Parque Nacional los Glaciaresglaciareslogo.jpgParque Nacional los Glaciares ligt in het zuidwestelijke deel van de provincie Santa Cruz en is opgericht in 1937. Bekend om zijn adembenemende schoonheid en wetenschappelijke waarde vanwege de bescherming van bedreigde diersoorten en de unieke geografie, is de regio van 6.000 km² het hele jaar door een populaire bestemming. Als bevestiging van de geografische waarde heeft UNESCO het park in 1981 uitgeroepen tot natuurlijk erfgoed.
In het park vindt u een opvallend breed scala aan geografische kenmerken, die allemaal belangrijk zijn voor de wetenschappers van vandaag. Het gebied, waarvan ongeveer 30% bedekt is met ijs, wordt gewoonlijk verdeeld in twee secties die worden bepaald door de 2 grote meren die gedeeltelijk worden ingesloten door het park. lago5.jpgLago Viedma bedekt de noordelijke regio van het park, terwijl Lago Argentino (het grootste meer van Argentinië) de zuidelijke regio bepaald. Beide meren komen uit in de Rio Santa Cruz, die rechtstreeks uitmondt in de Atlantische Oceaan. Glaciar Perito Moreno, gelegen in het meest zuidelijke deel van het park, wordt algemeen beschouwd als de beroemdste en belangrijkste gletsjer in het gebied.
Reis verder naar het noorden binnen het park en u zult een heel ander landschap vinden. Het gebied bij de Cerro Fitz Roy, 3.405 m. hoog, biedt een unieke mix van meren, bossen, granieten bergtoppen en gletsjerstructuren.lago3.jpg
Het mooie Lago Roca ligt ten zuiden van Lago Argentino en biedt een onvergelijkbare mogelijkheid voor sportvissen en natuurobservatie in het Parque Nacional los Glaciares. Dit heldere meer staat bekend om zijn diverse vissoorten. Tussen de Patagonische Andes-bossen, is het gebied ook een gewilde plek om te kamperen, wandelen en fietsen. Sommige bezoekers kiezen er zelfs voor om tijdens de Argentijnse zomermaanden in het meer te zwemmen.

Toegang Parque Nacional los Glaciares:

Volwassenen AR$ 2.520 (€20,80).

Kinderen van 6 jaar tot 12 jaar AR$ 300 (€2,50).

111115-257.jpg

111112-275.jpg

111113-128.jpg

111114-316.jpg