Omgeving CordobaHoewel er geen tekort is aan dingen die u kunt doen en plaatsen die u kunt bezoeken binnen de stadsgrenzen van Cordoba, moet u tijdens uw verblijf voldoende tijd uittrekken voor de talloze excursies die voor u toegankelijk zijn op slechts een korte rit van het stedelijke centrum. U zult een opvallende combinatie van natuurlijke schoonheid en historische waarde vinden als u zich buiten de stad begeeft, met de pracht van de Andes en de geschiedenis van kleine steden zoals Achiras binnen handbereik. Hieronder worden slechts enkele van de mogelijkheden beschreven die wachten.

VILLA CARLOS PAZ

Op slechts 40 km van Córdoba is Villa Carlos Paz een prachtig klein toeristisch stadje en de toegangspoort tot de prachtige Punilla-vallei. Gelegen aan de oevers van het meer van San Roque, kunnen bezoekers gaan zwemmen, kajakken, zeilen of windsurfen. el-cerro-de-la-cruz.jpgU kunt er ook vissen, paardrijden, mountainbiken en wandelen binnen een paar kilometer van deze schilderachtige stad. Het is dichtbij genoeg voor een dagtocht, maar er zijn een aantal hotels in de buurt als u een nacht of twee wilt blijven. Zorg ervoor dat u de stoeltjeslift naar El Cerro de la Cruz neemt voor uitzicht op het meer en de stad beneden als het mooi weer is.

111115-75.jpg

VALLE DE PUNILLA 
Verborgen in de bergketens grenzend aan Cordoba, biedt de Valle de Punilla talloze excursies en dagtochten aan. valle-de-punilla-cordoba.jpgHet gebied wordt vaak gebruikt als vakantiebestemming voor zowel Argentijnen als reizigers, met zijn opvallende landschappen en verscheidenheid aan voorzieningen. Gelegen op 120 kilometer van Cordoba, kunt u tijdens deze weekendexcursie een bergpas wandelen, paardrijden of een klifduik maken in een ongerept meer.

111115-76.jpg
LAGUNA MAR CHIQUITA
Gelegen net ten noordoosten van de provincie Cordoba, is dit meer waar de rivieren Dulce, Suquia en Xanaes in stromen een populaire toeristenbestemming om verschillende redenen. arboles_en_mar-1.jpgHet water zou therapeutisch zijn, de fauna is divers en zeldzaam en de sportvisserij die het biedt is onovertroffen.
Laguna Mar Chiquita, een enorm reflecterend meer met onberispelijk blauw water, is ideaal voor vele soorten waterrecreatie, terwijl het kleine stadje Miramar aan de oevers alle nodige voorzieningen biedt voor uw excursie.

111114-139.jpg

ACHIRAS 
Met een bevolking van slechts 2500 inwoners ligt Achiras in de Sierra de los Comechingones, net buiten Cordoba. achiras2.jpgBekend om zijn dichte bossen en web van talloze rivieren en beken, is het gebied rijk aan natuurlijke aantrekkingskracht en historische betekenis. Het dorp dateert al uit 1570 en blijft trouw aan zijn verleden en weerstaat het grootste deel van de moderne vooruitgang die we vandaag kennen. Er zijn paardrijtochten en trektochten om de natuur te verkennen.
VALLE DE TRASLASIERREA & MINA CLAVERO
De Valle de Traslasierras is al meer dan honderd jaar een populaire vakantiebestemming en staat bekend om zijn diverse wandel- en fietspaden, paardrijtochten en panoramische paragliding avonturen. Los-Cajones-Mina-Clavero-.jpgGelegen in het westelijke deel van de provincie Cordoba, wordt de vallei gemarkeerd door het pittoreske stadje Mina Cavero. Met zijn gematigde temperaturen en relatief lage luchtvochtigheid gedurende het hele jaar, is deze bergachtige bestemming een rustige en serene plek om de schoonheid van de regio Cordoba te ervaren.

111115-77.jpg