TrelewTRELEW

Trelew is de grootste stad in het gebied met een bevolking van 100.000. Net als Puerto Madryn werd de stad bewoond door immigranten uit Wales en herbergt drie uitstekende regionale musea en twee goed bewaard gebleven Welshe kapellen, waarvan de oudste werd gebouwd in 1880. Op de begraafplaats van de kapel liggen de graven van veel vroege kolonisten. De dichtstbijzijnde luchthaven bij  Valdes-schiereiland ligt aan de rand van de stad en heeft meerdere vluchten per week van en naar Buenos Aires. Trelew is trots op zijn titel als toegangspoort tot het Atlantische Patagonië en is net zo populair bij bezoekers die met het vliegtuig aankomen als Puerto Madryn bij degenen die met de auto of bus aankomen.
MUSEA 
museo-paleontooogico-ef1.jpgHet Paleontologisch Museum Egidio Feruglio, net ten zuiden van het centrale plein (de Plaza del Centenario), heeft prachtige meertalige displays over dinosaurussen en andere prehistorische wezens die ooit door deze gebieden zwierven. Een blok ten zuiden is het regionaal museum Pueblo de Luis, dat zijn eigen tentoonstellingen heeft over de geschiedenis en de inheemse gemeenschappen van de regio, evenals diorama's over de Welshe pioniers. Het ultramoderne Visual Arts Museum, direct naast het toeristenbureau van de stad  wordt beschouwd als het mooiste in zijn soort in het zuiden van het land.

paleontological-museum1.jpg

111112-286.jpg

111113-136.jpg

111114-326.jpg
WELSHE INVLOED
De invloed van Wales is het gemakkelijkst te zien in de twee kapellen die eind negentiende eeuw door pioniers werden gebouwd, evenals in het oude stadhuis. Het gebouw werd gebouwd in 1913, toen de taal en gebruiken van Trelew veel meer leken op wat men in Groot-Brittannië zou vinden dan in Argentinië. Zorg ervoor dat u wat tijd doorbrengt op de goed onderhouden pleinen met hun plantentuinen die u nergens anders in Argentinië ziet.
OUTDOORS
Trelew, vanwege de ligging in het binnenland en de gezonde omgeving, staat ook bekend om zijn buitenactiviteiten en is goed uitgerust voor fietsers (inclusief mountainbikers), trekkers en ruiters. Onlangs is de stad een centrum van ecotoerisme geworden en verschillende reisbureaus bieden zowel korte als uitgebreide reizen aan naar estancias en de vele provinciale en nationale parken in de omgeving. En wat zou Trelew natuurlijk zijn zonder enige hommage aan zijn pinguïns: eind september organiseert de stad elk jaar eind september de Fiesta Provincial del Pingüino, het Provincial Penguin Festival.