PurmamarcaSlechts 156 km buiten Salta in de provicie Jujuy, vindt u het schilderachtige dorp Purmamarca. Met een naam die zich vertaalt naar 'Stad van het Maagdelijke Land', zult u versteld staan ​​van het gebied, tussen door de Rio Purmamarca in het noorden en de pittoreske heuvel met de zeven kleuren in het westen. purma1.jpgMet een lokale bevolking van 1000 inwoners en de overblijfselen van de originele zeventiende eeuwse architectuur, is dit dorp een overblijfsel uit het verleden.
Er zijn een aantal bezienswaardigheden in Purmamarca. Of u nu kiest voor een bezoek aan de Iglesia Santa Rosa de Lima in het centrum van het dorp, gebouwd in 1648 en met originele Cuzco School-stijl schilderijen of de naburige archeologische vindplaatsen met grotschilderingen. purma1-1.jpgBovendien moeten bezoekers niet verbaasd zijn als ze wakker worden met geluiden van lokale muzikanten die vaak door de straten lopen. Handwerkwinkels kleuren de dorpsstraten, met kleding, ambachten, poncho's en geweven kleding. Maak een uitstapje buiten Purmamarca en bezoekers zullen nog meer ontdekken wat dit gebied te bieden heeft. puna-2.jpgMet het relatief milde klimaat is het comfortabel om overdag van het gebied te genieten tijdens het wandelen of paardrijden.
Bovendien markeert de Paseo de los Colorados een prachtige wandeling van drie kilometer met natuurlijk gebeeldhouwde rode kliffen en een reeks adembenemende uitzichten.
GESCHIEDENIS

Hoewel er weinig bekend is over de exacte datum van vestiging, heeft het dorp Purmamarca een pre-Spaanse oorsprong, dat wordt gekenmerkt door de stadsplanning rond de Iglesia Santa Rosa de Lima. De gebouwen van vandaag zijn voornamelijk gebouwd met adobe, klei en stro en de dakpannen zijn gelegd met behulp van de technologie die doorgegeven is door generaties van de dorpsbewoners.
VERVOER

De meeste bezoekers reizen met de auto naar Purmamarca vanuit Salta, een rit van zo'n 2½ uur. De bus gaat via San Salvador de Jujuy en heeft een reistijd van 4½ uur.
ACCOMMODATIE

Hoewel er diverse accommodatie opties zijn is het verstandig om vroeg te boeken om de beschikbaarheid te verzekeren.

111114-118.jpg