CafayateHet zonnige Cafayate, gelegen in het hart van de noordoostelijke provincie Salta, is een toeristische bestemming voor reizigers met veel interesses. Cafayate is een rustig, pittoresk stadje met ongeveer 12.000 inwoners. De locatie van Cafayate maakt het de perfecte uitvalsbasis voor het verkennen van de omliggende valleien van Calchaquí en het is ook een geweldige bestemming voor het verkennen van de wijngaarden en rijke geschiedenis van Argentinië.
GESCHIEDENIS
De huidige stad Cafayate werd in 1840 gesticht op een missie plaats door Manuel Fernando de Aramburu. Het gebied is al veel langer bewoond; zowel de Inca's als eerdere groepen vestigden zich hier en de ruïnes van een fort staan ​​nog steeds in de buurt. Cafayate staat in Argentinië bekend als de 'bakermat van de folklore'.cuc2.jpg In februari organiseert de stad 'Serenata a Cafayate', het belangrijkste folklore-festival van Argentinië. Sinds de oprichting in 1974 is het festival uitgegroeid tot een groot cultureel evenement voor de regio en tegenwoordig worden er optredens verzorgd door veel van de belangrijkste Argentijnse muzikanten. Cafayate staat ook bekend om zijn wijnerfgoed. Het Torrontés Wine Festival vindt elk jaar in november plaats en biedt artiesten, schrijvers, volksmuzikanten en natuurlijk wijnproeverijen.
DE OMGEVING
Het rode rotsland rond deze stad is adembenemend: neem uw wandelschoenen en uw camera mee om een ​​aantal buitengewone uitzichten vast te leggen. Enkele hoogtepunten zijn Mt. Santa Teresita, de zandduinen van Los Médanos en de watervallen van de Colorado-rivier. cuc11.jpgVeel van deze sites zijn zichtbaar en toegankelijk langs de verharde nationale route 68 tussen Salta en Cafayate. Deze 190 km lange route voert u door de Quebrada de las Conchas en de Quebrada de Cafayate.
De grote hoogte, de rijke grond en het vochtige klimaat van Cafayate bieden de perfecte omstandigheden voor de wijngaarden die de stad omringencuc12.jpg. De wijnmakerijen in deze regio hebben internationale prijzen gewonnen voor hun Cabernet-, Chardonnay-, Malbec- en Torrontés-wijnen. De laatste, Torrontés, heeft een gedurfde, fruitige smaak en het is misschien wel de bekendste wijn van Cafayate. Bijna alle wijnmakerijen ("bodega's") bieden dagelijks wijnproeverijen en gratis rondleidingen aan en deze zijn de moeite van het bekijken waard. Enkele grote wijnhuizen zijn Etchart (de grootste in de regio), La Rosa, La Banda en Rio Colorado. Als u tijd heeft, wilt u misschien ook een kaasproeverij proberen; niets past beter bij een gekoeld glas witte Torrontés-wijn als een geitenkaasje.
cuc13.jpgZorg er ook voor dat u wat wijnijs proeft: het is uniek voor Argentinië en u zult waarschijnlijk nooit meer op dezelfde manier aan Torrontés of Cabernet denken.
In de stad zelf kunt u de kathedraal bekijken en door de straten dwalen. Maak een wandeling rond het met bloemen gevulde hoofdplein om Argentijns handwerk te vinden, van lama-wol poncho's, gevlochten manden tot aardewerk potten.
BEREIKBAARHEID
Cafayate is alleen bereikbaar met vervoer over land; er is geen luchthaven. Het is het gemakkelijkst om de stad te bereiken met de auto of met de bus via route 68 vanuit de hoofdstad Salta. Er rijden dagelijks bussen vanuit het busstation van Salta. De weg naar de stad staat bekend om zijn uitzicht, dus bereid u voor op een onvergetelijke reis naar Cafayate. Als u een bus neemt, moet u er rekening mee houden dat de bergwegen slingeren. Als u vatbaar bent voor reisziekte, neem dan geschikte medicatie mee. De rit tussen Salta en Cafayate is ongeveer 190 kilometer en er zijn weinig tankstations daartussenin. Als u zelf rijdt, zorg dan dat u een volle tank benzine hebt als u aan de rit begint.
ACCOMMODATIES
Cafayate biedt een grote verscheidenheid aan hotels, van hostels tot vijfsterrenhotels.

111114-115.jpg