ParkenEr zijn in Buenos Aires vele parken om te relaxen, een wandeling te maken, te sporten of te zonnebaden. De inwoners van Buenos Aires maken hier volop gebruik van en vooral op zondag zijn de parken een ontmoetingspunt voor familie en vrienden.


PARQUE TRES DE FEBRERO 

Het enorme park Tres de Febrero is ook bekend als Los Bosques de Palermo (de bossen van Palermo), Het park is een van de populairste open plekken van de stad. Het is de perfecte plek om te ontspannen en tot rust te komen. U kunt er wandelen, rennen, fietsen, rolschaatsen of picknicken met vrienden.

111114-32.jpg

Parque tres de Febrero


JARDÍN BOTÁNICO

De Jardín Botánico  is een plek om te wandelen, te ontspannen en een scala aan planten en bomen te ontdekken die inheems zijn in Argentinië en andere regio's. 

111114-34.jpg

Jardin Botánico


JARDÍN JAPONÉS

De Japanse tuinen zijn een van de meest ontspannende plekken in Buenos Aires. Gelegen naast het park Tres de Febrero, werd het park in 1967 ingewijd om samen te vallen met een bezoek van de toekomstige keizer van Japan, Akihito en zijn vrouw Michiko.

111114-33.jpg

Jardín Japonés


ECO PARQUE

De historische dierentuin van Buenos Aires is heropend als een interactief 21e eeuws ecopark, dat de levensstandaard van de dieren verbetert en bezoekers een meer educatieve ervaring biedt.

111114-35.jpg

Eco Parque


PARQUE LAS HERAS

Tussen Alto Palermo en Palermo Norte ligt het Parque Las Heras. Hier stond ooit de gevangenis van Buenos Aires. De buurtbewoners komen hier op een mooie dag genieten van de zon,  hun hond uitlaten of om op een bankje te zitten. 

111114-36.jpg

Parque Las Heras


COSTANERA NORTE

De Costanera Norte is een kustcorridor die langs de rivier de Rio de la Plata loopt. Van Recoleta helemaal tot Ciudad Universitaria (universiteitsstad)en langs Palermo. Langs de route vindt u parken, winkelcentra, bars, clubs en sportcentra.

111114-37.jpg

Costanera Norte


PLAZA FRANCIA

Deze aangename groene ruimte is de perfecte plek om te rusten na een bezoek aan de bezienswaardigheden. Het is vernoemd naar het centrale monument geschonken door Frankrijk aan Argentinië,  dit ter gelegenheid van het eeuwfeest van de Mei-revolutie van Argentinië in 1910.

1112-46.jpg

111114-38.jpg

Plaza Francia


PARQUE CARLOS THAYS

Dit park van 4500 m2 is vernoemd naar de Franse tuinarchitect die verantwoordelijk is voor veel van de parken in de stad. Het werd geopend in 1990 op de plaats van het voormalige pretpark Italpark. 

111114-39.jpg

Parque Carlos Thays


PLAZA SAN MARTÍN

Plaza San Martín, gelegen in Retiro, is een van de oudste pleinen van de stad en was de locatie voor verschillende historische evenementen.

111114-40.jpg

Plaza San Martín


PARQUE MUJERES ARGENTINAS

Het Parque de las Mujeres (Het Park van de Vrouwen) werd geopend in 2007 en is een eerbetoon aan de vrouwen van Argentinië (veel van de straten in de wijk Puerto Madero zijn vernoemd naar beroemde vrouwen). Het park heeft een groot centraal plein en verschillende niveaus bieden een panoramisch uitzicht over de omgeving.

1112-48.jpg

111114-41.jpg

Parque Mujeres Argentinas


PARQUE MICAELA BASTÍDAS

Dit park werd ingehuldigd in 2003 en werd ontworpen door de architecten Néstor Magariños, Irene Joselevich en Graciela Novoa. Er zijn verschillende secties - la Plaza del Huerto, la Plaza de los Niños en la Plaza del Sol - verbonden door trappen en paden.

1112-39.jpgrestroom15-30.jpg

111114-42.jpg

Parque Micaela Bastídas


PLAZA MARIA EVA DUARTE PERÓN

Het plein Plaza María Eva Duarte de Perón behhoort tot de onderneming Madero Harbour, gelegen in het Puerto Madero Dock 1. Het is een privéplein voor openbaar gebruik gebouwd door de ontwikkelaar onder leiding van Alejandro Ginevra en is 3 hectare groot. Het plein werd ingehuldigd op 26 november 2008.

Plaza Maria Eva Duarte Perón


COSTANERA SUR

De Costanera Sur, of zuidelijke rivieroever, was een van de meest populaire plekken om te ontspannen in de stad in de eerste helft van de 20e eeuw. Mensen baden in de rivier en er waren talloze restaurants en bars, zoals de legendarische Cervecería München, waar nu het Museo del Humor is gevestigd . Tegenwoordig heeft het gebied een deel van zijn vroegere pracht teruggevonden dankzij de ontwikkeling van Puerto Madero en de oprichting van het Costanera Sur Ecological Reserve, waardoor het gebied opnieuw een van de meest populaire plaatsen is om te wandelen, fietsen en te ontspannen voor de hele familie.

111114-43.jpg

Costanera Sur


RESERVA ECOLOGICA

Het ecologische reservaat Costanera Sur beslaat 350 hectare en is het grootste en meest biodiverse groene gebied in de stad Buenos Aires. Ondanks de nabijheid van het drukke centrum, met de wolkenkrabbers van Puerto Madero in het zicht, is het een opmerkelijk rustige oase van rust en een toevluchtsoord voor wilde dieren.

1112-47.jpgrestroom15-32.jpg

111114-44.jpg

Reserva Ecologica


PARQUE LEZAMA

Een van de privétuinen van de familie Lezama, Parque Lezama in San Telmo is een van de oudste parken van de stad.

111114-45.jpg

Parque Lezama


PARQUE DE LA CIUDAD

Het Parque de la Ciudad is een van de grootste parken in Buenos Aires met een oppervlakte van 75 hectare. Gelegen in de zuidelijke buurt van Villa Lugano (waar de Av. Cruz  kruist met Av. Escalada), bevat het een bosrijk gebied met meer dan 200 inheemse boomsoorten, een aantal meren, een amfitheater voor grote evenementen (zoals de gratis  concerten van Ciudad del Rock ), verschillende muurschilderingen en sculpturen. Op een gegeven moment was het park de thuisbasis van een pretpark met verschillende attracties en achtbanen, de verlaten overblijfselen van veel van de attracties zijn nog steeds aanwezig.

111114-46.jpg

Parque de la Ciudad (Villa Lugano)


PARQUE DR.  NICOLÁS AVELLANEDA

Gelegen in het hart van de gelijknamige buurt, was dit grote park vroeger een boomgaard gerund door een religieuze orde om groenten en fruit te leveren aan de school voor weeskinderen in de 18e eeuw. In 1828 werd het land verworven door de aristocratische familie Olivera, die er een landhuis met de naam Los Remedios bouwde en het land gebruikte als een centrum voor experimenten met landbouw en veeteelt.

De familie Olivera verkocht het land aan de gemeentelijke overheid in 1912 en het werd omgezet in een openbaar park van 30 hectare, het derde grootste in Buenos Aires. Het park bewaart het historische centrum van de estancia van de familie Olivera, en is ook de thuisbasis van de gemeentelijke plantenkwekerij, een sportcentrum, een miniatuurspoorweg die werd gebracht uit de voormalige stadsdierentuin en een kunstcentrum bekend als "El Tambo" (de zuivel) omdat de plek eerder melk leverde aan het hele gebied rond San José de Flores en verschillende overheidsdiensten. 

111114-47.jpg

Parque Dr. Nicolás Avellaneda (Parque Avellaneda)


PARQUE RIVADAVIA

In het hart van de wijk Caballito wordt hier elke dag een tweedehands boeken-, tijdschrift- en platenbeurs gehouden die tot een ander tijdperk lijkt te behoren. Rivadavia Park, dat werd geopend in 1928, werd gebouwd op het terrein van een herenhuis dat toebehoorde aan de familie Lezica, die ook eigenaar was van het land waarop het nabijgelegen Parque Centenario werd gebouwd.

111114-48.jpg

Parque Rivadavia


PARQUE CENTENARIO

Gelegen in de buurt van Caballito (tussen Av. Angel Gallardo en Río de Janeiro) is een ander ontwerp van de alomtegenwoordige Carlos Thays, het cirkelvormige Parque Centenario (12 hectare) wordt veel gebruikr door joggers en sporters. Het park bevat fitnessapparatuur voor buiten, een speciaal consultatie- en oefenpunt voor ouderen, een meer, een skatepark en een voetbalveld.

111114-49.jpg

Parque Centenario


PARQUE SARMIENTO

Dit 70 hectare grote park in de buurt van Saavedra werd ingehuldigd in 1981 en is opmerkelijk vanwege zijn sportinstallaties, waaronder vier full-size voetbalvelden, twee kleinere velden, twee banen voor paleta, een Argentijnse versie van basketbal, twee olympische zwembaden, 2 handbalvelden, 12 tennisbanen (op cement), beachvolleybal- en softbalvelden, een 3 km fietspad, een aerobiccircuit en banen voor atletiek, rolschaatsen en BMX freestyle. Er zijn ook twee restaurants en verschillende barbecues voor openbaar gebruik.

111114-50.jpg

Parque Sarmiento (Saavedra)


BARRANCAS DE BELGRANO

Het park "Barrancas de Belgrano" is ontworpen door de beroemde Frans-Argentijnse parkarchitect Carlos Thays. De bewoners van Belgrano gaan hierheen om te wandelen, te sporten of te zonnen.

111114-51.jpg

Barrancas de Belgrano

La Glorieta


PARQUE DE LOS NIÑOS

Gelegen aan de rivier in het uiterste noordoosten van de stad, biedt het 32 ​​hectare grote park een bevoorrecht uitzicht op de Rio de la Plata en veel ruimte voor kinderen om rond te rennen. Er zijn zandbakken, kinderspeelgoed en vliegers te huur - de wind uit de rivier maakt vliegeren tot een populaire activiteit.

111114-52.jpg

Parque de los Niños


PARQUE DE LA MEMORIA

Het Parque de la Memoria is een openbare ruimte gelegen tegenover de Río de la Plata in het noordelijke deel van Buenos Aires om de slachtoffers van staatsterrorisme te herinneren, beide aan de zelfbenoemde civiel-militaire dictaturen als Argentijnse revolutie(1969-1973) en nationaal reorganisatieproces (1976-1983) vanaf de regering van Juan Domingo Perón en María Estela Martínez de Perón (1973-1976).

111114-53.jpg

Parque de la Memoria


Maak jouw eigen website met JouwWeb