EsquelOngeveer 1700 km ten zuiden van Buenos Aires ligt de prachtige stad Esquel in een groene bergvallei in het westen van de provincie Chubut. Dit betekent "plaats waar distels zijn" of "trillend moeras" vanwege het moerassige land rond de beek Esquel, de stad is het belangrijkste toeristische centrum in het Chubut-gebergte en wordt beschouwd als een uitstekende visbestemming. eq1-1.jpgKoude, besneeuwde winters en heerlijke zomers lokken bezoekers die genieten van de verschillende wandel-, kampeer-, paardrij-, estancia-tochten en sightseeing-mogelijkheden, vanwege de spectaculaire locatie aan de voet van de Andes. Als de belangrijkste stad in het natuurgebied gevormd door Cerro La Zeta, Cerro Cruz en Nahuel Pan, Esquel is een plek die zeker iedereen zal verbazen en uitnodigen om rond te kijken.
GESCHIEDENIS
De eerste expedities naar Esquel dateren rond 1670, bestaande uit religieuze groepen zoals de jezuïeten die vanuit de Stille Oceaan door de Andes reisden. De kolonisten verschenen aan het einde van de achttiende eeuw en in 1865 bracht het schip Mimosa de eerste Welshe kolonisten, die zich in de Chubut-riviervallei vestigden. Onder de bewoners van het land zijn de indianenvolken zoals de Tehyelches, Chuliaken en Mapuches. De stad werd opgericht op 25 februari 1906, toen het eerste telegraafstation door Medardo Morelli in werking werd gesteld.

BEZIENSWAARDIGHEDEN
Met meer dan 28.000 inwoners in deze zogenaamde "Comarca de los Alerces" (lariksgebied), biedt het een alsmaar groeiende infrastructuur met restaurants, accommodaties, excursies en transportdiensten zodat bezoekers de volop van Esquel kunnen genieten. Trekking, vissen, jagen, bergbeklimmen en 4x4 toeren zijn slechts enkele van de beschikbare activiteiten met als achtergrond het bergachtig terrein. lago-futalaufquen-1-71-14141001781.jpgEr zijn veel excursies naar de meren Lago Futalaufguen,  Lago Menendex, Lago Cisne, Lago Verde, Lago Rivadavia en Lago Rosario en de toeristenbureaus bieden spannende tochten en sport activiteiten aan. Het Provinciaal Theaterfestival wordt hier gehouden en de rivieren zijn een prima plek voor vliegvissers. Daarnaast zijn er ook regionale ambachtelijke markten, met artikelen gemaakt door afstammelingen van de inheemse bevolking.
LA HOYA
Bezoekers van alle soorten wintersporten komen naar het skiresort La Hoya waar de pistes open zijn tot half oktober, terwijl de rivieren in het gebied het vissen op soorten mogelijk maakt die normaal alleen in Chileense rivieren voorkomen. 

PATAGONIAN EXPRESS LA TROCHITA
eq11.jpgHet is een reis door de geschiedenis en van het gebied. Deze trein rijdt twee toeristische routes: van Esquel naar Nahuel Pan en van El Maitén naar Desvio Thomae en terug. Reizend langs bossen met bloeiende lupine, is deze trein een speciaal onderdeel van de Zuid-Amerikaanse geschiedenis. De trein rijdt op een ouderwets smalspoorsysteem uit de eerste helft van de vorige eeuw. Na een uur stopt de trein op het station van Nahuel Pan, bewoond door Mapuche afstammelingen die lokaal handwerk maken. Zie volgende pagina voor meer informatie.
LOS ALERCES EN TREVELIN 
alercas-2.jpgSlechts 45 kilometer van Esquel ligt het prachtige Parque Nacional Los Alerces, een park met watervallen, meren, rivieren en bossen met een adembenemend uitzicht op de Andes. lahuan_alerce_ver-2.jpgHet  duizend jaar oude lariksbos "Alerzal Milenario" herbergt bomen van meer dan 3000 jaar oud, waardoor de bomen een van de oudste levende wezens op de aarde zijn. Men kan ook Trevelin bezoeken, de eerste gemeenschap in dit gebied, opgericht door Welshe pioniers uit Puerto Madryn.

Toegang Parque los Alerces:

Volwassenen AR$ 1.820.

Kinderen van 6 jaar tot 12 jaar AR$ 140.


Maak jouw eigen website met JouwWeb