CachiOp de oostelijke helling van de Nevado heuvel in een van de Chalchaqui valleien van Salta ligt het prachtige stadje Cachi. Cachi is een plek voor zowel diegenen die geïnteresseerd zijn in geschiedenis als in de pracht van de natuur. Het was de thuisbasis van de koloniale aristocratie in de achttiende eeuw. In het Spaans betekent Cachi "zout". Inlanders zagen de top van de Nevado-heuvel aanvankelijk aan voor een zoutmijn. De stad biedt een scala aan meesterlijke architectonische structuren, van ongerepte witte gebouwen tot bescheiden adobe-huizen. De temperaturen in deze regio zijn het hele jaar door relatief comfortabel, met zomers van 15°C tot 28°C en het winterseizoen van 5°C tot een comfortabele 18°C. Het is een dor, vruchtbaar land dat goed is voor de groei van een reeks groente- en peulvruchtgewassen en vooral bekend is vanwege de teelt van paprika's. valle-encantado1-1.jpgCachi biedt een scala aan prachtige plekken om te toeren. Het populairst zijn de "Valle Encantado" (de betoverende vallei), met zijn verbazingwekkende door erosie gecultiveerde rotsformaties en het Los Cardones National Park, dat een rustig woestijnlandschap herbergt met een verscheidenheid aan dier- en plantensoorten. Andere bezienswaardigheden zijn de Iglesia de San José, het archeologisch museum en Antigales (waar afzettingen van oude inheems beschavingen werden gevonden), belangrijke archeologische en culturele bezienswaardigheden voor diegenen die de geschiedenis van de regio willen leren kennen, evenals de prachtige natuurlijke bezienswaardigheden. 

111114-111.jpg

IGLESIA DE SAN JOSÉ

cac.jpgDe kerk werd gebouwd in 1792 en werd uitgeroepen tot Nationaal Historisch Monument in 1945. De gevel werd gerestaureerd in 1947 door Nadal Mora, met een kiezelbasis en brede gladde adobe muren. De voorkant boven de drie klokken in een belfort, een typisch silhouet voor de achttiende eeuw. Binnen heeft het een uitgestrekt schip van 35 m lang en dicht bij het hoofdaltaar, twee dwarse kapellen.

111114-112.jpg

MUSEO ARQUEOLÓGICO PIO PABLO DIAZ

Het Archeologisch Museum is in 1969 opgericht op basis van de archeologische collectie die door Don Pío Pablo Díaz is geschonken. Het museum is gevestigd in een gebouw dat oorspronkelijk een gezinswoning was, gebouwd in de late negentiende eeuw. cac1.jpgHoewel de architectonische elementen kenmerkend zijn voor de plaats, zoals riet- en kleiplafonds, adobe muren, gebakken kleivloeren, heeft de voorkant een resolutie met een neoklassieke invloed van gotische bogen, evenals het lijstwerk op de muren. Het museum onderscheidt zich door het hebben van een van de meest representatieve collecties in de hele Calchaquí-vallei. Het archeologische erfgoed weerspiegelt de volledige pre-Spaanse geschiedenis van de Calchaquí-vallei en beslaat een periode van ongeveer 10.000 jaar oud uit de perioden van jagers en verzamelaars en Inca en Latijns-Amerikaanse inheemse volkeren.

Openingstijden:

Dinsdag t/m zondag van 09:00 uur tot 16:00 uur.

Maandag gesloten.

111112-89.jpg

111114-113.jpg

PARQUE NACIONAL LOS CARDONES

Emblema_Parque_Nacional_Los_Cardones.jpgHet Parque Nacional Los Cardones ligt op 25 kilometer ten oosten van Cachi en kan worden bereikt via Payogaste en de Recta del Tin Tin. Het park werd in 1996 gesticht en is 64 ha groot. Parque Nacional Los Cardones kent een begroeiing van cactussen en andere soorten planten die bestand zijn tegen het dorre klimaat van deze vallei. cardones-1.jpgHet park is opgericht ter bescherming van de cardónes (zuilcactussen) die vroeger alom werden gebruikt om meubels van te maken, als brandhout en de schors werd door de Spanjaarden gebruikt voor daken en vloeren. Deze cactus kan honderden jaren oud worden en sommige kunnen wel een hoogte van 5 meter bereiken, terwijl ze maar een paar milimeter per jaar groeien. Ze groeien op een hoogte van 2.700 tot 5.500 m. en de zaadjes, pasacana, kunt u eten en hebben een wat zoete smaak. cardones1-1.jpgVoor de indianen die hier woonden stond dit vast op hun menu. Verschillende vogels en andere diersoorten kunnen hier gevonden worden. Het Parque Nacional Los Cardones is ook een belangrijke paleontologische vindplaats met pootafdrukken van dinosaurussen van ruim 70 miljoen jaar oud. U kunt met eigen vervoer gaan of een excursie boeken waarvan het park deel uit maakt.

Openingstijden:

Maandag t/m zondag van 09:30 uur tot 18:00 uur.

Toegang is gratis.

111115-63.jpg

111114-114.jpg


Maak jouw eigen website met JouwWeb