Festivals en Evenementen 2023


ATP WORLD TOUR TORNEO DE TENIS ABIERTO DE BUENOS AIRES
De ATP World Tour is opnieuw in Buenos Aires in februari 2023,  de mannen- en dubbelwedstrijden worden gespeeld op de banen van de legendarische Lawn Tennis Club in Palermo.  Deelnemers aan het toernooi van 2023 zijn o.a. Carlos Alcaraz (Spanje), Lorenzo Musetti (Italië), Cameron Norrie (Groot Britannië), Diego Schwartzman (Argentinië) en Dominic Thiem (Oostenrijk) . De kwalificatiewedstrijden op zaterdag en zondag zijn gratis toegankelijk.
11 t/m 19 Februari 2023
Lawn Tennis Club Buenos Aires
Olleros 1510 (Palermo)
open10.png
111112-211.jpg
111113-104.jpg
open11.png
111112-212.jpg
111113-105.jpg
OIP1.jpg
111112-213.jpg

Torneo de Tenis Abierto de Buenos Aires


LOLLAPALOOZA ARGENTINA

Argentinië is een van de zeven landen waar Lollapalooza wordt gehouden, het festival met voor ieder wat wils, ongeacht je smaak in muziek! De headliners van dit jaar zijn  Drake, Blink-182, Lil Nas X, Billie Eilish en en de Nederlandse dj Armin van Buuren.

17 t/m 19 Maart 2023

Hipódromo de San Isidro

Av. Márquez 504 (San Isidro)

111115-186.jpg

111112-214.jpg

111113-106.jpg

Lollapalooza Argentina


BAFICI (BUENOS AIRES FESTIVAL INTERNATIONALE DE CINE INDEPENDIENTE)

BAFICI is het Internationale Festival van de Onafhankelijke Cinema in Buenos Aires en vindt elk jaar plaats in april met aanstormende lokale regisseurs en internationaal talent. Het festival toont internationale premières en vertoningen van speelfilms, documentaires door de hele stad evenals presentaties van regisseurs en acteurs in de films. Het festival organiseert ook wedstrijden in verschillende categorieën, waaronder de beste Argentijnse film, de beste Internationale film, de beste avant-garde-film en de beste mensenrechtenfilm. Tickets worden online verkocht en zijn verkrijgbaar bij de bioscoop Village Recoleta. Toegang tot de gratis vertoningen in Parque Centenario en Recoleta Cultural Center zijn beschikbaar voor degene die het eerst komt.

19  t/m 30 April 2023

111115-187.jpg

BAFICI


FERÍA DE ARTE CONTEMPORÁNEO ARTEBA

Als u in september in Buenos Aires verblijft en u bent een kunstliefhebber, mis dan arteBA niet. Het is het belangrijkste kust evenement in de stad, dat zich richt op Latijns-Amerikaanse kunstenaars en de nadruk legt op de hedendaagse kunst. Het is de jaarlijkse bijeenkomst van galeristen, kunstcritici, directeuren van musea en instellingen en liefhebbers. Elk jaar bezoeken meer dan 100.000 mensen de beurs, die galeries van over de hele wereld samenbrengt om de productie van meer dan 500 artiesten te tonen. 

1, 2 & 3 September 2023

Costa Salguero Centre

Av. Costanera Rafael Obligado 1221 (Palermo)

111115-188.jpg

ARTEBA


LA FERIA DEL LIBRO

La Feria del Libro is de internationale boekenbeurs van Buenos Aires. De beurs trekt elk jaar in april/mei meer dan een miljoen bezoekers die de stands van uitgevers bezoeken en om gesprekken en interviews met vooraanstaande auteurs bij te wonen. De 47e editie vindt plaats in 2023 In totaal omvat het festival meer dan 1000 evenementen variërend van de lancering van nieuwe titels tot debatten en rondetafelgesprekken.

25 April t/m 14 Mei 2023

La Rural 

Av. Sarmiento 2704 (Palermo)

111115-189.jpg

111112-215.jpg

111113-107.jpg

La Feria del Libro


ARGENTINA COMIC CON

Comic Con is een evenement met een primaire focus op stripverhalen en comic book-cultuur, waar fans samenkomen om makers, experts en elkaar te ontmoeten. Gewoonlijk is een Comic Con een meerdaags evenement, dat wordt georganiseerd in congrescentra, hotels of universiteitscampussen. Ze bieden een breed scala aan activiteiten en panels, waarbij een groot aantal deelnemers aan cosplay (verkleden als je favoriete stripheld) doet. Comic Con wordt ook gebruikt als een medium voor de industrie, waarbij uitgevers, distributeurs en verkopers hun stripgerelateerde releases vertegenwoordigen. Tegenwoordig zijn Comic Cons big business, met terugkerende shows in de hele wereld. Comic Con bevat een breed scala aan popcultuur- en entertainment-elementen in vrijwel alle genres, waaronder horror, animatie, anime, manga, speelgoed, verzamelbare kaartspellen, videogames , webcomics en fantasieromans.

8 t/m 10 December 2023

Openingstijden:

Vrijdag van 12:00 uur tot 20:00 uur.

Zaterdag en zondag van 10:00 uur tot 20:00 uur.

Costa Salguero Centre

Av. Costanera Rafael Obligado 1221 (Palermo)

111115-190.jpg

111112-216.jpg

 

 

Argentina Comic Con


EXPOSICIÓN RURAL DEL PAÍS

"La Rural" is een van de belangrijkste landbouw- en veemarkten in de wereld en vindt al sinds 1886 plaats in juli. Het wordt georganiseerd door de Argentijnse Rural Society en vindt plaats in het tentoonstellingscentrum van de vereniging en de Belle Epoque showground.  Het evenement was een vaste waarde voor de hogere klassen in het begin van de twintigste eeuw en het is nog steeds een spektakel voor het hele gezin. De tentoonstelling biedt honderden stands en er zijn duizenden dieren, met name vee en wedstrijden in verschillende categorieën, evenals demonstraties van acrobatische gaucho-vaardigheden.

19 t/m 30 juli 2023

La Rural

Av. Sarmiento 2704 (Palermo)

111115-191.jpg

Exposición Rural del País


FESTIVAL Y MUNDIAL DE TANGO
In augustus komen duizenden dansers en fans van tangomuziek naar Buenos Aires, de bakermat van de tango, voor een twee weken durende extravaganza van gratis concerten, tangolessen, milonga's en andere evenementen. Er treden nieuwe orkesten en gevestigde artiesten op en u kunt een aantal van 's werelds meest getalenteerde dansers in actie op 's werelds grootste Tangofestival zien. De Mundial de Tango, het belangrijkste internationale tango kampioenschap waar honderden dansers uit de hele wereld strijden om een plaats in de finale in het Luna Park stadion. De Mundial heeft twee categorieën: traditionele tangosalon (dansers weten niet op welke muziek ze zullen moeten dansen) en ingestudeerde tango choreografiën. Maak u geen zorgen als u uw dansschoenen vergeet; het festival heeft een eigen beurs met items gemaakt door enkele van de beste tangoschoenen en kleding specialisten. Het festival vindt plaats op diverse podia in de hele stad. Gratis toegang met beperkte plaatsen voor sommige evenementen.
1 t/m 31 Augustus 2023
111115-192.jpg

Festival y Mundial de Tango


CIUDAD EMERGENTE

Sinds 2008 heeft de culturele afdeling van de stad dit gratis festival georganiseerd om de jeugdcultuur te promoten en om nieuwe trends te ontdekken in de wereld van muziek, film, kunst, dans, mode, stand-up comedy en skate-cultuur. Cultureel centrum Usina del Arte en omgeving is de plaats voor dit festival dat vroeger in Recoleta werd gehouden, maar nu in de wijk La Boca . Het festival organiseert tientallen live optredens  van nationale en internationale bands, een verscheidenheid aan dj- en vj-optredens, komedie-, poëzie- en kunsttentoonstellingen en demonstraties van de beroemde straatkunst van Buenos Aires. Bezoekers kunnen ook tijdschriften doorbladeren, gratis muziek downloaden en een reeks documentaires zien die zijn samengesteld door het Internationale Onafhankelijke Filmfestival van Buenos Aires (BAFICI). Ciudad Emergente trekt meer dan 300.000 bezoekers per jaar.

6 t/m 8 Oktober 2023 

Velódromo de Palermo

Av. Belisario Rolden 4400

111115-193.jpg

Ciudad Emergente


MARATÓN DE BUENOS AIRES

De marathon van Buenos Aires trekt elk jaar tot 12.000 hardlopers uit de hele wereld. De route voert langs enkele van de meest historische en symbolische bezienswaardigheden van de stad, zoals de Obelisk, de Cabildo, het Teatro Colón, de Plaza de Mayo, de Casa Rosada, het Tres de Febreropark en de wijken La Boca en Puerto Madero. De 2022 editie van de klassieke 26 mijl (42 kilometer) race vindt plaats in september, beginnend bij Avenida Figueroa Alcorta, in de wijk Belgrano.

17 September 2023

111115-194.jpg

Maratón de Buenos Aires


PURO DISEÑO

De jaarlijkse designbeurs Puro Diseño loopt nu 15 jaar en is de grootste in Latijns-Amerika met meer dan 400 exposanten en de nieuwste trends in mode, accessoires, juwelen, decoratie, grafisch ontwerp, textiel, fotografie en illustratie. Het is de beurs van het jaar als u op zoek bent naar iets unieks. Er zijn ook stands met regionale bijdragen van de provincies van Argentinië.

1 t/m 3 September 2023

111115-195.jpg

Puro Diseño


SEMANA DEL ORGULLO LGBTIQ

De meest homovriendelijke stad in Latijns-Amerika, Buenos Aires organiseert zijn grootste viering van diversiteit in november, met een week van LGBTIQ-festiviteiten en de jaarlijkse parade op zaterdag. Evenementen vinden plaats op verschillende locaties, met als hoogtepunt de parade die elk jaar langs een van de belangrijkste straten van de stad loopt, de Avenida de Mayo, vanuit Casa Rosada naar het congresgebouw. Het evenement gaat verder buiten het congres met toespraken, muziek en dans tot in de avond en gaat nadien verder in de bars en nachtclubs. De eerste LGBTIQ-mars van Buenos Aires vond plaats in 1992 onder leiding van Carlos Jáuregui. Het trok slechts 300 mensen en veel deelnemers droegen maskers om hun identiteit te verbergen. Meer dan vijfentwintig jaar later is Buenos Aires de favoriete bestemming voor LHBTIQ's in Latijns-Amerika en de jaarlijkse parade van Orgullo (trots) trekt meer dan 100.000 mensen van over de hele wereld. De parade wordt gewoonlijk begin november gehouden ter herdenking van de oprichting van Nuestro Mundo, de eerste holebi-vereniging in Argentinië, die in 1967 werd opgericht. De ruimdenkendheid van de stad en de kosmopolitische cultuur, samen met Argentinië's baanbrekende gelijkwaardige huwelijks- en genderidentiteitswetten, hebben Buenos Aires tot de topbestemming gemaakt voor LGBTIQ-toerisme in Latijns-Amerika en november is een geweldige maand om Buenos Aires te bezoeken met het Asterisco-filmfestival en het Queer Tango-festival die ook plaats vinden in de stad.

4 November 2023 

orgullo4-2.jpg

arterisco1.jpg

tango-queer-festival-buenos-aires12.jpg

111112-218.jpg

Marcha del Orgullo


LA NOCHE DE LOS MUSEOS

Meer dan 200 locaties in de stad nemen deel aan de 17e editie van de jaarlijkse museumnacht met  gratis rondleidingen. Het evenement trekt  jaarlijks ongeveer 900.000 bezoekers. Vanaf 20:00 uur kunt u publieke en private bezienswaardigheden in elke buurt bezoeken. Er zijn duizenden opties om te genieten in parken, pleinen, patio's en productmarkten, evenals in de musea zelf en er zijn activiteiten voor kinderen en het hele gezin. Zoals elk jaar kunnen bezoekers een gratis pas downloaden om gratis te reizen met de openbare bussen van de stad naar de musea. 
23 September 2023 

111115-196.jpg

111112-219.jpg

La Noche de los Museos


FESTIVAL INTERNACIONAL DE JAZZ 

Het International Jazz Festival in Buenos Aires wordt meer dan tien jaar gehouden in november. Het festival is een muziekfeest waar verschillende muziekstijlen worden gespeeld, zoals swing, jazz fusion, bebop en meer. De concerten worden gehouden op meer dan 20 podia door de hele stad, deels in de open lucht. De concerten worden beschouwd als een van de grootste, meest prominente en mooiste jazzevenementen in Argentinië.  Zoals verwacht trekt Buenos Aires International Jazz Festival veel bezoekers, waarvan de meerderheid  toeristen zijn van buiten de stad. Sinds de eerste dagen van het festival, dat begon in 2008, combineert  het festival toonaangevende internationale music samen met lokale talenten. Naast concerten zijn er unieke filmvoorstellingen, masterclasses, dance-evenementen en jamsessies. Sommige van de concerten zijn gratis.

2 t/m 5 November 2023 

111115-197.jpg

Festival Internacional de Jazz


130 TORNEO ARGENTINO DE POLO ABIERTO

Argentinië is al lang de thuisbasis van de beste polo ter wereld en de jaarlijkse Argentine Open in Buenos Aires wordt beschouwd als het belangrijkste clubkampioenschap. De spectaculaire wedstrijden vinden elk jaar plaats in Buenos Aires, tussen november en december, op de Argentijnse Polo Ground in Palermo - een locatie die bekend staat als "de kathedraal van polo". Vele bezoekers komen naar het evenement om te zien hoe de beste spelers ter wereld hun formidabele vaardigheden op het veld tonen. Getuige zijn van de snelheid en handigheid van de spelers en paarden op het veld en de ongelooflijke nauwkeurigheid van elk schot, zorgen voor een onvergetelijke ervaring.

31 Oktober t/m 2 December 2023 

Campo Argentino de Polo

Av. del Libertador (hoek Av. Dorrego) (Palermo)

111115-198.jpg

Torneo Argentino de Polo Abierto