met besneeuwde heuvels met hoogtes tot 600 meter. De kalme wateren van Port Forster stellen schepen in staat om veilig langs de oevers van de oude caldera te varen. Even baden in het thermisch verwarmde water van Pendulum Cove is een must!
LEMAIRE CHANNEL

gentoo2-1.jpgDeze smalle waterweg, ook wel "Kodak Gap" genoemd vanwege zijn fotografische aantrekkingskracht, wordt aan weerszijden begrensd door de kliffen van het Antarctisch Schiereiland en Booth Island. Het elf kilometer lange gletsjerkanaal is vaak gevuld met bezoekende walvissen, zeehonden, stormvogels, meeuwen en sterns. Kijk uit naar afkalvende gletsjers, een van de meest prachtige natuurverschijnselen op aarde!
PARADISE HARBOR

paradise-bay.jpgHier is een kans om voet te zetten op het witte continent. De baai staat vol met ijsbergen, velen met slaperige zeehonden die in de zon liggen. Neem een boot​ naar de wal van Waterboat Point en bereidt u voor om te worden begroet door Chileens personeel dat het wetenschappelijke station van de site bemant. Hier kunt u een rondleiding krijgen door hun fascinerende woonvertrekken en vervolgens van de gelegenheid gebruik maken om u te mengen met de lokale bevolking: Gentoo en Kinbandpinguïns!
SCHIEREILAND EN ZUID SHETLAND EILANDEN
648.jpgEnkele wilde dieren kunnen worden bewonderd terwijl u voet zet op het onvergelijkbare Witte Continent. U kunt Gentoo-, Kinband- en Adelie-pinguïns zien en Weddell-, Crabeater- en Leopard-zeehonden, terwijl bultruggen, dwergvinvissen en orka's voorbij zwemmen.

MAWSON STATION

gentoo11.jpgOpgericht door de Australiërs in 1954, is het oudste continu bezette station ten zuiden van de Antarctische Cirkel toegankelijk via de beroemde Iceberg Alley, een fjordachtig kanaal met enorme ijsbergen die aan de grond zijn gelopen op onderwateroevers. Gelegen aan de Horseshoe Harbor, een van de veiligste natuurlijke havens op Antarctica dankzij de twee beschermende uitstekende landarmen. Vanwege de hoge ligging is Mawson Station ideaal voor de wetenschappelijke studie van kosmische stralingen.
PORT LOCKROY
lo.jpgIs een klein eiland dicht bij de Antarctische cirkel, waar u een wetenschappelijke buitenpost vindt die ooit dienst deed als Brits station uit de Tweede Wereldoorlog. Als u geluk heeft, kunt u misschien de wetenschappers ontmoeten en een kaart posten met een Antarctisch poststempel. Verken daarna de nabijgelegen Gentoo-pinguïnkolonie.