GeldzakenVALUTA
De munteenheid van Argentinië is de Argentijnse Peso (AR$). De peso is onderverdeeld in 100 centavos en wordt uitgegeven in munten van 5, 10, 25 en 50 centavos en van 1 en 2 peso en biljetten van 2, 5, 10, 20, 50, 100, 200, 500 en 1000 peso.

Bekijk de huidige koers van de Argentijnse peso. 
111115-94.jpg

WISSELEN
In Argentinië kunt u euro's omwisselen in peso's bij banken en wisselkantoren. Ook kunt u op straat geld wisselen. U wordt in het centrum (rond Av. Florida) constant aangesproken met "cambio, cambio"(wisselen). Dit is natuurlijk niet legaal, maar wordt getolereerd. Het aantal peso's, dat u krijgt voor uw euro's of dollars (het liefst dollars), kan wel meer zijn dan bij de banken. Het is wel oppassen als u dit doet, u spreekt de taal misschien niet en de kans bestaat dat u valse biljetten of te weinig peso's ontvangt. Het is dus niet zonder risico's!! Als u besluit dit toch te doen, neem iemand mee die u vertrouwt en die de taal goed spreekt en ervaring heeft met het wisselen op straat. Wissel géén grote bedragen!

PINNEN
Pinnen of betalen met uw Nederlandse pinpas met Maestro- of Cirrus-logo is in Argentinië vaak een probleem. De banken accepteren vaak geen Nederlandse bankpassen, ook al heeft u gebruik buiten Europa ingesteld. Dit doen de banken om fraude met buitenlandse passen te voorkomen (informeer dus eerst bij uw bank voordat u naar Argentinië afreist). Met Visa of Mastercard kunt u wel betalen of pinnen. De banken rekenen ongeveer AR$ 360 (ongeveer € 5 of zelfs meer) per transactie. De banken hebben vaak een limiet voor het bedrag dat u kunt pinnen, als het bedrag dat u wilt pinnen niet lukt probeer dan een lager bedrag. Als u ergens 'solo efectivo' ziet staan, dan kunt u daar alleen contant betalen.

CREDIT CARD

Credit Cards worden in Argentinië algemeen geaccepteerd.

OPENINGSTIJDEN BANKEN
Over het algemeen zijn de banken in Argentinië geopend van maandag tot en met vrijdag van 10:00 uur tot 15:00 uur. Tijdens feestdagen zijn de banken gesloten.

PRIJSNIVEAU IN ARGENTINIË

Het prijsniveau ligt in Argentinië iets lager dan dat in Nederland. Openbaar vervoer, taxi's en sigaretten zijn goedkoper dan in Nederland.

FOOIEN

Het geven van fooien is in Argentinië heel gebruikelijk. In restaurants en hotels verwacht men over het algemeen een fooi van zo'n 10% van de rekening, al is dit soms al in de rekening opgenomen onder "servicekosten ". Taxi chauffeurs verwachten meestal geen fooi, maar een kleine fooi wordt wel gewaardeerd.
Ook door reisleiding, gidsen en chauffeurs en bij eetstalletjes, in het café, etc. wordt een kleine fooi erg gewaardeerd. Mede door de inflatie van de afgelopen jaren ligt het loon van veel mensen onder het bestaansminimum en kunnen ze elke fooi ook echt gebruiken.Argentinië heeft sinds juli 2012 een bankbiljet met daarop de beeltenis van Eva Perón, ook wel bekend onder de naam Evita. Het biljet is uitgebracht omdat het dit jaar zestig jaar geleden was dat zij overleed aan de gevolgen van baarmoederhalskanker. Het gaat om een biljet van 100 pesos. Het ontwerp is gebaseerd op een oud ontwerp voor een bankbiljet van 5 peso dat kort na de dood van Evita in 1952 zou worden uitgegeven. Dit biljet kwam er echter nooit omdat Evita's man, president Juan Perón, in 1955 bij een militaire staatsgreep werd afgezet.Sinds 2015 is dit biljet van 50 pesos uitgebracht met een afbeelding van de Islas Malvinas en Gaucho Antonio Rivero.Ook een nieuw biljet van 100 pesos werd uitgebracht in 2015.Sinds 2016 zijn deze biljetten van 200 en 500 pesos uitgebracht.Sinds 2017 zijn deze biljetten van 20 en 1000 pesos uitgebracht.Sinds 2018 zijn er nieuwe biljetten van 50 pesos en 100 pesos uitgebracht.