Estancia'sEstancia's of ranches spelen een grote rol in de cultuur, economie en geschiedenis van Argentinië. Vroeger waren deze estancia's verantwoordelijk voor het maken van Argentinië tot een van de grootste vlees- en graanproducenten ter wereld. Deze enorme boerderijen liggen verspreid over het hele platteland en zijn tot op de dag van vandaag bekend om de beste steaks ter wereld. Voor Argentijnen is rundvlees niet alleen een dagelijks onderdeel van de maaltijd, maar ook de nationale trots, met meer dan 50 verschillende stukken vlees die in veel restaurants worden aangeboden.
Estancia's geven toeristen ook een zeldzame kans om als gast op een werkende boerderij te verblijven en de unieke gaucho cultuur te ervaren in een rustige en prachtige omgeving van een ongerept landschap. De meeste estancia's zijn meer dan 200 jaar oud en onderhouden nog steeds een dagelijkse levensstijl die stevig verankerd is in traditionele praktijken en waarden. Velen zijn gerestaureerde koloniale huizen en elke estancia is uniek.
De typisch Argentijnse estancia is een herenhuis met een combinatie van Franse, Engelse of koloniale bouwstijlen, waarbij de hoofdresidentie meestal is omgebouwd om gasten te ontvangen. Deze elegante en historische gebouwen kijken uit over uitgestrekte landschappen waar vee, schapen, geiten en paarden grazen.
CULTUUR
Estancia's staan ​​ook bekend om hun uitstekende keuken, vooral als het gaat om barbecueën, wat meestal betekent vers lokaal vlees van het lam en rund met groenten uit de eigen tuin. Sommige koks laten u zelfs hun recepten zien. Het is ook gebruikelijk om 's avonds met een groep mensen bij een kampvuur gitaar te spelen. Als u Spaans kent en een deuntje kunt houden, verwacht dan dat u gevraagd wordt mee te doen.
Gaucho's zijn een nationaal icoon geworden, hun leven wordt verteld in verhalen en legendes. Tegenwoordig zijn ze nog steeds een integraal onderdeel van de werkende estancia. 
BEZOEKEN
Hoewel sommigen meer bekend staan ​​om hun paardrij-activiteiten en -faciliteiten, nodigen alle estancia's gasten uit om hun unieke cultuur te ervaren. U krijgt een asado, de traditionele Argentijnse barbecue, empanada's en tal van andere lokale specialiteiten, waaronder vaak gerechten waar Argentinië niet zo bekend om staat, zoals het beste zoetwatervisaanbod. U krijgt ook een glimp van het dagelijkse leven op de boerderij, waaronder 's avonds een Argentijnse tango- en gauchoshow.
PAARDRIJDEN 
Paardrijden speelt een grote rol in het leven op een estancia en is een van de meest populaire manieren om de uitgestrekte regio's van Argentinië te verkennen. Sommige estancia's zijn gespecialiseerd in het fokken van paarden en bieden ideale omstandigheden voor reizigers die de ultieme paardrijvakantie willen. paard.jpgVariërend van beginners tot gevordenden, deze ranches bieden meestal begeleide trailritten, pololessen en een kans om mee te rijden met de gaucho's terwijl ze bezig zijn met hun dagelijkse activiteiten. Er zijn er zelfs een paar waarmee kleine groepen gasten bijna een week lang een rol als gaucho kunnen spelen. Sommige estancia's hebben ook hun eigen zadelwinkels en ze kunnen de gasten in gauchokleding kleden, ongeacht of hij of zij ooit op een paard zal rijden. De estancia's die meer geschikt zijn voor serieuze ruiters, bevinden zich meestal ten noorden en ten zuiden van Buenos Aires, terwijl gastboerderijen te vinden zijn aan de rand van bijna alle grote steden in Argentinië.
Andere estancia's, die paardrijden aanbieden voor gasten, hebben ook regelmatig geplande evenementen ter plaatse die de unieke vaardigheid van de gaucho's van de estancia demonstreren. Op deze ranches zal een bezoeker meestal gaucho's zien die hun rijkunst van wereldklasse tonen. Veel hiervan nemen andere culturele aspecten van het boerenleven op, zoals liedjes, dansen en spelletjes, tijdens de groepsactiviteiten. Deze gespecialiseerde estancia's zijn voornamelijk te vinden rond Buenos Aires en Bariloche.
Estancias zijn overal in Argentinië te vinden, van de pampa's buiten Buenos Aires tot de bergen van het zuidelijkste Patagonië. Gelegen in zo'n prachtige natuurlijke omgeving, zijn estancia's uitstekende plekken voor alle soorten buitenactiviteiten, waaronder paardrijden op paden of voor de meer avontuurlijke reiziger met de gaucho's op een veetocht.  Vele andere excursies, zoals wildwatervaren, vogels kijken, jagen of vissen, golf, tennis, zijn beschikbaar afhankelijk van de locatie van de betreffende estancia.