San Martin de los AndesEen van de mooiste plekken van Argentinië, San Martin de los Andes, biedt bezoekers een breed spectrum aan buitenactiviteiten, culturele bezienswaardigheden, restaurants en de schoonheid waar Argentinië bekend om staat. Gelegen in het noordwestelijke deel van Argentinië, ligt het dicht bij de Chileense grens en dient als toegangspoort tot het Parque National Lanin.
GESCHIEDENIS
San Martin de los Andes werd opgericht op 4 februari 1898 door kolonel Celestino Pérez in opdracht van generaal Rudecindo Roca in de vallei van het Lago Lácar in samenwerking met de Indianen. Aanvankelijk was de economie van het dorp gebaseerd op de landbouw, maar in de afgelopen decennia is het toerisme op de voorgrond getreden en gezien de locatie, het prachtige landschap en de levendige geschiedenis is San Martin de los Andes een zeer populaire toeristische bestemming geworden. Voor de bezoeker, of het nu voor een korte tijd of een langere vakantie is, San Martin de los Andes biedt een breed scala aan activiteiten.
LAGO LÁCAR
san1-1.jpgDe meest zichtbare attractie is het Lago Lácar, dat adembenemende uitzichten en een verkwikkende duik biedt. Gelegen aan de noordoostelijke oever van het meer is de plaats voor watersport in en rond het Lago Lácar.

WANDELEN 
san11-1.jpgU kunt wandelingen maken naar Cerro Colorado, Playa La Islita, Playa Catritre of  Playa Quila Quina. Elk van deze bestemmingen ligt op 9 km van het centrum van de stad en biedt een mooie en gevarieerde wandeling door de omgeving.

CERRO CHAPELCO 
Voor degenen die op zoek zijn naar een actieve wintervakantie, biedt San Martin de los Andes de nabijheid van de Cerro Chapelco. Het is een internationaal bekend skiresort met meer dan dertig skipistes, tien skiliften en een restaurant op de bergtop, bereikbaar met de kabelbaan, die uitzicht biedt op de omliggende bergtoppen. Cerro Chapelco is echter niet alleen een winterbestemming, maar in de zomer wordt het een locatie voor paardrijden, mountainbiken, wandelen en bergbeklimmen.
MUSEA
primeros-pobladores-51.jpgVoor diegenen die geïnteresseerd zijn in de cultuur en geschiedenis van de regio zijn er het Museo Primeros Pobladores en het Museo del Che (Guevara). U kunt ook boottochten op het meer maken. Bezoekers kunnen een prachtig uitzicht hebben op San Martin de los Andes vanuit de lucht. De Aeroclub de los Andes biedt zweefvliegtochten door de regio aan of u kunt paragliden in de Cerro Chapelco. Ten slotte kunnen bezoekers de omgeving verkennen te paard of per fiets.


Maak jouw eigen website met JouwWeb