GolfArgentinië is een uitstekende golfbestemming. Het land is prachtig, de resorts zijn topklasse en er zijn tientallen geweldige golfbanen in veel schilderachtige regio's van Argentinië.

Argentinië heeft meer golfbanen dan enig ander Zuid-Amerikaans land. Immigranten uit Europa brachten de sport in de laatste helft van de negentiende eeuw naar Argentinië. Sindsdien hebben exclusieve clubs en luxe resorts enkele van de meest interessante en uitdagende golfbanen gebouwd en onderhouden.

Bij het plannen van een golfreis naar Argentinië is het belangrijkste om te onthouden dat de seizoenen tegengesteld zijn aan die op het noordelijk halfrond. De zomer in Argentinië valt tussen de maanden december en maart, terwijl de winter van juni tot oktober is. Voor de golfer betekent dat in feite geen golf tussen mei en september in Patagonië. Buenos Aires heeft een veel langer seizoen met slechts af en toe echt koude periodes in juni en juli.

GOLFBANEN
De meeste bestemmingen in Argentinië hebben golffaciliteiten. Buenos Aires en Bariloche bieden de meest interessante golfervaringen voor de bezoeker. Iguazu-watervallen en Tierra del Fuego.

Het is aan te raden om vooraf afspraken te maken op de meeste golfbanen, omdat sommige banen alleen op bepaalde dagen van de week voor het publiek toegankelijk zijn.

 

BUENOS AIRES

De Jockey Club met zijn grote traditie staat bovenaan de lijst van de beste golfbanen van Buenos Aires. Bella Vista en Olivos Golf hebben ook grote toernooien georganiseerd. 

THE JOCKEY CLUB

Avenue Marquez 1702 (San Isidro)

111115-268.jpg
GOLFCLUB OLIVOS

Ruta Panamericana Km. 32,4 (Pilar)

111115-269.jpg
GOLFCLUB BELLA VISTA

Irusta 3777 (Bella Vista)

111115-270.jpg

 

BARILOCHE

LIAO LIAO HOTEL
Av. Ezequiel Bustillo km. 25

111115-271.jpg

ARELAUQUE GOLF & COUNTRYCLUB
Ruta 82 tegenover het Gutierrez meer

111115-272.jpg

 

IGUAZU

IGUASSU GOLF CLUB & RESORT

Cataratas Ave. 6845 / Foz Do Iguacu - Parana (Brazil)

111115-273.jpg

 

USHUAIA

USHUAIA GOLFCLUB

Predio del Golf, Ruta 3 

111115-274.jpgMaak jouw eigen website met JouwWeb