TorrontesWat betreft Argentijnse witte wijnen, vertegenwoordigt Torrontes de essentie van Argentinië. Argentinië is een van de weinige landen die deze wijn produceert, levend met de kracht van fruit en de geur van flora.
ARGENTIJNSE TORRONTES
Soms bekend als Muscat d'Asti, plaatst de legende de oorsprong van Torrontes ergens in de Middellandse Zee, mogelijk in Spanje, hoewel de werkelijke geboorteplaats onbekend is. De regio's Salta en Mendoza zijn de thuisbasis van deze variëteit en hoewel Torrentes uit Salta door zijn liefhebbers wordt beschouwd als de beste van het land, produceert Mendoza per volume het grootste aantal en het aanbod krijgt vaak de naam van Mendoza waar de druiven vandaan komen. Torrontes, bijvoorbeeld geoogst uit druiven in Riojana, in de buurt van het Andesgebergte, worden Torrontes Riojana genoemd, terwijl Torrontes geproduceerd in het gebied Sanjuanino bekend staat als Torrontes Sanjuanino. De druif van de Torrontes is vaak te vinden in bij Argentijnse huizen, ze foien tegen de muren of in de achtertuin. Het vinden van pure planten kan echter een avontuur zijn, omdat veel van de wijnstokken een mengsel zijn. Een recente toename van de populariteit van Torrontes heeft het aantal zuivere wijnstokken in de wijngaarden van Mendoza vergroot, wat een grote toekomst voor deze wijn aangeeft, aangezien de productie zich vermenigvuldigt.
HET AROMA EN DE SMAAK
De Torrontes verspreidt een specifieke geur van bloemen en fruit, vaak roos en perzik. De gouden tint van deze wijn is een weerspiegeling van de druif, die uitgroeit tot een middelgrote bol die een fruitig boeket afgeeft. Specifieke regio's genereren druiven met bepaalde kenmerken. De Torrontes Riojano-druif is bijvoorbeeld groter en groeit in losse trossen, enigszins anders dan de gemiddelde Torrontes-druif.
ETEN
De citrussmaak en een vleugje bloemengeur zijn de ideale aanvulling op gevogelte en met name kip. Torrontes brengt de smaak van zoetwatervis, mosselen, sint-jakobsschelpen, garnalen en de smaak van schaaldieren naar voren. Torrontes kan niet alleen worden gecombineerd met vis. het heeft ook de neiging om de essentie van pittige gerechten snel naar de smaakpapillen te transporteren.
BODEGA'S 
De regio Mendoza heeft verschillende bodega's gericht op de productie van Torrontes. De Luis Segundo Correas-wijnmakerij is eigendom van een familie die sinds 1860 deel uitmaakt van de wijnindustrie. Deze wijnmakerij besteedt 51 hectare aan Torrontes-specifieke druiven, wat resulteert in de uitstekende Valle Las Acequias Torrontes. De Bodega Norton wijngaard staat niet alleen bekend als een bodega, maar ook als een "thuis" voor deze druiven. Een rustige, familiale productieomgeving is net zo belangrijk als de druiven zelf voor de hier geproduceerde Lo Tengo Torrontes.


Torrontes riojano druiven

Torrontes met vis