Salinas GrandesDe Salinas Grandes is een zoutvlakte gelegen in de provincie Jujuy. Het bestaat uit een zoutvlakte van 215 km2 op een hoogte van 3500 m met uitzicht op de bergen van de Andes. Er wordt nu nog steeds zout gewonnen, dus er is een grote kans dat u werkzaamheden ziet. Het zout wordt gewonnen door de plek te drogen en zo is er in miljoenen jaren een zoutvlakte ontstaan. sali1-1.jpgU kunt parkeren langs de weg die dwars door de zoutvlakte loopt en er zijn plekken om iets te eten of een aandenken te kopen. De plek is ideaal om leuke foto's te maken. Er is geen schaduw dus neem voldoende zonnecreme mee, zodat u niet verbrand want de zon is zeer sterk. Een petje en een zonnebril zijn ook geen overbodige luxe.

Als u met de auto gaat rijdt u via Cuesta de Lipán. sali2-1.jpgVia een slingerweg bereikt u een hoogte van 4170 m (aangegeven met een steen) en daarna rijdt u door naar de zoutvlakte. De zoutvlakte ligt 66 kilometer van Purmamarca en u kunt hier vandaan ook een excursie maken met een mini busje of met een privé chauffeur. U kunt hiernaar zoeken, maar de kans is groot dat u snel wordt aangesproken of u naar de Salinas Grandes wilt. Er rijdt geen bus naar de Salinas Grandes, dus met de auto of een excursie zijn de enige mogelijkheden. Gaat u op tijd terug naar Purmamarca, want aan het eind van de middag stijgen de wolken uit het dal en dan kan het nogal mistig worden. Gelukkig staat alles goed aangegeven, dus de kans dat u verdwaalt is erg klein.sali3-1.jpg

De Salinas Grandes zijn het hele jaar te bezoeken, zowel in de winter als in de zomer. Al is er wel een kans dat in de regenperiode aan het begin van het jaar de zoutvlakte bedekt is met water, wat wel zorgt voor een mooie reflectie van de zon in het water.

 

111114-125.jpg