RosarioRosario is met ongeveer 1,3 miljoen inwoners, de derde stad van het land. De stad ligt 300 km ten noordwesten van Buenos Aires aan de westelijke oever van de Rio Paraña in de provincie Santa Fe. Gelegen aan de Rio Paraña is het een belangrijke havenstad. U kunt een boottocht maken op de rivier, deze vertrekken van het Estacion Fluvial. De Puente Rosario-Victoria is de verbinding tussen Rosario en de stad Victoria ten oosten van de Rio Paraña in de provincie Entre Rios. De brug is 4 km lang en werd geopend in 2003. Er is een groot monument in Rosario ter herdenking aan het maken van de Argentijnse vlag door vrijheidsstrijder Manuel Belgrano. Rosario is de geboorteplaats van Che Cuevara en Lionel Messi. Tijdens de zomer gaan de inwoners naar het strand gelegen aan de oever van de Rio Paraña. De zomers zijn er heet en vochtig met onweersbuien en veel zon. De lente en de herfst hebben aangenaam weer met warme dagen en koele nachten. De winters zijn gematigd met ook zo nu en dan zonnige dagen.

111114-90.jpg

GESCHIEDENIS

Het gebied werd oorspronkelijk bewoond door indianenstammen. In 1689 werd het gebied toegewezen aan de Spaanse kapitein Luis Romero de Pineda als betaling voor zijn diensten aan de Spaanse koning en hij stichtte de eerste permanente nederzetting. De jezuïten kochten in 1719 een deel van het land en brachten het beeld van de Maagd van Rosario in 1773 vanuit Cadiz in Spanje. Op 27 februari 1812 hees Manuel Belgrano aan de oevers van de Rio Paraña de door hem gecreëerde Argentijnse vlag. De stad werd officieel tot stad verklaard op 3 augustus 1852 en stond toen bekend als Pago de los Arroyos (land van de rivieren). De Basilica de Nuestra Señora de Rosario werd aan het einde van de 19e eeuw gebouwd en de stad groeide deze periode door de immigratie vanuit Europa. In 1911 werd er een spoorlijn aangelegd, die Rosario verbond met Puerto Belgrano. Er waren toen ongeveer 407.000 inwoners, waarvan 47% immigranten. Na de dictatuur en de economische crisissen van 1989 en 2001 verbeterde de economische situatie van Rosario door de export van landbouwproducten.

VERVOER

Rosario is op verschillende manieren te bereiken:

-vliegtuig. Van Buenos Aires kunt u het vliegtuig nemen naar Rosario. Vanaf beide vliegvelden kunt u dagelijks vliegen met Aerolineas Argentinas. Verblijft u in Palermo, dan is het vliegveld Aeroparque Jorge Newbery vlakbij. De vliegduur is ongeveer 1 uur. Het vliegveld van Rosario ligt ongeveer 15 km van de stad. Naar de stad kunt u een taxi of bus nemen.

arw-2.png

-bus. Een goedkopere optie is de bus. U vertrekt van Retiro busstation en de reistijd is ongeveer 4 uur. 

bus1.png

-trein. de trein vertrekt vanaf het Retiro treinstation om 17:30 uur naar Rosario. De reistijd is ongeveer 6½ uur.

trenes1.jpg

-auto. De afstand tussen Buenos Aires en Rosario is ongeveer 300 km en de reistijd 3½ uur. 


Maak jouw eigen website met JouwWeb