MalbecMalbec is een rode wijn van oorsprong uit Zuid-Frankrijk, waar het bekend staat als Cot, of een van de vele andere namen, afhankelijk van welke regio van Frankrijk u bezoekt. Deze verscheidenheid aan namen bestaat vanwege de alomtegenwoordige aanwezigheid van de wijn in het hele land. Malbec verloor zijn populariteit in zijn Franse geboorteplaats vanwege het weer in de regio, waardoor de druiven verslechterden en er geen kwaliteitswijn meer werd geproduceerd. Maar toen de zwarte druiven in de provincie Mendoza werden overgeplant op Argentijnse bodem, ontstond er een krachtig aromatische wijn, rijk aan paarse tinten en levendig met een aangename smaak. De omgeving van Mendoza stimuleert de groei van deze druiven, brengt hun sterke punten tot leven en creëert zo een bloeiend gewas. De ligging van de provincie, aan de voet van de Andes, biedt bescherming tegen vervuiling en slecht weer. Gelegen op ongeveer 762 meter boven zeeniveau, heeft Mendoza geconcentreerd zonlicht, een gematigd klimaat en koele avonden, die allemaal bijdragen aan de succesvolle ontwikkeling van Malbec-druiven.
ARGENTIJNSE MALBEC 
Malbec wordt de "Franse druif" genoemd (als eerbetoon aan zijn oorsprong), evenals Verdot of Malbeck. Argentinië staat bekend om het produceren van enkele van de meest opmerkelijke gewassen van Malbec, waaronder enkele elementen van Cabernet Sauvignon en Merlot. Het is gevormd als een lichte wijn, fris met een fruitige geur, pruimensmaak en vol tannine. Malbec kan jong gedronken worden, evenals een gerijpte wijn. Maar als de druiven te vroeg worden geoogst, mist de wijn de smaak van pruimen en zoethout die gewoonlijk wordt aangetroffen als men er langzaam van nipt. Als een van de meest voorkomende soorten wordt Malbec in Argentinië beschouwd als maatstaf voor het meten van de ontwikkeling van andere wijnen, evenals als bewijs van de kwaliteit van een wijn. Mendoza, de thuisbasis van Malbec, produceert meer dan de helft van alle wijn die in Argentinië wordt geproduceerd. En u hoeft niet veel geld uit te geven om een ​​perfecte fles Malbec te vinden.
ETEN
Als een diepe, rijpe, peperige en substantiële wijn is het een geweldige begeleider van Argentijns rood vlees, lamsvlees en pasta. Een glas Malbec brengt de rijke smaken van het eten naar voren en voegt een extra dimensie toe aan de smaakervaring.
BODEGA'S
Aangezien Malbec een van de meest vooraanstaande Argentijnse wijnen is, produceren bodega's in het hele land verschillende variëteiten. Mendoza is de meest prominente regio die gespecialiseerd is in Malbec en herbergt vele bodega's. Een daar gelegen bodega, Bodega y Vinedos Maurico Lorca, produceert jaarlijks meer dan 17.000 flessen Malbec. Een andere wijnmakerij, Mythos Wines creëert een versie van Malbec in combinatie met een Merlot. De bodega Altos Las Hormigas is een samenwerking tussen Italianen die besloten om de wijnproductie in Malbec te beginnen. Na een aanval van mieren (vandaar de vreemde naam van deze bodega) die bijna de wijnstokken vernietigde, creëerden de eigenaren met succes een uniek type Malbec dat later door Wine Spectator Magazine werd uitgeroepen tot een van de 100 beste wijnen.
TOEKOMST
Met een toename van de export en verdere ontwikkeling van productietechnieken, zal Malbec alleen blijven groeien als een belangrijke bijdrage aan de wijnwereld. Hoewel de wijn misschien is mislukt als Franse wijn, is hij als Argentijnse wijn weer tot bloei gekomen. De wijn is goedkoop, lekker en gemakkelijk te combineren met eten - een winnende combinatie die de toekomst alleen maar rooskleuriger kan maken voor deze geweldige wijn.


Malbec druiven

Rood vlees met Malbec


Maak jouw eigen website met JouwWeb