IJssalons
IJs is een van de meest gekozen desserts ter wereld. Argentinië is een van de landen met de hoogste consumptie van ijs in Latijns-Amerika en waar het beste ijs wordt gemaakt en dat is geen toeval. De Italiaanse cultuur, geworteld door de vele immigranten die in Argentinië gevestigd zijn, rechtvaardigt deze leidende rol. Dit komt tot uiting in het grote aantal merken en ketens, van ambachtelijk tot bestaand industrieel ijs.
CADORE
Sinds 1957 gevestigd op Corrientes, de naam is ter ere van de regio Cadore in Noord-Italië. Het ijs wordt gemaakt door een familie die al sinds 1881 actief is in de ijs industrie. Ze staan bekend om hun beroemde dulce de leche, erfgoed van de stad. De beste smaken: de klassieke dulce de leche of Italiaanse chocolade met in chocolade gedoopte hazelnoten. Er is keuze uit meer dan 50 soorten ijs.
Corrientes 1695 (San Nicolás)
Cadore
EL VESUVIO
De ijs-, banketbakkerij- en chocoladewinkel El Vesuvio gelegen aan de Corrientes is meer dan honderd jaar oud. Ze zeggen dat het de eerste Argentijnse ijssalon was en dat ze de deuren opende in 1902. Hoewel het al vijf eigenaren heeft gehad, weigerden ze allemaal de glazen bekers weg te gooien, een kenmerk van de ijssalon. De familie Cocitore, die uit Italië kwam bracht de eerste ijsmachine naar Argentinië in 1855. Omdat er geen elektriciteit was, werd de ijs productie handmatig gedaan: een grote koperen cilinder werd gevuld met een mengsel van melk, room, suiker en poeders van verschillende smaken. Twintig jaar na de opening besloot de familie Cocitore een banketbakkerij toe te voegen die gespecialiseerd is in de productie en verkoop van chocolade met churros, in de jaren tachtig werd een bar sector toegevoegd. De meest gevraagde smaken: dulce de leche alleen of met meringue, chocolade met sinaasappel, Vesuvio-crème, supersambayón en vanille.
Corrientes 1181 (San Nicolás)
El Vesuvio
Il Trovatore
RAPA NUI
Patagonische grondstoffen onderscheiden de recepten met die van andere ijssalons. Ambachtelijke chocolade is hun specialiteit. Geitenmelk, patagonisch fruit en chocolade met 100% cacao maken deze ijsjes anders dan anderen. De meest moderne en comfortabele vestiging van de zeven bevindt zich in Palermo.
Malabia 2014 (Palermo Soho)
Rapanui
Scannapieco
TUFIC
Gelegen in het hart van Palermo Soho in een moderne omgeving is dit een van de nieuwe generatie ijssalons. Eigenaar Fabian importeert veel ingrediënten uit Italië, waaronder de hazelnootpasta die wordt gebruikt om de Crema de Avellanas te maken, een ijsje met een Nutella-achtige chocoladepasta gemengd. De sambayón en dulce de leche zijn zowel romig en rijk en het is duidelijk dat de ijsmakers plezier hebben in het creëren van nieuwe smaken. Het Kinder Bueno ijs smaakt net als het echte merk. Naast de vestiging in Palermo is er ook nog een vestiging in Belgrano.
Guatemala 4597 (Palermo Soho)
Vuelta de Obligado 2241 (Belgrano)
Tufic
BÚFFALA
Búffala is geboren uit de persoonlijke passie van een ijs liefhebber die op zoek was naar de perfecte smaak. Daarom ondernamen ze een reis naar Italië, een land dat wereldwijd en historisch bekend staat om zijn ijs en waar het Wereldkampioenschap Gelato plaatsvindt. Na lange rondleidingen door de meest prestigieuze ijssalons en proeverijen vonden ze de smaken die ze zochten. Ze begonen te werken met 100% natuurlijke en hoogwaardige producten. De naam buffel is gekozen, omdat het ijs wordt gemaakt met koemelk en buffelmelk.
Av. Pueyrwdón 2100 (Recoleta)
Búffala
GRUTA
Het was in 1947 toen Héctor Ambieni begon te werken in een Italiaanse ijssalon in de wijk Flores. Later opende hij zijn eigen winkel in dezelfde buurt en eind 1977 vestigde hij zich in Belgrano, waar hij tot op de dag van vandaag blijft. In Gruta hebben de meeste smaken al decennia dezelfde smaak. De recepten die ze gebruiken zijn dezelfde als die van Héctor Ambieni. De familie blijft echte eieren gebruiken, de beste chocolade, melk en seizoensfruit.
Mariscal Antonio José de Sucre 2356 (Belgrano)
Gruta
LUCCIANO'S
Het is ontstaan uit een familiebedrijf met de wens om een ijssalon op te zetten in Buenos Aires. Ze reisden naar Italië, brachten de nieuwste technologie om ijs te maken mee en bereikten de beste combinatie: de beste nationale grondstoffen met Italiaanse technologie. Ze vallen niet alleen op door de romige smaken, maar ook door hun leuke ijsjes. Een specialiteit van Lucciano's is het tiramisu ijs. Lucciano's heeft meer dan 15 vestigingen in Buenos Aires.
Honduras 4881 (Palermo Soho)
Larrea 1557 (Recoleta)
Lucciano's
FREDDO
Freddo is de koning van de Argentijnse ijs business, het is een keten met meer dan 40 vestigingen in Buenos Aires. Elke vestiging heeft dezelfde moderne inrichting en smaken, waarvan tientallen soorten chocolade en dulce de leche. Ze hebben ook andere lekkernijen, zoals de heerlijke Malbec-cheesecake met passievrucht. In Palermo zijn ook diverse vestigingen:
Arenales 3360 (Alto Palermo)
Cerviño 3590 (Palermo Norte)
Angel Cartanza 1869 (Palermo Hollywood)
Freddo
Persicco
Maak jouw eigen website met JouwWeb